Банята - 29-та тема

• 117 723
  • 773
  •   1
Отговори
# 90
И аз те посъветвах същото - фиксатор за фуги. Той обаче върши работа само, ако фугата просто пуска боя на мокро, но иначе си е здрава. Ти обаче писа, че се рони, което е съвсем друга работа. Напукана и ронеща се фуга просто се сменя.

# 91
И аз те посъветвах същото - фиксатор за фуги. Той обаче върши работа само, ако фугата просто пуска боя на мокро, но иначе си е здрава. Ти обаче писа, че се рони, което е съвсем друга работа. Напукана и ронеща се фуга просто се сменя.
Разбрах bouquet

# 92
  • София
Здравейте на всички в темата!
Предстои ми ремонт на баня и кухненски бокс. Проблемът е, че все още не мога да открия моя цвят - нито съм решила какво искам, нито мога да видя такива, които да ме "грабнат".
Малко трудно ми е придвижването в София - с градски транспорт, и молбата ми е да ме насочите към магазин за плочки с голям избор на живо.
Досега съм ходила само в 2 магазина - в Кератон (на Ситняково и Оборище) и на Солунска (плочки Мараци). И останах разочарована и от двата магазина - малко мостри, пълна незаинтересованост от продавачките, и най-важното - преобладаващо плочки във всички нюанси на бяло-бежовото, както и "мраморни" ....
Без да знам точно какъв цвят искам, идеята ми е за нещо, което не е бяло-бежово, не е мраморно, не е кафяво-черно. По-скоро някакъв жизнерадостен цвят и в модерен стил, без провансалски, рустик и подобни мотиви.
Препоръчайте ми магазин на живо с по-голям избор от испански и италиански плочки да ида да разглеждам.
С градски транспорт и по центъра - може да видиш Хикови на Опълченска (между Сливница и Симеон).
Също на Сливница от Лъвов мост посока Сточна гара има Баня Мода и още няколко не им знам името - откъм гарата.

# 93
Дорис, малко със закъснение  ти благодаря за новата тема.
 bouquet
Ман-Дарин, погледнете и в Макензи.

# 94
Ами за сега се движим с добро темпо. В събота и неделя започна къртенето на банята и прокопаването на новите ВиК канали + ел.инсталацията в банята. Снощи като отидох да видя какво е положението, стените вече са изправени, нанесена е хидроизолацията и имам облечени с гипскартон ВЦ-то и една колона. Днес започваме лепене на плочки. Холо-кухнята ми за една седмица е шпаклована, със свален ламинат и прокарани ел.кабели за новата кухня. Има налепени плочки в частта под кухненските шкафове. Другата седмица монтираме ламината и пристига кухнята за монтаж. Темпото е доста добро. Доволна съм Wink

Хм..  Thinking за толкова кратко време къртене, тръби, нова замазка и хидроизолация... много бързо ми се струва. Сигурни ли сте, че новата замазка е изсъхнала добре преди да се положи хидроизолацията? То че вече е топло - топло е, ама и влагата в замазката е доста. Дано всичко да е наред! Плочките какви са? Simple Smile

mira sm, явно фугата е кофти. И аз мисля, че е по-добре да я смените, а не да тръпнете в очакване кога какво ще се прецака заради нея. Ама Церезит ли, доста хора се оплакват и от нея - груба е, рони се? На Мапей фугите не уж, ами са си много добри, не е само  мое мнение. Не мисля, че проблемът на Сузане с разноцветната фуга е от качеството, по-скоро майсторите нещо са объркали.

man_darin_ka, по магазините в центъра нищо няма, обиколила съм ги всичките. Причината е, че площта им е малка и нямат възможност да разгърнат богат асортимент от мостри. Много плочки иначе може да видиш в Керамо на Околовръстното, Баня стил - пак там, но от този магазин аз не съм особено очарована. В Студио Сенс на бул. "Г. М. Димитров" има доста мостри, както и в Арте Хоум - пак там. Освен тях на същото място има още поне 4-5 магазина за плочки. Автобус 102 има спирка наблизо, както и 67, който ходи към Симеоново, а тях може да хванеш от метростанция "Г. М. Димитров", ако от друга спирка по линиите им не ти е удобно.

