Банята - 29-та тема

• 117 723
  • 773
  •   1
Отговори
# 75
  • В полите на Витоша :)
Madeleine, ейййй, много ме усмихна с коментара за измиването на ръцете! Много се радвам, бързо напредвате!  Heart Eyes И аз нямам търпение да си измия, изчистя всичко и да идват само гости в нас, не и майстори... ееееех, хубаво нещо е да си помечтае човек Simple Smile
Банята ни си стои в същото положение от преди 2 седмици, т.е. само с налепени плочки. Майсторът и мъжът ми сега се занимават с другата баня (по-точно тоалетна, там няма да имаме душ) и след нея ще се слагат санитариите и красотите.

Имахме 2 балкона в апартамента - един пред хола и един общ за двете спални, но и двата ги усвоихме, защото! имаме тераса пред хола 82 м2 Grinning На нея се излизаше от балкончето пред хола по 3 стълбички, които сега ще влязат към интериора и ще си сложа саксийки по тях Simple Smile Само да се свърши с къртене, пробиване и всичко мръсно, чеееее...вече не ми се и ходи в апартамента, толкова е мръсно и прашно всичко.

# 76
А, така може! Simple Smile За момент си помислих да не оставате без балкон, което би било кофти.

Пералнята ми не е нещо специално, даже е комбинирана със сушилня, няма да ви е интересно. Wink Но бойлерът е много готин и е цели 100 л. Щастие! Grinning

# 77
  • Sofia
Пералнята ми не е нещо специално, даже е комбинирана със сушилня, няма да ви е интересно. Wink Но бойлерът е много готин и е цели 100 л. Щастие! Grinning
А защо не сложихте проточен, при който не спира топлата вода и не изисква място?

За питащите  - нашите пералня и сушилня са Бош и съм изключително много доволна  Simple Smile

Момичета, гледам наближава ви времето за почистваща фирма и края на всичко  Hug

# 78
Защото аз обичам да се къпя дълго и с много топла вода - нещо, което проточният бойлер и термостатът не могат да ми осигурят.

Вижда му се края вече, да, но не искам и да чуя за почистваща фирма. Още едни хора да ми се влачат вкъщи, та после да трябва да чистя и след тях - не, мерси! Сама ще се справя, полека-лека. До края на седмицата кой дошъл да работи - дошъл, после никой не пускам. Чак като стане време за гости. Grinning

# 79
За пералнята (броим я кухненски уред, защото по-често няма мокро помещение  Wink), ако държите на тишина, нека е с инвенторен мотор- не се чува като работи. За мен е важно да има намаляване на времето на програмите, регулиране на температура и центрофуга. Имам отложен старт, но не го ползвам (само на сушилнята го ползвам).

# 80
Нашата е с такъв мотор. Половинът я избра, дано да е хубава, скоро ще разберем! Wink

Мокрото помещение в новото жилище ми е като манна небесна, не мога да му се нарадвам! Сега пералнята е в кухнята. Не ми допада, защото така половината от долните ми шкафове са неизползваеми, тъй като в тях са позиционирани пералня, миялна и фурна. Като сложим и шкафа под мивката и реално ми остават само шкафчетата под барплота. Сега в килерчето, освен бойлер и пералня, смятам да сложа една голяма и хубава етажерка, където мога да събера толкова много неща. Благодатна работа, обичам си го много вече това мокро!  Heart Eyes Сега, ако бях направила и едната баня "гардеробна", всичко щеше да си дойде съвсем на мястото!  Joy

