Банята - 29-та тема

• 117 894
  • 773
  •   1
Отговори
# 720
Сега излезе възможност. Тоест от началото на септември излезе възможност. Бяхме говорили с майстор и бяхме спокойни, но впоследствие той се ангажира. Не можем да му се сърдим.  Знам, че е трудоемко и нервоемко. Ако не намерим майстор го отлагаме за неопределено време,  ясно е. Благодаря за коментара все пак.

# 721
Моля ви, не ме разбирайте погрешно! Никого не критикувам, опитвам се да помогна. Ремонт на баня не става за седмици, не става и за месец. Ние бяхме стриктно организирани и ни отне 4 месеца само работата по двете бани, а подготовката започна дори няколко месеца по-рано. Затова казвам, че ако не успеят да намерят добът майстор, не трябва да бързат, ако не им е супер спешно - да разпитат, проучат и да си спазарят майстор отсега за по-подходящо време. Изборът на плочки и санитария е най-лесното и най-бързото нещо в цялата работа, може да стане и за ден, но това с майсторите, особено сега, е някаква пълна лудница. Не мисля, че в настоящата ситуация си заслужава нервите, дори напротив. И що за сериозно отношение от този майстор, който е поел ангажимент, че ще свърши работата, а после му излезнал друг ангажимент и "аре, чао, оправяйте се както можете!" Нали първо е поел ангажимент към вас, как няма да му се сърдите - ще му се сърдите и още как - да ви остави така, като в небрано лозе в такъв момент... думи нямам!  #2gunfire

do_do, може и трябва да продължите да търсите добър майстор и ако намерите - чудесно, все още има два месеца, в които може спокойно да си направите ремонта. Но ти сама каза, че всички вече са заети поне до НГ, затова моето мнение беше по-скоро реалистично, отколкото критично и в никакъв случай лично, затова не го приемай и ти така.  Hug Според мен, ако не успеете този месец да намерите човек, оставете го за по-натам, освен, пак казвам, ако не е нещо належащо и супер спешно. Идва зима, идва и бебе. Посрещнете си го спокойни и щастливи, а не с напрежение и рушната наполовина къща. И ако вярвате на някой сериозен майстор, който в близките месеци ще е зает, уговорете си го за напролет, като се постопли, тогава и бебенцето ще е вече по-голямо, ще ти е по-спокойно. Тогава ще може да си направите банята без бързане и като бели хора. Това е.   Peace

# 722
Здравейте, ще помоля за помощ ако някой се е сблъсквал с проблем като моя или може да ми даде съвет. В момента съм в доста натоварен откъм работа период и съм доста неадекватна и уморена вечер за да потърся инфо или консултация сама.

Въпросът: Съседът над мен има тоалетна изместена от основния мръсен канал. Част от неговата тръба влиза при мен и след това в общата. С долно оттичане сме и аз и той, стара кооперация - част тръбата е скрита в куфар от гипскартон над душа ми. Звънна ми днес и иска за негова сметка да подменял тръбата. Аз обаче не съм сигурна, че искам, а и че мога да осигурявам достъп и да позволявам да ми пипат в банята чужди майстори. Освен това ако я направи при него със задно ще мога да си освободя малко повече пространство. Ако някой се е сблъсквал с подобен казус ще се радвам да разкаже.

Благодаря Simple Smile

# 723
Тръбите за мръсния канал са обща собстевност. Ако тече си длъжна да осигуриш достъп, ако не на добра воля. При нас е същото в стария апартамент и бабата под нас не се съгласи да преправим старата тръба като правехме ние ремонта. След години ми каза, че ако решим сега ще съдейства. Наистина и за вас е по-добре. Освен това точно в плочата корозират най-много тръбите, та ако се смени сега си спестявате разбиване на по-късен етап. Както си решите. Ако ви е луксозно и направено, може би не е удачно, особено и при липсата на време от ваша страна... Неприятна работа, но пък старите тръби е добре навреме да се подменят.

# 724
Благодаряя  bouquet Знам, че е по-добре за всички, но преди 3 месеца каза, че ще сменя със задно оттичане и съответно всичко ще е в неговата си баня, а днес звъни и иска да ремонтират в неделя. Спя по 4 часа на нощ от седмица и ми е трудно сега и за това да мисля, да не говорим да намеря майстор на който имам доверие да погледне Sad

# 725
Момичета, от години много се навиван на хидромасажна вана, но като ходих на няколко почивки и 2-3 пъти полвам там, после ми омръзва. Чудя се дали няма да ми омръзне хидро функцията??
За само вана - никога няма да ми омръзне по 2-3 на ден , това ми е мечтата Imp

# 726
Естествено, че е хубаво да се направи, но защо изобщо трябва да прави нещо при теб? Не може ли просто да изоставят тази тръба и да си прокарат нова за задно оттичане?

Момичета, от години много се навиван на хидромасажна вана, но като ходих на няколко почивки и 2-3 пъти полвам там, после ми омръзва. Чудя се дали няма да ми омръзне хидро функцията??
Не познавам човек, на когото да не е омръзнала и обикновената вана, какво остава за хидромасажната. Е, сигурно има и такива, но не са болшинство. А  миенето на ваната си е постоянна задача.

# 727
  • София

Аз съм с хидромасажна вана от 4 г. - не ми е омръзнала, и не вярвам това да стане. Малко ти е несериозен казуса - обикновена вана няма да ти омръзна, но хидромасажната - да. Ами просто като не искаш не пускаш хидромасажа, като искаш - пускаш. Или колебанието е за разликата в цените?
Миенето на ваната не е непосилна задача, какво толкова го изтъквате като аргумент против? Както намазваш с препарат тоалетната чиния и измиваш обилно с вода, така правиш и с ваната.

# 728
Vayana , сподели твоята каква марка е, какво се гледа? Мисля, че ми трябва размер 160х60/70 см, но не съм много сигурна. Сега били модерни свободностоящите, невградени, така ли е? На мен ми харесва да са вградени като едно време с плочки...

Аз обожавам ваните, до преди да напусна родителите си, 19 години нон стоп ползвах семейната вана, голям кеф ми беше Simple Smile
И сега като ходим на почивки и гледам винаги да има вана Simple Smile А като е има хидомасажна идеята ми е, че поне на такива попадам много шумни и ги спирам (става дума за 4-5 звездни хотели, но явно по-амортизирани). Финансово разликата е малко над 1000 лв. При положение, че правим от-до цял апарамент и тази сума си е нещо. Ако спестиш от 5 места по 800-1000 лв., хич не е малко.

# 729
  • София
Нашата трябваше да е 150 см, толкова беше определеното за нея място. За да не бавя работата по банята купих набързо / или имах късмет бързо да намеря / турска такава, марка Formina, с панели, ние сложихме само предния, двата края са стените. Досега нямаме проблеми. Казваш шум  newsm78...ами не, бих казала тихичко " ръмжене "  Laughing

Нямам наблюдения от предлаганото в момента. А и не помня от къде я купихме, едно ли беше...
П.П. Според мен свободностоящите са по-красиви, вероятно и по-модерни. Не се води по модата, а каквото ти харесва и е унисон с цялата визия на банята, а и с цялото жилище.

Последна редакция: пт, 06 окт 2017, 11:23 от Vayana

# 730
Момичета, някой може ли да сподели снимка или ако имал 3д проект как е направил стандартна тоалетна на мини тоалетна с душ, втора мини баня, но без отделяне с параван. Става дума за класическа тоалетна в панелка, но дали този душ няма да загрози пейзажа. Дали всичко ще е мокро не ме притеснява.

# 731
  • София
Предпочитам сапунерките със сапун (био или Nature) Peace

# 732
  • София
Дами, моля да ми помогнете в избора на тоал. чиния. Ходих, разглеждах, но не мога да реша каква да си взема. Моля за отзиви за тези без ръб, които са много нашумели напоследък и aquablade техологията. Някой ползва ли някоя от двете? Имат ли някакви недостатъци?

# 733
Ние сме с акваблейд технология. Изглежда добре визуално. Почиства се супер лесно. Не пръска. Много съм доволна, никакви забележки нямам.

# 734
Здравейте, моля за помощ. Предстои ми цялостно правене на баня .. и нямам идея от къде да започна, къде да се насоча за купуване на плочки.., моноблок и т.н. Друго питане искам да отделя душа, но със стъкло излиза много скъпо, някой пробвал ли е други варианти? Става въпрос за много малко пространство 2,48 на 0,97 .. и от едната страна малко е скосен тавана

Общи условия

Активация на акаунт