Днес официално слагам край на ремонтите!  newsm18 Не се чувствам човек просто, едва гледам, но съм щастлива!  Grinning Ще се порадвам на това щастие днес и утре, че от събота започва чистенето.. и като гледам какво е бяло и прашно всичко, ще бъде чистене до припадък!  Crazy

# 95
  • Sofia
Madeleine, успех с чистенето!  Laughing Hug
И аз бях ентусиастка като теб, но след изумително сигурно 20-сто минаване на плочки с какви ли не препарати и оцет без уау ефект, се заинатих с един-единствен прозорец и викам - е ся на, ако не те направя да блестиш!  Laughing 10 пъти го минах - е не и не! Той слаган преди точно година...
Та една почистваща фирма на наши близки ни мина дограмата, двете бани и със специална машина плочките на холокухнята - всичко светна, усещането ни се промени, и всичко за смешната сума от 130 лева.

За проточния бойлер - няма такъв кеф - никакво спиране на потока топла вода, като с парно си е.

alpha_beta, разгледай онлайн плочките на големите магазини, харесай си, звънни да питаш в кой шоурум ги има и тогава ходи.

# 96
Онлайн плочки не ми се получи на мен да избера - каквото и да харесах, все го нямаше после никъде. По-големи магазини, които знам в Сф, са Баня стил, Баня Екстра и Джесика.
Madeleine, напълно приключи с ремонта и обзавеждането ли?
Liya_LT, препоръчай фирмата за чистене.

# 97
  • Sofia
Barbabelle, не мога да ги препоръчам, защото само веднъж сме ги извикали, аз минах за 20 минути и останах с впечатлението, че единия се мота, а после ми се стори, че етажа, за който той отговаряше не блестеше толкова, колкото другия, а и аз бях минавала доста и мезонетът въобще не беше строителна площадка.
Ако ги извикам пак и пак остана доволна, тогава ще препоръчам. Цената беше специална, защото собственикът е доволен от моя услуга, но мисля, че принципно дават отстъпки, с надеждата да си хванат нови клиенти, някои са дори на абонамент.
Мога да ти кажа името на фирмата на лични, но засега не ги препоръчвам от само едно идване.
Разпитах ги за препарати, казаха си, само дето мислех, че запомням, но се оказа, че не в крайна сметка  Laughing

# 98
Liya, знам, не ми е за още 100-200 лв след хилядите похарчени вече, но не мога. Simple Smile Много съм педантична на тема чистота и като знам тая машина и тия техните четки и парцалки в колко още къщи са били и кой знае какво са чистили, и направо ме втриса! Сама ще се справя, знам, че ще е бавно, но поне ще е наистина чисто.

Барбабел, не всичко е приключило, де да беше! Simple Smile Само довършителните работи "до ключ", както се казва, тепърва започва сагата с мебели, пердета, пренасяне на кашони с вещи, и т.н. За декорация ще мисля, ако оцелея и след това. Wink

# 99
  • София

alpha_beta, разгледай онлайн плочките на големите магазини, харесай си, звънни да питаш в кой шоурум ги има и тогава ходи.

Мерси Лия, моята сага с избор е приключила, отговарях на мандаринка къде има магазини в центъра. Иначе аз работих с Керамо на околовръстното.

# 100
  • Sofia
Madeleine, всеки си е башка луд  Simple Smile Успех с чистенето!  Hug
Иначе за фирмата - работят само с чисто нови неразпечатани кърпи, те самите са с безупречно чисти гащеризони, машината изглежда като сега донесена от магазина, много скъпа била, изсмуква в дълбочина, направи гранитогреса и фугите като нови и едва ли е била ползвана при цигани преди това  Laughing

alpha_beta, сори  Hug Значи се отнася за мандаринка  Simple Smile И нашите две бани са от Керамо - много съм доволна!

# 101
Ами за сега се движим с добро темпо. В събота и неделя започна къртенето на банята и прокопаването на новите ВиК канали + ел.инсталацията в банята. Снощи като отидох да видя какво е положението, стените вече са изправени, нанесена е хидроизолацията и имам облечени с гипскартон ВЦ-то и една колона. Днес започваме лепене на плочки. Холо-кухнята ми за една седмица е шпаклована, със свален ламинат и прокарани ел.кабели за новата кухня. Има налепени плочки в частта под кухненските шкафове. Другата седмица монтираме ламината и пристига кухнята за монтаж. Темпото е доста добро. Доволна съм Wink

