Банята - 29-та тема

• 118 076
  • 773
  •   1
Отговори
# 390
На мен сега много ми нападнаха тези модели, които се прилепят до стената и не се виждат тръбите. Ако някой препоръча такъв, който да е удобен и без споменатия ефект, ще съм много благодарна Flowers Bouquet

# 391
Как изглежда чиния без такъв ефект? Къде трябва да е дупката?
Не намирам като сегашната ни тоалетна, при която нямаме такъв проблем, харесала съм една, скъпа е, но дупката ми се вижда много назад.
Някой правил ли е снимки на така важното подходящо разположение на канала  Rolling Eyes?

# 392
Точно в това е проблемът, че и аз не мога да го разбера. Мисля, че не само мястото на дупката е важно, но и формата, големината и височината на цялата чиния. Затова и търся различен опит, защото за мен единственият начин е да се пробва Grin
В офиса на брат ми имат такава "нецопваща" чиния на Фаянс. Но не съм проучвала модели още...Оххх, темата е малко странна, обаче пък си е дискомфорт и проблем голям за мен това. И съм решена този път да не направя грешка.

# 393
Ааа, не е странна, а много важна. Ето, например, тук http://studiosense.bg/product/1353/konzolna-toaletna-le-fiabe-50.html на бидето се вижда къде е дупката, на тоалетната е пак там newsm78 и ми се струва, че е на най-неподходящото място.

# 394
Най-общо казано (макар да зависи от дизайна като цяло) за да няма "цоп ефект" трябва дупката с водата да е леко напред, така че падащите "твърди субстанции" да не цопват по средата на езерцето, създавайки концентрична кръгова вълна, а да се плъзват допирателно по задната стена на чинията.  И не е вярно, че има стандарт, изискващ чиниите да са с "цоп ефект". Съвсем наскоро си купувах два моноблока и всичко им е наред. Ама пък в САЩ било обичайно тоалетните чинии винаги да са пълни с вода доста нависоко.  И ми разказваха как един българин се обадил на рецепция да вика техник да му отпуши кенефа Joy Представям си какъв цоп има там Mr. Green

# 395
Ама пък в САЩ било обичайно тоалетните чинии винаги да са пълни с вода доста нависоко.  И ми разказваха как един българин се обадил на рецепция да вика техник да му отпуши кенефа Joy Представям си какъв цоп има там Mr. Green
Изобщо няма. Не знам как е направено, но определено е мислено.

# 396
  • Пловдив
Тоалетната чиния ни е на Фаянс - тоалетна чиния за стенно казанче с хоризонтално оттичане, медицинска. http://www.fayans.bg/files/PL%20Fayans%2020170217.pdf - страница 97. Мисля, че е абсолютно като нашата, макар че сме я купували през 2016. При нея няма ефект "цоп".

# 397
  • София
Какви са ви вратите на банята? Аз си мисля за алуминиеви, някоя фирма, от която сте доволни, по-скоро от самите врати и уплътнението?

# 398
  • Варна
Какви са ви вратите на банята? Аз си мисля за алуминиеви, някоя фирма, от която сте доволни, по-скоро от самите врати и уплътнението?

Не ги харесвам алуминиевите врати Hands V

# 399

Зависи каква ти е банята. Ако е малка, без отделна мокра част и вратата се мокри редовно, нямаш избор - някаква алуминиева или ПВЦ трябва да бъде. Но ако имаш отделна мокра част и останалото е сухо, а и вратата е далеч от мократа част, съвсем спокойно можеш да си сложи същата врата, като останалите в апартамента. Много по-естетично е така. Много е важно обаче ако си с МДФ врата да се сложи силиконче там, където первазите допират плочките. Ако не го направиш водата мокри первза отдолу, където е рязан и не е защитен с лак, попива нагоре и после МДФ-ът се подува. Почти във всеки хотел може да го видиш това явление.

# 400
Някой има ли впечатления от санитарната керамика на този сайт - https://www.vidaxl.bg/g/1673/d-d-d-d-n-d-n-d-n
Харесала съм някои от моделите, но явно са си някаква тяхна марка, защото не съм ги виждала другаде, а ми се ще да ги видя на живо.

Освен въпросния ефект "цоп", има и нещо друго, което много ме дразни при повечето тоалетни чинии - при много модели оригиналната дъска, която си върви с тоалетната, е по-тясна от гърнето, т.е. не покрива изцяло порцелановата му част. Нещо такова - https://www.vidaxl.bg/e/8718475882008/keramichen-monoblok-kragal-tsvyat-byal Имам предвид, че когато мъжете ползват тоалетната, понякога остават капки върху порцелановата повърхност ...., а пък нали уж това е целта на пластмасовия капак - да не се налага всеки път да миеш тоалетната, преди сядане... Не знам дали ме разбрахте, но продавачките в магазините ме гледат като паднала от луната, като взема да им обяснявам съображенията си.
Като се елиминират и моделите с горепосочения ефект, изборът на моноблокове остава направо никакъв ...

Последна редакция: ср, 26 юли 2017, 16:16 от GG_BG

# 401
  • Бургас
Търсейки плочки да сте попадали на нещо като первази, които биха завършили красиво плочки до някъде на стената. Идеята е да са с някакъв профил и да не вижда лепилото с което са лепени. Идея нямам дали изобщо съществува подобно нещо, но много ми се иска да има Grinning

# 402
  • София
Благодаря за мненията, и аз май вече клоня към интериорните врати. Мисля, че отворът ни е за врата 60 см., дали се предлагат такива?

# 403
Търсейки плочки да сте попадали на нещо като первази, които биха завършили красиво плочки до някъде на стената. Идеята е да са с някакъв профил и да не вижда лепилото с което са лепени. Идея нямам дали изобщо съществува подобно нещо, но много ми се иска да има Grinning

Има такива завършващи профили от гранитогрес. Отгоре са заоблени, но не знам доколко не се вижда лепилото под тях. Формата им е ето такава:

Според мен обаче цокълът е голяма отживелица, за какво помещение ги търсиш тези неща?

# 404
  • Beyond the stars

Мисля, че фризът на някои серии ще ти свърши работа, ако съм те разбрала правилно.
Например

Общи условия

Активация на акаунт