# 81
При нас целият ремонт тръгна от пералнята Simple Smile. До сега тя се намираше в холо-кухнята. Въпреки, че е купена миналата година, не е от тихите и направо ме побъркваше като я пусна. Седна си на дивана и тя ми тропа, та чак ТВ-то не се чува. Просто беше въпрос на време да я махна от там. Още повече, че и кухнята си беше за смяна и като се решихме, че ще сменяме кухненското обзавеждане, тутакси стана ясно, че и банята влиза в графа "ремонт", за да се изкарат канал за пералнята и цялостна реконструкция и реорганизация на подредбата. В кухнята ще имам и голяма съдомиялна, така че мястото на пералнята веднага е заето от друг уред Wink.
Май наистина ви се вижда края на ремонтите! Дано всички да са доволни от постигнатите резултати и да си се радват максимално на новите къщички Wink.
Ние, въпреки мащабните ремонти, си бяхме сложили срок - 2 седмици. Работим с бригада и имахме потвърждение, че ще се справят. За съжаление обаче, бригадата започна с няколко дни закъснение и сега срока ще стане 3 седмици. Като слушам други познати май ще си станем рекордьори по бързо приключил ремонт  Laughing. Вчера съседа ни е казал, че такъв ремонт при него е продължил 5 месеца.

# 82
3 седмици?!  Shocked Уау, много оптимистично, чак нереалистично ми се струва! Ние вече закръглихме половин година довършителни работи... Успех, дано се сбъднат очакванията ви!  Hug

А мен какво чистене ме чака...  ooooh!

# 83
  • София
Дай сега инфо за пералнята. Не може то така - имам пералня и точка, пък други да се чудят каква да купят.  Crossing Arms  Simple Smile Peace
Има тема за пералните: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=610867.5235
-----------------
Скрит текст:
При нас целият ремонт тръгна от пералнята Simple Smile. До сега тя се намираше в холо-кухнята. Въпреки, че е купена миналата година, не е от тихите и направо ме побъркваше като я пусна. Седна си на дивана и тя ми тропа, та чак ТВ-то не се чува. Просто беше въпрос на време да я махна от там. Още повече, че и кухнята си беше за смяна и като се решихме, че ще сменяме кухненското обзавеждане, тутакси стана ясно, че и банята влиза в графа "ремонт", за да се изкарат канал за пералнята и цялостна реконструкция и реорганизация на подредбата. В кухнята ще имам и голяма съдомиялна, така че мястото на пералнята веднага е заето от друг уред Wink.
Май наистина ви се вижда края на ремонтите! Дано всички да са доволни от постигнатите резултати и да си се радват максимално на новите къщички Wink.
Ние, въпреки мащабните ремонти, си бяхме сложили срок - 2 седмици. Работим с бригада и имахме потвърждение, че ще се справят. За съжаление обаче, бригадата започна с няколко дни закъснение и
сега срока ще стане 3 седмици.
Скрит текст:
Като слушам други познати май ще си станем рекордьори по бързо приключил ремонт  Laughing. Вчера съседа ни е казал, че такъв ремонт при него е продължил 5 месеца.
И според мен е много оптимистично 3 седмици за толкова много ремонти, но успех Simple Smile

# 84
Ами за сега се движим с добро темпо. В събота и неделя започна къртенето на банята и прокопаването на новите ВиК канали + ел.инсталацията в банята. Снощи като отидох да видя какво е положението, стените вече са изправени, нанесена е хидроизолацията и имам облечени с гипскартон ВЦ-то и една колона. Днес започваме лепене на плочки. Холо-кухнята ми за една седмица е шпаклована, със свален ламинат и прокарани ел.кабели за новата кухня. Има налепени плочки в частта под кухненските шкафове. Другата седмица монтираме ламината и пристига кухнята за монтаж. Темпото е доста добро. Доволна съм Wink

# 85
Здравейте.
Имаме следния проблем.
Направихме ремонт на жилището и се оказа, че в банята фугите падат като тебешир.Банята е със сини и бели плочки.Съответно синята фуга цапа изключително много и директно като я потъркаш малко тя си пада.....С бялата е подобен случая ,но при синята е страшно направо. ooooh! #Crazy
Дойде майстора ,който лепеше плочките и заяви че фугина е бил някакъв дефектен и некачествен(фуго сместа е на БОРО).Предложи да се махне цялата фуга от банята и да я направи наново с Церезит....(с нея нямал никога подобен проблем)...
Хубаво, ама това звучи на нова баня направо кошмарно...Банята е 7кв.м...как по дяволите се маха фуга която буквално е положена преди 2 седмици...?
Поразпитах малко и ми казаха ,че това най-вероятно не е добре направена фуго смес и положена некачествено...Имал ли е някой подобен проблем.
Моля ви помогнете със съвет.. Sad