Хм..  Thinking за толкова кратко време къртене, тръби, нова замазка и хидроизолация... много бързо ми се струва. Сигурни ли сте, че новата замазка е изсъхнала добре преди да се положи хидроизолацията? То че вече е топло - топло е, ама и влагата в замазката е доста. Дано всичко да е наред! Плочките какви са? Simple Smile

Днес официално слагам край на ремонтите!  newsm18 Не се чувствам човек просто, едва гледам, но съм щастлива!  Grinning Ще се порадвам на това щастие днес и утре, че от събота започва чистенето.. и като гледам какво е бяло и прашно всичко, ще бъде чистене до припадък!  Crazy

Бързичко действат, но ми се струва, че всичко е наред. Изчакаха 2 дни да изсъхне замазката преди да се положи хидроизолацията. Вчера отидох да видя как върви и половината баня вече е налепена. Плочките ги взехме от Баня стил и са тези - https://baniastil.com/плочки-за-баня/aca-ceramicas/плочки-за-баня-domus-8361.html. Избрахме кафявата гама /светлите и тъмните/ + двете декорни /decor domus brown и decor domus nacar/. Първоначално бяхме избрали други плочки. Бяхме ги платили и ден преди доставката ми заявиха, че ги нямало на склад. А майсторите идваха след няколко дни. Няма да ви казвам що нерви изхабихме с тези идиоти от Баня стил. Изобщо не съм доволна от обслужването, но стиснахме зъби, колкото да приключи всичко. Мисля, че и с тези плочки ще стане добре. Трябва обаче да се видят на живо. Декорните си имат и релеф и са много приятни на живо. Харесва ми как стават и сега налепени Simple Smile.

Честито и на вас за официалният край на тежката работа по ремонтите Simple Smile! Това си е цяло приключение. Със сигурност сега ще ви е по-спокойно и ще върви по-леко чистене, пренасяне и избор на мебели. А и с мебелите не е толкова страшно - избираш, поръчваш и ти го доставят. Идва приятната част вече Simple Smile!

# 102
Madeleine, всеки си е башка луд  Simple Smile Успех с чистенето!  Hug

Хихи, това ми хареса!  Hug Вярно е, не на 100, а на 200 % - всеки луд с номера си, казвам пък аз! Wink

Знам, че се вкарвам с голяма драма, обаче това е положението. Simple Smile Всичко ми е готово, обаче дори не разреших на майстора да монтира седалките и капаците на тоалетните - исках всички майстори, майсторици и майсторчета да минат, да си свършат работата, да почистя и чак тогава ще го извикам да ги монтира, та поне едно нещо в тая баня да ми е "първа употреба". То голямо мазало беше, имам чувството, че майстор види ли нещо ново и неизползвано, задължително трябва да го съсипе просто - почват да разглеждат, чагъртат, завъртат, как е монтирано, какво е, що е, скъпо ли е, евтино ли, хубаво ли е, ама защо така е сложено, а не иначе...  #2gunfire Как така ще си седи ново "нещото"- кви са тия лиготии!  ooooh! Та затова гледам всички да изгоня, не искам никой случаен субект да влиза вече вкъщи, достатъчно преживях. Ще чистя, тъкмо имам 2-3 кг. за сваляне преди моренцето, та добре ще ми се отрази малко домашен фитнес.  Wink  Hug

Важното е, че приключихме! Вчера теглих чертата на разходите за баните конкретно и гледам, че добре съм се справила.  Simple Smile Под предвидения бюджет съм (обикновено става обратното) и то с една много приятна сума, която сега ще похарчим за някоя глезотийка.  Grinning

Vili_R, благодаря! Успех и на вас, ще чакаме снимки после на новата красива баня!  Hug Приятната част идва, лошото е, че аз съм изцедена физически, психически и съм малко демотивирана вече. Tired Определено имам нужда от време да се съвзема.

# 103
Монтираха ни смесители на Видима с керамични затварящи механизми. Оказа се, че имат някакъв "студен старт" и не тръгва веднага топлата вода, а се поизчаква. Това никак не ми харесва! Иначе пък изглеждат много добре!

# 104
Благодаря за съветите за магазини за плочки!
Със сигурност ще пиша в тази тема известно време, надявам се на още помощ със съвети как, какво, къде в процеса на ремонт Hug
Като си знам каква съм - все искам неща, дето са трудно осъществими в дадения момент в България - дано този път не е така!

Общи условия

Активация на акаунт