Боледуване на децата ни - тема 53

• 52 723
  • 783
  •   1
Отговори
# 150
Африканчо, сахаромицес церевизе са дрожди (мая), има ги и в някои пробиотици, да не би от това, което си давала, да се е заселило повечко в червата?  newsm78

# 151
  • гр.София
Едва ли, по-скоро ги има заради раздразнените черва. Според мен, неангажиращо мнение, това не е непоносимост към храна, а вследствие на бактериите които бебето има.

# 152
  • София - Варна
И аз си мисля, че е от бактериите по-скоро.
Защото първия път като получи диарията, беше на 40 дни. Е, тогава беше 100% воднисто и ужасно. Продължи седмица почти.
А характерни за ешерихията били: кървави жилки, диария, слуз. И трите ги е имала. Слузта винаги. И най-вероятно носи тази бактерия от родилното.
Силвияна, бях дала 2 ентерола преди изследването. Може вярно да е от тях. Сега гледам, че съдържат същото сахаромицес, само че друг подвид.

# 153
При реакция към храна,храната се спира и се опитва след няколко месеца.
Ако досега е нямало проблем с белтъка на кравето мляко..едва ли е от него. Същото е и с лактозата...на обикновено АМ ли е била досега?
Кашаво...ако 90 процента е на мляко,не е ли нормално да не е съвсем оформено? Хумана не съм давала де...не знам какви са изхожданията от нея.. Thinking

# 154
  • София - Варна
Ами досега ядеше всички видове меса и жълтък без проблеми. Сирене не бях въвела, нито масло. А изхожданията ѝ винаги са били като на възрастен, откакто захраних, напълно оформени, кашави не. И пие още доста АМ, по половин литър поне на денонощие.
На обикновено АМ е от ден 1-ви.
Ами сега е 90% на хумана, но като дам пюре, дрисъкът се връща с пълна сила. Даже всеки път по-силно от предния имам чувството. Ако държа само на хумана, акото се посгъстява малко.

Последна редакция: сб, 03 юни 2017, 17:14 от afrikancho

# 155
Може да изключим АБКМ и лактозна непоносимост тогава.
Казваш от сиренето става така..защо не го спреш и да наблюдаваш има ли промяна?
А може и от ваксината да е...14 дена за реакция си е баш описано в листовките като реакция Peace

# 156
  • София - Варна
Ами аз сирене само 1 път дадох, тя на другия ден се подриска. Веднага го спрях. И то беше миниатюрно количество.
Откак се е подрискала, съм давала само морков, картоф, ориз, банан, пуешко- всички тези много малко. И хуманата, и малко АМ.
Знам ли, може от ваксината тия бактерии да са процъфтели.

# 157
А бактериите защо не искаш да лекуваш с АБ? Патогенни са...сигнификантно число.. Thinking

# 158
  • София - Варна
Защото според мен няма да минат, може да лъснат и други... И ще стане една безкрайна въртележка.
Колкото на баткото му мина стафилококът в носа, за 3 години... след 5 антибиотика.
Ама пък не може и да се продължава с тая диария...
И бебето има стафилокок в носоглътката.

# 159
Забравила съм как беше...но когато има бактерия в а...то, масов растеж, не нормално количество, щото там нали е всичко друго, освен стерилна среда Mr. Green....не се ли лекуваше с АБ.
Ако е чревен вирус, си минава ...но бактерии масов растеж, над допустимото нормално количество? newsm78

За стафилокока в носа....явно е здрав носител, щом не го разболява и не прави проблеми.
Но при беба има явно проблем Thinking
Въпреки, че както го описваш, не е баш диярия, неконтролируема, просто по-кашави изпражнения Rolling Eyes

# 160
  • София
Африканчо, може да изследвате и за паразити (представи си нещо като глисти). Често се пренебрегва като възможна причина. Дори някои тестове излизат фалшиво отрицателни.

# 161
Моят пък постоянно се поти последните дни Rolling Eyes Сутринта ходихме при дядо му, два пъти го преобличах. Сега пък целия пак мокър, чак в косата Shocked Пуля се, понеже рядко се поти в такива измерения. То вярно, че времето едно такова тежко, влажно, ама....Колкото пътя му измеря Т, 36.6. Като се прибрахме в ранния следобед пак му измерих и нямаше.. и нали съм на нисък старт заради пустата скарлатина, и съм леко на търни...дето вика Месечинка, все да има да ги мислим ooooh!

Иначе е бодър, ведър, с тонус и т.н..Другата седмица си пускам болничен и ще се гледаме. Да видим карантината до кога ще продължи и ще има ли други окапали в групата  Rolling Eyes

# 162
  • София
Тете, с какъв термометър мериш. Ако е електронен, вярваш ли му?

# 163
Електронен. Но когато си има Т, тя веднага си лъсва... Rolling Eyes
Винаги с такъв меря, с два де, за сверка... Mr. Green

Да замеря повечко време ли викаш? Ще пробвам..

# 164
  • София
Ми аз като измеря 36,6 с електронния, после живачният мери 37,2 (примерно). Миналата седмица с близо 1 градус разлика мереха двата термометъра на дъщеря ми (единият мери 37,2, живачният показва 38.) Пък казваш, че младежът в момента се поти повече  Thinking.

Общи условия

Активация на акаунт