Астрология - 9 тема

• 44 938
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
В такъв случай, ако примерно Меркурий е в 2  ° , Сатурн е в 11 ° , а Марс в 21°, в един дом и един знак, за съвпад ли се счита?
Примерно -Сатурн съвпада с Марс и
Меркурий със Сатурн  ?

# 661
Според мен Марс и Сатурн не са в съвпад,10 градуса са много,Марс е по-бърз от Сатурн, Меркурий ако е ретрограден, също няма съвпад със Сатурн. 10 градуса са много.За натална карта най-много 8 градуса.Аз зачитам близост 5 градуса, при който и да е аспект.

# 662
Виждала съм хороскоп само със знакови аспекти, доста широка орбиса. Тогава цялата карта не може да се интерпретира – няма аспекти, само планета в дом и знак. Там най-точните аспекти са с орбиса по 8-9 градуса, останалите са само по знак. Но са с участието на двете светила, а както се знае, да тях могат да се вземат по-широки орбиси. Според античните астролози – между 10 и 15 градуса. Има аспекти и само по знак, и по терма. По терма може да не бъде партилен, т.е. точен по градус, но се смята за много силно взаимодействие. Има хора не само с липса на точни аспекти, а и на планетни конфигурации. И съм забелязала, че някак не се открояват в живота. Пак срещат проблеми и предизвикателства, но в повечето случаи водят един средностатистически живот, нищо повече. Особено ако ъглите в хороскопа не са акцентирани.

# 663
Марина Стайкова , Sotis , благодаря за коментарите .

# 664
  • в 1001-та нощ
За довечера:

Частичното лунно затъмнение ще бъде видимо от България тази вечер. Това съобщи за Агенция "Фокус" Пенчо Маркишки, физик в Института по астрономия с Национална астрономическа обсерватория при Българска академия на науките (БАН).
В нощта на 7 срещу 8 август от по-голямата част от Европа, Азия, Африка, Австралия и части от Антарктика ще може да се наблюдава частично лунно затъмнение. То ще бъде видимо от България веднага след изгрева на Луната в 20:29 ч. за София, но отначало ще се наблюдава трудно – много ниско над източния хоризонт, във все още дневното небе. На тази дата Слънцето ще залезе в 20:39 ч. за София, т. е. малко след изгрева на частично затъмнената Луна. Земната сянка ще настъпва в южната (видимо долната) част на лунния диск. Максималната фаза на явлението ще бъде в 21:20 ч. българско официално време, когато ще бъде затъмнена близо една четвърт от Луната по диаметър. За наблюдател от София тогава Луната ще бъде на височина едва 7° 23′ над югоизточния хоризонт, поради което желаещите да наблюдават явлението трябва да изберат място с нисък хоризонт в посока югоизток. Краят на затъмнението от земната сянка ще настъпи в 22:18 ч., а до 23:51 ч. Луната ще излиза от земната полусянка.

http://www.focus-news.net/news/2017/08/07/2423298/chastichnoto-l … -tazi-vecher.html

# 665
Освен това според някои стари астролози съвпадът не е аспект. Това е вид съюзяване, взаимодействие в един знак. Но реално планетите не се "виждат" една друга, защото аспектът е "поглед".
А иначе, Катеричке, според някой античен астролог твоето може да се нарече "троен съвпад" и ще има специфично тълкуване, докато модерният астролог ще брои градуси и минути, за да прецени дали е налице съвпад/аспект или не. Разбира се концепция за "орбиси" е имало и преди, но знакови аспекти също са се отчитали.

# 666
С тия облаци и с тоя дъжд - няма да се види нищо май.

# 667
С тия облаци и с тоя дъжд - няма да се види нищо май.
И "слава богу" дето се казва - прието е такива явления да не се наблюдават,поради спецификата на енергията по
време на затъмненията.

# 668
Sotis , както винаги- полезна  и изчерпателна bouquet
Титания , а какво е добре да се стори? Бях чела, че преди и след слънчевото затъмнение е добре човек да се изкъпе, един вид, водно очистване.

Ясно е, че това са стихии, които ни влияят. Учените още не могат да си обяснят защо температурата на короната на Слънцето по време на затъмнението е в пъти по- висока от температурата на повърхността му, в обичайното му състояние.

Аз освен за молитва, за друго не се сещам Blush

# 669
Добре е човек да е заобиколен от любими хора, да е на място,където се чувства добре ,да няма дразнители и да прави нещо,което му доставя удоволствие и спокойствие.

# 670
Еми понякога това няма как да стане, заради обстоятелствата.

Какво да кажем ако въпросните любими хора са тези, които ни дразнят и нервират в случая Simple Smile

# 671
Еми понякога това няма как да стане, заради обстоятелствата.

Какво да кажем ако въпросните любими хора са тези, които ни дразнят и нервират в случая Simple Smile
Усмихнете им се,прегърнете ги и ги успокойте,за де не Ви дразнят.Grinning

# 672
А ако се гледа днешното - какво ще е поверието?

# 673
  • София
Не знам ама на мен нещо хич не ми е комфортно напоследък Sad може ли да е от този Плутон върху слънцето Sad
А за съвпадите аз лично в моята карта съм си ги разглеждала като такива въпреки повечето градуси така си ги чувствам.
Смятам си че и слънцето и луната ми съвпада с АСЦ/ДСЦ въпреки че слънцето е на 10 градуса ( то дори и на лицето ми е изписано) както и че Сатурн, Плутон и Марс са в стелиум (няма как да е случайно, че и трите са в 8 дом) както и си разглеждам че Уран е на МЦ Simple Smile
Аз изпуснах затъмнението Simple Smile сега гледам луната е изгряла в целия си блясък Simple Smile

# 674
Лейли, хич не си единствена, няколко човека се оплакахме вече, че не сме много ок, по един или друг начин  Embarassed  spoko

Общи условия

Активация на акаунт