С какво ви дразнят свекървите- 83

• 88 979
  • 803
  •   1
Отговори
# 750
Скрит текст:
Амурче, толкова искрено и от сърце ненавиждам настоящото ни държавно ръководство, че кръв ми капе от сърцето като го пиша това, но е факт, че сме на светлинни години напред в сравнение с 70-три 80-те, които си спомням аз.
Но предлагам все пак да не разводняваме хубавата свекървенска тема Laughing
Като отрасла в онова време ,живяла на спокойствие (в работата)и  със свекърва,с две ръце  се съгласявам.После стана едно никакво ,но резултатът за основните(не  лични)напредъци на обществото ,въпреки  управниците, е  неоспорим факт. Но сме много далеч от една нормалност.
И най-развитите  и нормални,уредени страни има дефекти.Тук сме все още по-свободни,колкото странно да звучи.Те  имат свободи написани ,но и неписани ограничения.
Няма ли сгафила свекърва?Освен мен?

# 751
  • при късмета
Аха, жените били стояли наравно с мъжете още през 70те, а само преди няколко страници младо момиче бъркаше подчинението на снахата на свекървата с уважение към възрастните.
Иначе, не оспорвам, че са били равни по много параграфи, но материалното положение на хората преди и сега, не аз го вкарах  темата, така, че не е нужно на мен да се дават такива примери и сравнения.
Материално и по възможности може и равни да са били, но какво е очаквало така нареченото общество тогава от жените и от мъжете, в така наречения тогава морал? Това са две съвсем различни теми

# 752
  • Стара Загора
С никой не съм целяла да се подигравам, съжалявам, че така се е приело.
Прочела съм нещо забавно от стара книга, и реших да го споделя... ако бях сметнала, че ще доведе до отбранителни реакции без да нападам никой- нямаше да го споменавам.  Stop
Пращам книгата при "Изгорените книги"

# 753
  • София
Crossfade, изобщо не се впрягай. Те  не помислиха какво са прочели, видяха "орална любов" и сакън да не си помислим, че не са практикували, разбираш ли

Последна редакция: вт, 27 юни 2017, 15:27 от ToHu_

# 754
  • София
Crossfade, изобщо не се впрягай. Те  не помислих а какво са прочели, видяха овална любов и са кънки да не си помислим, че не са практикували, разбираш ли

Нищо не разбрах newsm78

# 755
Какво на кънки?

# 756
  • София
Аутокорект. Сигурна съм, че модерни жени като вас, знаят какво е. Редактирах. Много смешно се беше получило  Joy

# 757
  • София
Вярно е, че езикът се промени до неузнаваемост за тия 30 години- това ми е една болна тема, защото опростачаването сведе речниковия запас до " уау", " супер" и десетина английски думи, вмъквани в изречението като показно за знаене на езика.

# 758
  • София
Аха, жените били стояли наравно с мъжете още през 70те, а само преди няколко страници младо момиче бъркаше подчинението на снахата на свекървата с уважение към възрастните.
Иначе, не оспорвам, че са били равни по много параграфи, но материалното положение на хората преди и сега, не аз го вкарах  темата, така, че не е нужно на мен да се дават такива примери и сравнения.
Материално и по възможности може и равни да са били, но какво е очаквало така нареченото общество тогава от жените и от мъжете, в така наречения тогава морал? Това са две съвсем различни теми
Младото момиче беше на 21, т.е. продукт на 90-те и на турския етнос. Не целя да я обидя или принизя, само отбелязвам.
Какво е очаквало обществото - никого насила не са оженили/развели. Нали си много свободомислеща, какво ти пука за обществото?
Да, имаше ергенски данък, което не попречи на брат ми вместо през 1987 - да се ожени доста по-късно.
Имаше откровени простотии, да.

# 759
  • Асеновград
Младото момиче беше на 21, т.е. продукт на 90-те и на турския етнос. Не целя да я обидя или принизя, само отбелязвам.
Какво е очаквало обществото - никого насила не са оженили/развели. Нали си много свободомислеща, какво ти пука за обществото?
Да, имаше ергенски данък, което не попречи на брат ми вместо през 1987 - да се ожени доста по-късно.
Имаше откровени простотии, да.
"Продуктът" обаче не е от турски етнос. Мъжът ми е от такъв, а аз не се имам за по-малко българка от теб, щом съм отрасла като такава и с такава фамилия. Повече от свекървата мразя хора, говорещи без да знаят и плюещи всичко друго що е различно. Ама и да не си различен, пак си плют щото си се омъжил за различен. Оправдавахте "уважението/подчинението ми/" с "турският ми произход"... Е, сега ще трябва да го оправдаете с друго, защото такъв произход нямам.

# 760
  • София
Добре, извинявай!  bouquet
Заблудила съм се, защото на лентичката ти имаше написано нещо не на български, не на руски, не на френски или английски.
Както аз съм продукт на социализма, ти си продукт на прехода. Дишай дълбоко, стана ли ти по-добре, че наричам и себе си "продукт"? Grinning
За толкова години във форума за първи път чувам за намятане с елеци на сватбата. Съжалявам, да, това е тотално различен манталитет.
Не си глупаво момиче, от теб зависи дали ще го развиеш или ще дръпнеш назад. И по-лесно ще ти е, ако останеш където си, но явно не го оценяваш.

Последна редакция: вт, 27 юни 2017, 16:27 от Cuckoo

# 761
Аз намирам за много неприятно генерализирането. Обикновено българите и турците от определен район имат много сходен манталитет. Не са по-малко консервативни и българите в някои части.

Но това, което споделяш е супер дразнещо и не бих си го причинила. По-скоро на тях обаче бих им наела нещо, но вие си знаете. Няма да ти е лесно каквото и да решите.

# 762
  • Асеновград
Добре, извинявай!  bouquet
Заблудила съм се, защото на лентичката ти имаше написано нещо не на български, не на руски, не на френски или английски.
Както аз съм продукт на социализма, ти си продукт на прехода. Не скачай толкова, но за толкова години във форума не бях чувала за намятане с елеци на сватбата. Съжалявам, да, това е тотално различен манталитет.
Не скачам, но и това с етносите не се обсъжда за пръв път. Преди това нищо не казах, можеше просто да ме попитате, без да гадаете. И няма за какво да ми се извиняваш, не си ме обидила изобщо. Просто реших да изясним този въпрос.

# 763
  • Стара Загора
Няма значение етноса или там каквото и да е ...
Момиче на 21 няма място в някое село при свекървата. Отивайте си в Пловдив,  няма какво толкова да му мислиш.

# 764
  • Асеновград
Няма значение етноса или там каквото и да е ...
Момиче на 21 няма място в някое село при свекървата. Отивайте си в Пловдив,  няма какво толкова да му мислиш.
Е, аз не го мисля. Още в първият ми пост написах, че категорично съм отказала да живея със свекървата. Иначе ако те не живееха в онази къща, щях да си живея там, достатъчно близо е до Пловдив, а и предпочитам детето ми един ден да тича в двора на къщата, а не в крайблоковите градинки, но... Нейсе Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт