Астрология - 9 тема

• 44 983
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
Lailah , благодаря за желанието ти да се включиш и ти  Hug

Търсейки повече информация за различните Конфигурации, попаднах на сайта на Росен Петров -Саромир.

Заинтригува ме, намерих език, познания и стил, които ме накараха да се поровя повече в материалите му.
Научих за нова надличностна планета Ерис.
Не знаех за нея  Blush Дори не знам как да я намеря в радикса си.  Laughing
Този материал ме разсмя.

Последна редакция: пн, 24 юли 2017, 16:15 от Катерица

# 541
Катеричке, статията наистина е добра, много точни попадения! Хем е смешно, хем е тъжна реалност у нас.

Изчетох материала. Стилът е свежарски, блика фина ирония. Но със съжаление ще констатирам, че представя твърде повърхностен и лишен от дълбочина поглед. И някак прекалено категорично ми звучат изказванията в частта за личните качества на астролозите според това в кои квадранти се намират транссатурновите планети и в коя двойка знаци са разположени Лунните възли. Твърде шаблонно, твърде психологизирано и генерализирано, сякаш се дава готова формула, която да е валидна за всички. В частта за възлите направо се смях на нелепи умозаключения и слагане под общ знаменател. Ако този човек така тълкува всеки натал, не бих отишла при него.

Последна редакция: пн, 24 юли 2017, 18:51 от Sotis

# 542
Ами той се е застраховал с вазимствания цитат на Р. Джордан Wink
Скрит текст:
“…Астрологът разбира и най-сложните възгледи и дискусии,

но в крайна сметка е Слуга на всички – дори на собствените си Звезди…“

И копи пейст има, и общ знаменател има. Не само в този материал,но и в други. Но така или иначе, си личи хъс и смелост, индивидуална нотка и характер в дейността му.
Хареса ми, че публикациите му са обучителни, с обяснения и споделяне на събрани от него знания и труд.

# 543
Интересно къде са неговите транссатурнови планети?

# 544
Много обобщаваща психология има в тази статия конкретно, с останалите не съм запозната. Имаше друга подобна статия, на друг астролог. Но тази все пак е писана от мъж и е добавена щипка приятен хумор, без претенции за гурувщина и висша инстанция.  Simple Smile

# 545
Може ли да се каже, че 10 дом бил дома на смъртта?
В материала на същия астролог за СЛВ в Козирог.......

или неправилно съм разбрала?

Сега взех да се чудя дали правилно  определям наличието на съответните звезди . Ползвам руски стандартен сайт от нета, в който е заложена тази опция.
Моля, дайте ми насоки .

В astro.com опцията е с много малък списък от неподвижни звезди.

# 546
Може ли да се каже, че 10 дом бил дома на смъртта?

Не, там е кулминацията в живота.
В античната астрология и 7 дом донякъде е натоварен с такава символика, тъй като там е залезът. И съответно старостта. Последните години преди края на живота са по 4 дом – долна кулминация. А също последният ни пристан.

# 547
Благодаря, Sotis.  Simple Smile

# 548
А за неподвижните звезди какъв ти е въпросът, не го разбрах добре?
Какво означава дали правилно определяш наличието им?

# 549
Опитвам се да проверя дали правилно и изчерпателно се посочват неподвижните звезди в този сайт:
http://humandes.ru/astroserviceprog.html
когато в него въведа данните, в крайната колонка автоматично излизат определени звезди.

когато по- напред в темата Мая пита за една звезда, която я безпокои, понеже й е на Слънцето, като проверих във въпросния сайт, не видях да излиза споменатата звезда.
Така се зачудих в точността на сайта. И се опитах да намеря в astro.com опция, с която да ми се посочат къде се намират евентуални неподвижни звезди в радикса. Сега намерих за астероиди, дори за Ерис Simple Smile, за Вулкан и пр. но  неподвижните звезди не успявам да ги изведа в радикса. Намерих им само списъка, изброени в дълга редица.

# 550
Този руски сайт не съм ползвала, а в astro.com има доста опции. Изглежда по-прегледно и удобно.
Като влезеш в Extended Chart Selection, скролваш надолу и където пише Objects, слагаш отметка Add some fixed stars. За по-реалистично онагледяване можеш да използваш един по-специфичен формат за построяване на натална карта, но трябва да влезеш през Sidereal. В падащото меню с различни видове карти избираш Astrodienst Fixed Stars. Така ще разбереш как реално е изглеждало небето в момента на раждане. Това повече се доближава до 3D модела.

Ако се гледа популярната "плоска" карта, върху МС се проектират Шаула и Лезатх в опашката на съзвездието Скорпион. Върху изгряващия градус няма по-интересни звезди, на западния хоризонт залязва Денебола, където се пада опашката на съзвездието Лъв.

ПП. Без да искам, обърках датата – 25ти е утре.

Последна редакция: пн, 24 юли 2017, 23:06 от Sotis

# 551
Sotis , много благодаря за подробните обяснения.  bouquet
До сега се пинках и излязоха някакви съвсем други фиксирани звезди. Различни от руския сайт.
Явно в руския сайт се посочват други, да не би заради това, че звездите са  различни величини?
Там се посочват Алгенуби, Фасис (Фациес), Канопус..тук няма и следа от тях. Rolling Eyes
То по- добре, де , че от Алгенуби ми прилоша. ooooh!

през  Sidereal обаче, всички планети, Асц и Лунни възли си сменят знаци и градуси, нима е възможно?
Свикнала съм да гледам, че Уран е в Риби, тук се оказва, че е във Водолей и т.н.

П.П.
моделът  с 3 D не ми се получава, а хем минавам през Sidereal Thinking

Последна редакция: пн, 24 юли 2017, 23:27 от Катерица

# 552
през  Sidereal обаче, всички планети, Асц и Лунни възли си сменят знаци и градуси, нима е възможно?

Защото всъщност това са реалните им позиции. Другото е символична проекция върху еклиптиката.

Относно звездите, които излизат в сайта – ти си гледала друга карта, няма как да съвпадат. А аз просто построих карта за текущия час, само че за утрешния ден по това време.

# 553
Sotis ,
благодаря ти много.
Аз въведох личните данни, не съм гледала друга карта.
Съвсем се заплетох Blush ooooh!
Сега какво да приема. Уран в Риби ли е или във Водолей? И звездите ми останаха тъмна Индия Embarassed

излизат в лилаво, отстрани на рамката, нали?

# 554
Уран е в края на Овен по тропическия Зодиак – символична проекция. И в началото на Овен по фиксирания Зодиак, след като се извади прецесията. Едното е проекция върху еклиптиката – символичен Зодиак /12 зодии/, другото е проекция върху реалните съзвездия. Например сидеричният знак, който изгрява на Асцендента, реално се вижда на източния хоризонт в момента на раждане. Освен него на изток могат да се виждат и други съзвездия, но извън символичния Зодиак, състоящ се от 12 знака. Те се проектират върху изгряващия градус.

Общи условия

Активация на акаунт