# 86
  • Резерват "Северозапад"
Споделих преди време за нашия проблем с фугите - различните цветове от една смес за фугиране - нищо не се направи по въпроса Tired. Предпочитам да свикна, отколкото да се префугира Mr. Green Фугиращата смес е на Мапей, уж много добри, но ето как се получи при нас. Най-вероятно майсторите не са спазили технологията на разбъркване, или са добавяли вода в движение и това се е отразило.

# 87
Здравейте на всички в темата!
Предстои ми ремонт на баня и кухненски бокс. Проблемът е, че все още не мога да открия моя цвят - нито съм решила какво искам, нито мога да видя такива, които да ме "грабнат".
Малко трудно ми е придвижването в София - с градски транспорт, и молбата ми е да ме насочите към магазин за плочки с голям избор на живо.
Досега съм ходила само в 2 магазина - в Кератон (на Ситняково и Оборище) и на Солунска (плочки Мараци). И останах разочарована и от двата магазина - малко мостри, пълна незаинтересованост от продавачките, и най-важното - преобладаващо плочки във всички нюанси на бяло-бежовото, както и "мраморни" ....
Без да знам точно какъв цвят искам, идеята ми е за нещо, което не е бяло-бежово, не е мраморно, не е кафяво-черно. По-скоро някакъв жизнерадостен цвят и в модерен стил, без провансалски, рустик и подобни мотиви.
Препоръчайте ми магазин на живо с по-голям избор от испански и италиански плочки да ида да разглеждам.

# 88
Здравейте.
Имаме следния проблем.
Направихме ремонт на жилището и се оказа, че в банята фугите падат като тебешир.Банята е със сини и бели плочки.Съответно синята фуга цапа изключително много и директно като я потъркаш малко тя си пада.....С бялата е подобен случая ,но при синята е страшно направо. ooooh! #Crazy
Дойде майстора ,който лепеше плочките и заяви че фугина е бил някакъв дефектен и некачествен(фуго сместа е на БОРО).Предложи да се махне цялата фуга от банята и да я направи наново с Церезит....(с нея нямал никога подобен проблем)...
Хубаво, ама това звучи на нова баня направо кошмарно...Банята е 7кв.м...как по дяволите се маха фуга която буквално е положена преди 2 седмици...?
Поразпитах малко и ми казаха ,че това най-вероятно не е добре направена фуго смес и положена некачествено...Имал ли е някой подобен проблем.

В сравнение с целия обем на ремонтните работи да се смени фугата е като да ти прешият копчетата на новия костюм. Ще свършат за един предиобед. Моят съвет е да го правиш веднага, докато още си на вълна ремонти, защото иначе после с години ще си биеш главата в плочките от яд.
А после като си сложиш новата фуга мога да ти препоръчам да минеш отгоре фугите с 1-2 ръце фиксатор за фуги.

# 89
Здравейте.
Имаме следния проблем.

В сравнение с целия обем на ремонтните работи да се смени фугата е като да ти прешият копчетата на новия костюм. Ще свършат за един предиобед. Моят съвет е да го правиш веднага, докато още си на вълна ремонти, защото иначе после с години ще си биеш главата в плочките от яд.
А после като си сложиш новата фуга мога да ти препоръчам да минеш отгоре фугите с 1-2 ръце фиксатор за фуги.

Посъветваха ни да сложим някакъв импрегнат, за да запечата но мъжа ми е на мнение,че проблема реално може да не се отстрани а по-скоро да се задълбочи.... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт