Банята - 29-та тема

• 117 900
  • 773
  •   1
Отговори
# 705
  • Варна
Дорис,нямам наблюдения много за тия готовите прагове.При едни познати така беше намазах със силикон,че не ми се мисли като почернее какво стъргане ще пада.Явно техният майстор си е оставил ръцете.Това мен ме убеди за пореден път че излятият праг е по добре.Ние нямаме лайсна на прага.Майстора  ряза плочките под 45 градуса и стана много добре.
Това пера може и аз да си го вземе.

Ако майсторът рече и летия праг ще омаже Simple Smile

Но както казах при теб майсторът се е справил перфектно. Позволяваш ли да изпратя снимки на банята ти на мои близки, които планират баня в бежово и кафяво, те не четат тук във форума.

Перото става да се оберат капките от плочките, гумено е и върши работа.

# 706
  • Под Сините камъни
Дорис,нямам наблюдения много за тия готовите прагове.При едни познати така беше намазах със силикон,че не ми се мисли като почернее какво стъргане ще пада.Явно техният майстор си е оставил ръцете.Това мен ме убеди за пореден път че излятият праг е по добре.Ние нямаме лайсна на прага.Майстора  ряза плочките под 45 градуса и стана много добре.
Това пера може и аз да си го вземе.

Ако майсторът рече и летия праг ще омаже Simple Smile

Но както казах при теб майсторът се е справил перфектно. Позволяваш ли да изпратя снимки на банята ти на мои близки, които планират баня в бежово и кафяво, те не четат тук във форума.

Перото става да се оберат капките от плочките, гумено е и върши работа.
Естествено

# 707
  • София
Дайте съвет как най-лесно да изчистя плочките и пода в банята след фугиране. В момента са замазани и мръсни. С тоя препарат, който имам, си побеляват пак.

# 708
https://www.lidl.bg/bg/Offers.htm?articleId=3729

Tова някой да го има и да даде отзиви?

# 709
Дайте съвет как най-лесно да изчистя плочките и пода в банята след фугиране. В момента са замазани и мръсни. С тоя препарат, който имам, си побеляват пак.

Аз знам че след фугиране плочките трябва много хубаво да се измият с гъба и вода (и майсторът трябва да го свърши това) и после, като изсъхне банята, се чистят със сух парцал, за да падне останалото. И чак тогава с препарати.

Ама защо оставяте майсторите така мърляво да си вършат работата, се пита в задачата?  ooooh!

# 710
  • In transit

Аз знам че след фугиране плочките трябва много хубаво да се измият с гъба и вода (и майсторът трябва да го свърши това) и после, като изсъхне банята, се чистят със сух парцал, за да падне останалото. И чак тогава с препарати.

И ние така направихме, в случая майсторите бяха баща ми и ММ. Баща ми каза, че ако се оставели да засъхнат после трудно се маха това бялото.

# 711
Хубаво с вода първо майсторът е трябвало да ги почисти след фугирането, ако не е можеш със сух парцал да събориш праха от фугата ако това е проблемът. После с оцетена вода.

# 712
  • София
Нашият майстор се оказа пълен мърляч, залепи плочките в банята, ама опропасти коридора... Той омаза всичко, вие ми говорите да изчисти плочките след фугирането. Тоя се оказа тотална щета, но просто не успяхме да намерим друг, за да довърши, затова се наложи да го изтърпим до вчера. Та... сега плочките са много мърляви и целите с фугираща смес. Ще пробвам да търкам със сух парцал, после вода с оцет. А какво трябва да е съотношението оцет и вода?

# 713
  • In transit
А той поне с мокра гъба не изми ли фугите изобщо? Чак след това се минава със сух парцал.

# 714
  • София
Положението е отчайващо просто. Нищо не е измил, плочките са тотално намазани с фуга и не се вижда цвета им. Ще пробвам със сух парцал да видя какво ще стане...

# 715
Ужас!!  Shocked

К'ъв е тоя майстор, напиши му името в черния списък, или тук даже може направо в темата за баните, да си знаят хората да не се захващат с него.  Peace

Аз си "получих" баните от майстора във вида, в който ги показах тук, преди да мина аз да чистя. Всичко светеше, ама светеше - като в шоурум на магазин беше лъснато. След това бояджиите в първите дни бяха окапали на места пода в едната баня с латекс, че и италианската мивка ми бяха надрали - такъв скандал им спретнах, че после на пръсти влизаха вътре да си мият четчиците, валячетата и кофичките. Не оставяйте майсторите да ви се качват на главите, за n-ти път го пиша това вече.  Confused Предполагам, че никой тук не си бере парите по дърветата, плащате - изисквайте, какво им треперите?! Ама щял да си тръгне - ми да си ходи, за какво ти е такъв човек, да ти опропасти и сифони, и плочки, и мивки, и всичко (те тия работи да не са без пари?!), че после 10 години да се тюхкаш как банята не е станала като хората или по-зле - да трябва веднага да я къртиш и да я правиш наново, защото плочките ти падат като зрели круши от стената...  ooooh! Т.нар. майстори в момента, заради строителния бум и заради липса на кадърни работници, се чувстват недосегаеми, всеки втори бай-байчо се е титуловал "майстор", вдигат цените и си правят каквото си искат, ама това, че си правят каквото си искат, си е по ваша вина.

Бъдете по-строги, иначе ще ви се качат на главите, казвам ви го най-чистосърдечно, направо лошо ми става като чета на моменти за какви "майсторски" изпълнения става въпрос...  ooooh! Hug

# 716
Момичета,в тази връзка,търся добър майстор за баня за района на Пловдив, ще ви бъда благодарна да споделите.

# 717
Здравейте, вече избрахме визията на банята и тоалетната. В събота ще купим плочките, но не очаквахме че ще имаме проблем с намирането на майстор. Имахме предвид един, но се оказа че се е ангажирал вече. И оттам голямото търсене, звъняхме на всички, които познаваме и също на препоръчани от близки хора. Заети са плътно до нова година. Чакаме 2ро бебе до декември и тлябва да сме започнали и свършили дотогава. Моля ви, Препоръчайте ми майстор за баня и тоалетна. За София. Да спазва срокове и да е качествен.

# 718
Всички читави майстори са заети с месеци напред, всички го знаят, трябвало е да го предвидите това. Ние нашия майстор го уговорихме още през септември, за да дойде да работи при нас от началото на февруари следващата година.

Защо в такива кратки срокове се хващате за такива времеемки и нервоемки неща като ремонт на банята, особено в тази ситуация? Тези неща не се планират от днес за утре, трябвало е напролет още да се заемете, или ако можете - изчакайте и по-натам го направете ремонта.

# 719
  • В полите на Витоша :)
do_do, ще питам нашия майстор дали е свободен. Пиши ми на лични за колко голяма баня става въпрос и в кой район на София, той ще ме пита за тези неща.

Madeleine, сигурна съм, че do_do е достатъчно притеснена и напрегната от положението в момента, нека й помогнем и да й спестим критиките.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт