С какво ви дразнят свекървите- 83

• 89 928
  • 803
  •   1
Отговори
# 285
  • София
На мен друго ми е интересно - какви са тези точки, по които сте се разбирали с мъжете си преди брака. Лично на мен никога не би ми хрумнало да правя такова нещо с човека, когото обичам и за когото ще се омъжа. Може би съм сбъркала, но къде е любовта, мама му стара.

Линчо на мен не би хрумнало да съобщавам, че съм подписвала договор със затворени очи.
Иначе лично аз се разбрах преди брака с мъжа ми за основните неща, които очаквам от един брак. Исках да чуя и неговата гл. т., разбира се. За да няма излъгани очаквания и за двама ни.

Но това няма нищо общо със "С какво ви дразнят свекървите", така че няма да се впускам в подробности.

# 286
На мен друго ми е интересно - какви са тези точки, по които сте се разбирали с мъжете си преди брака. Лично на мен никога не би ми хрумнало да правя такова нещо с човека, когото обичам и за когото ще се омъжа. Може би съм сбъркала, но къде е любовта, мама му стара.

Линчо на мен не би хрумнало да съобщавам, че съм подписвала договор със затворени очи.
Иначе лично аз се разбрах преди брака с мъжа ми за основните неща, които очаквам от един брак. Исках да чуя и неговата гл. т., разбира се. За да няма излъгани очаквания и за двама ни.

Но това няма нищо общо със "С какво ви дразнят свекървите", така че няма да се впускам в подробности.
Ама да, разбира се, благодаря за отговора.

# 287
  • при късмета
Илюстрирах несамостоятелните мъже. За мен, това са тези, които не могат да взимат решения и нямат мнение, а не тези, на които в началото на връзка трябва да се помогне финансово.
Та затова казах, че има какво да гледаш преди да се обвържеш сериозно с някого. Този без собственото мнение и зависим от родители емоционално, не финансово, си остава такъв завинаги.
Видно и от темата, за повечето случаи на неразбирателство м/у снахи и свекърви, на практика са виновни мъжете.
А за правилна преценка, трябва да видиш някои неща предварително

# 288
  • София

Ма ко, доста мъже познавам, но не и такива, които питат майките си дали да идат на Китен или Варна. Не знам къде се намират тези, питащите. Ааа, всъщност знам, за доста такива четох в темите за свекървите и снахите Grinning

И аз не познавам такива, и на ма ко мъжът няма майка, че да я пита, но в главата на ма ко е пълно със свекърви от 18- ти век и клюкарки покрай блока от същото време.

Всъщност, ма ко живее с максимата на дядо Поп: "Не ме гледай какви ги върша, а слушай какви ги говоря" Mr. Green

Най- забавно  ми става, когато започне да обяснява, как жените е нормално да оставят децата си на ясли и да тръгнат на работа. Joy

# 289
Възрастните показваме, че има и друга гледна точка. Но вие сте достатъчно млади да не приемате.  Дано да е така, да не останете такива, че горките ви снахи.

# 290
Възрастните показваме, че има и друга гледна точка. Но вие сте достатъчно млади да не приемате.  Дано да е така, да не останете такива, че горките ви снахи.

Никой няма против "друга гледна точка". Но нека тя е поднесена интелигентно, без заяждане, обиди и преиначаване на другите гледни точки. Така според мен би подходила умна, опитна и добронамерена жена.
ПП: не разбирам последното ти изречение.

# 291
  • София
Казах, че допускат по-малко вмешателство. Което значи, че това е по принцип, а изключения винаги има. Както за теб стана ясно, че първия за когото се сещаш за съвет по семейни въпроси е майка ти, а поне 3 до тук писахме, че не го правим.
Не се сещам да съм писала такова нещо, но ако намериш цитат - ОК, не помня всичко написано дума по дума. Може да не съм изразила добре това, което съм искала.
За 24 години брак много неща са се променили, няма начин да е едно и също през цялото време.
Направила съм доста грешки, някои от младост, някои от любов. Разбира се, че съм говорила с майка си, но по-скоро информативно, съвети съм искала предимно по здравни въпроси.
Опитвала съм да бъда нещо средно между майка ми и свекърва ми, що се отнася до децата.

# 292
  • София
Никой няма против "друга гледна точка". Но нека тя е поднесена интелигентно, без заяждане, обиди и преиначаване на другите гледни точки. Така според мен би подходила умна, опитна и добронамерена жена.
ПП: не разбирам последното ти изречение.
Преиначаването тече и в двете посоки. А аз дори не съм свекърва,но като видях как нападнахте една бивша свеки в темата как не й дават детето... ум да ти зайде. Прочетохте ли последно какво е писала?
Също помним с Абсурт как овикахте един мъж, само защото жена му предпочела съветите на маминка пред тези на свекървата - лекар.

# 293
  • при късмета
  Най- забавно  ми става, когато започне да обяснява, как жените е нормално да оставят децата си на ясли и да тръгнат на работа. Joy
И това къде и кога точно съм го твърдяла? За да ти помогна, защото виждам, че ти е адски трудно да помниш елементарни неща, ще ти припомня, че казах, че няма правилно и грешно в това отношение. Всеки преценява за себе си и за детето си кое е по-добре.
Лъжеш най-откровенно, но така само злепоставяш себе си, пък ти ако искаш го разбирай. Знам, че поради това, че си толкова елементарна, ти се налага да прибягваш до лъжи и измислици, за да си защитиш тезата или да уязвиш някой, но да знаеш не минава. Ставаш само все по-жалка.
ще ме опровергае единствено мой цитат, в който съм написала това, което твърдиш

# 294
  • Бургас

Ти не си ли обсъждала с половинката си важни за съвместния ви живот въпроси? Защото аз мисля, че това имат предвид потребителките. Опорни точки, на база, на които решаваме с кого да се съберем, така да се каже. Отделен е въпросът, че не винаги любовта е достатъчно условие за съвместен живот. Та бива човек да вложи и малко рационална мисъл.

# 295
Не съм имала опорни точки, съжалявам.

# 296
  • София

Лъжеш най-откровенно, но така само злепоставяш себе си, пък ти ако искаш го разбирай. Знам, че поради това, че си толкова елементарна, ти се налага да прибягваш до лъжи и измислици, за да си защитиш тезата или да уязвиш някой, но да знаеш не минава. Ставаш само все по-жалка.

Хи,хи!
Наистина си велика! Joy smile3501

# 297
  • Варна
Не съм имала опорни точки, съжалявам.
Хм, ами то затова после се получават търканията - ти си мислиш, че най- нормално е да живеете сами, той смята, че с майка му ще ви е най-добре... Ти искаш деца, той смята, че сте си добре така... За к'во са ви опорни точки наистина? Любов да има...

# 298
  • при късмета

Хи,хи!
Наистина си велика! Joy smile3501
Това беше ясно, че ще го напишеш, постотваш се. Сега дай цитатите

# 299
  • Бургас
Тъпо е да се коментира "снахите това, а свекървите иначе". Простакели има и при възрастните и при младите. Колкото нахални и безцеремонни свекърви има, толкова и снахи.

Общи условия

Активация на акаунт