Банята - 29-та тема

• 118 063
  • 773
  •   1
Отговори
# 420
  • Бургас, София
Основно зависи колко сте високи и колко близо ще сте до огледалото. Нашата тоалетна е доста малка 1,20 x 1,10 или нещо близко до това. Огледалото ни е 70см височина, започва от 120см и стоим доста близо до него. Аз съм висока 1,68 и се виждам от гърдите и нагоре доста. Приятелят ми е 1,91 и казва, че вижда малко над главата си, а долу няма чак такова значение. Най-добре е да пробвате единият да държи огледало на различни височини, а другият да се гледа и да прецените кое ви е най-удобно. Важно е също и колко е широко огледалото. Едно и също разположение на тясно и на широко огледало създават различно усещане, дори и да са с еднаква височина огледалата.

# 421
135 см не е ли високо ниво за огледало? Няма да се виждате кой знае колко добре, не знам.. това са 45 см от горния ръб на мивката, а принципно огледалата се монтират на около 30 см от това ниво.  newsm78

При нас мивките също са на 90 см от пода, защото 80-85 ни идват прекалено ниски и са ни неудобни. Огледалата са монтирани 30 см по-нагоре и видимостта е отлична. Но всъщност, зависи какво ще е огледалото, ако е по-мъничко само за лицето/най-горната част на тялото, тогава трябва да го напаснете според ръста на ползващите го.

Последна редакция: чт, 03 авг 2017, 09:38 от Madeleine

# 422
Аз много харесвам огледала, тип хотелски - да заемат цялото пространство над мивката. Та в тази връзка се сетих, че един приятел поръча доста голямо огледало от Кристиян Нейко - може би 80 х 80 см, и каква беше изненадата като го изнесоха да ни го връчат - голо огледало, нито кашонче, нито картонче, нищичко. Поне да ни бяха предупредили предварително ние да се погрижим. Иначе цената беше добра

# 423
По това се познава дали държат да оставят добро впечатление у клиентите си или им е все тая. При мен случи ли се нещо такова, повече в този магазин не стъпвам, ако ще да имат най-доброто от най-доброто, много мразя да плащам като поп и да получавам такова отношение насреща, отвратително е.

И аз много харесвам големите огледала, но не чак тези, които са плътно до мивката, защото вечно са покапани с вода и сапун, а пък трудно се чистят. Взехме размери 80х60 и 90х60 см и въпреки, че са на 30 см от мивката, човек може да се огледа спокойно чак до под ханша, пък ако е по-висок  - и до коленете сигурно, което е чудесно.  Simple Smile

# 424
Визията на баня с голямо огледало е много по-различна от баня с малко огледало. При мен се наложи да взема огледален шкаф, за да има къде да се слагат натуриите, вместо да сложа едно красиво огромно огледало. Ами смотано ми е така с този шкаф, но това е положението. То и с шкаф може да се вземе голямо огледало, но аз гонех бюджетен вариант. Между другото, не съм забравила за обещаните снимки Joy. Просто чакам да доставят едно легло и гардероб и да наснимам всичко накуп No Mouth

# 425
Мдобре, ще чакам аз, ще ми е интересно да видя какво се получи в крайна сметка от това жилище и особено банята, след всички драми с нея!  Simple Smile Хубаво е, че приключваш вече, аз съм много далеч от финала, но пък сега ми предстои най-хубавата част - обзавеждането и декорирането, и съм много въодушевена!  newsm18

# 426
В интерес на истината, представях си го по-добре Expressionless Изборът ми на плочки май не беше много удачен. Направих всички прекалено изчистено, а трябваше да сложа плочки с малките квадратчета около душа. Също така, вместо душ завеса, трябваше да сложа параван.
Скрит текст:
Завиждам ти за етапа, на който се намираш Innocent Аз там трябваше да действам мнооого умерено, понеже не е за лично ползване. Уж правих всичко бяло и дърво, за да може после да акцентирам с текстил, декорации и картини, пък... Но определено си стигнала до най-най-приятната част Hug

# 427
Ще следя с интерес темата, че след около месец и аз трябва да почвам. Хубавото е, че апартаментът е НС и няма да има къртене на стари неща. Лошото е, че освен баня трябва да се прави и кухнята, и други неща, а аз вече съм на ръба на нервна криза заради майсторите, които правиха газовата инсталация за отоплението.
Да се допитам за таван, искам да направя окачен таван в банята, не знам колко е добра идея, но си харесах едни осветителни тела за окачен таван, и реших че те ще бъдат. Обаче, някъде четох, че окачен таван не е добра идея специално за баните. Чудя се...Вие как ги направихте вашите тавани в баните? Приемам всякакви идеи.

# 428
Ние нашите бани ги направихме без окачен таван, макар че самите ни тавани са окачени по принцип с възможност за вграждане на лампи в тях. Тоест, налепихме си плочките до горе, а самият таван боядисахме с боя за влажни помещения. Сложих плафони на тавана и аплици около огледалата и в двете бани. Много добре стана, поне на мен много си ми харесва така.

# 429
При нас едната е с окачен, другата - не.

# 430
  • Countryside
Защо да не е добра идея окачен таван за баня? Вече втора баня си правя с окачен таван, има си специално за мокри помещения. Плочките така или иначе са догоре на помещението.

# 431
Много е удобно с окачен таван в банята. Първо, дава възможност да наместиш нивото на тавана до височината на плочките. Ако си харесала плочки по 35 см слагаш 7 и таван  на 245 см. Ако си харесала плочки по 40 см слагаш 6 и тавана на 240 см и така. После в тавана могат да се монтират всякакви комбинации от лунички, можеш да сложиш вентилатор над душ зоната или да монтираш вградена пита за душ.

# 432
  • София
Kaто стана въпрос за тавани - един тъп въпрос от мен - с колко см горе-долу "пада" нивото на тавана, ако се сложи окачен с лунички, т.е. какъв е минимума см?

# 433
Kaто стана въпрос за тавани - един тъп въпрос от мен - с колко см горе-долу "пада" нивото на тавана, ако се сложи окачен с лунички, т.е. какъв е минимума см?

5-10. Може би 5 да е малко малко, но под 10.

# 434
  • София
Благодаря Peace

Общи условия

Активация на акаунт