Боледуване на децата ни - тема 53

• 52 722
  • 783
  •   1
Отговори
# 135
  • shumen
При нас не е водил до дрисък.Поне аз не помня.

# 136
  • София - Варна
Ами според мен гастрото ще изпише антибиотик. За Лазарова записах час за след 20 дни. Mr. Green
Според мен бебето си влачи тия бактерии от родилното, защото и преди е имала дрисък, и слуз има постоянно, понякога имаше и кръв, но много малко, няколко пъти само - като малка.
Пише - ентреропатогенно Ешерихия коли О6.
и в сигнификантно количество Saccharomyces cerevisiae. Таз, последната, и педито не я беше чувала. Аз нарочно не ровя в нета, за да не полудея отвъд допустимото.
Калпротектин количествен - 752мкг/г - > 200 - силно увеличен.

С главата всичко е наред. Тоест водих я на невролог и правиха ЕЕГ, в норма беше.
Тиковете продължиха и малко след това.... не дадоха обяснение от какво са, казаха, че може и от зъби.... Докато не видях съседчето (на 18 месеца), което тепърва изкраваше първи зъби, да прави същите тикове и то много по-засилено.... и се успокоих.
После прави пък някакви миганици с очи, после навеждане на главата и гледане изпод вежди. Сега второто го прави напълно нарочно, когато брат ѝ го направи, за да се закача. Още мига с очи понякога.
Дупката си седи. Онзи ден напипах случайно втора дупка, ама централна, до тази, реших, че е някаква фонтанела.
Сега на дневен ред е фецесът.

# 137
Африканчо, дано да се повлияе от бисептола. Ако продължи с чести изхождания, отивай пак на лекар. Обезводняването става бързо при бебетата.
Тет, със затворена уста спи. Както е писала Месечинка, и при нас носът е абсолютно проходим. Обаче кашля многоо, като легне. Другата седмица е на състезание и лагер и обезателно трябва да я излекувам, а тя точно обратното се влошава #Cussing out

# 138
  • Варна
Мда, то да не си помислиш, че се подобряват нещата и айде пак. Аман вече, писна ми да се тревожа. Успокоявам се, че все пак са стандартни банални детски болести, ама...
Ние след час и половина по план ще ходим с дребния на една разходка с корабче в морето, обаче се заоблачи, духа ветрец и мен ме хвана шубето да не изстине, да не се изпоти, да не изгори от слънцето, ако вземе че напече, да не му стане лошо, да не завали... абееееее дето се вика хем ми се иска, хем не ми стиска.  Приготвила съм сто кила дрехи, плюс дъждобран и чадър, ще тръгнем към морска гара, пък ще видим.

# 139
  • София - Варна
Записах час за понеделник при случаен гастро на Ами Буе. Пак съм от тел и ми е много трудно.

# 140
  • гр.София
Африканчо, аз не бих чакала понеделник изобщо. Има спешни кабинети където могат да ти разчетът резултатите и да поставят точна диагноза. Не го казвам за да те стресна, но не ми звучи ОК толкова време диария, и изобщо това което описваш. Е.коли е нормална находка, но щом се изолира, независимо в какво количество е патология. Другата бактерия не я знам, но това че я има в сигнифантно количество също не е добре и значи трябва да се лекува детето и диарията не е обичаймата от зъби и т.н.
Онова завишеното май е при някакъв колит, но не съм сигурна.
Не се бави е моя съвет.

Последна редакция: сб, 03 юни 2017, 12:39 от mariq13

# 141
  • Варна
На мен ми звучи като непоносимост към нещо! Кашави акита ли са или направо воднисти. Сега се сещам синът ми като беше на 4 месеца имаше период, в който акаше по 5 пъти на ден кашаво. Беше август месец и педиатърката каза, че е от топлото. Бяхме слагали ротарикс и бях чела, че може да е реакция от ваксината. Не се задълбах много. На 9 месеца направи първата си алергична реакция и след изследвания излезе алергичен към казеина в млеката, после си ги навързах нещата и си мисля, че е било проява на непоносимост.

# 142
Ами и на мен ми прилича на непоносимост към нещо...

# 143
  • София - Варна
Мария, ама, разбира се, че диарията не е от зъби!
Аз ако не бях пуснала микробиология, досега нямаше да се знае нищо. И мъжът ми, и педито говореха, че е от зъби. То педиатрите всичко приписват на зъби. Дори свекърва ми все още настоява, че е от зъби и от топлото време това, и че едва ли не аз съм ненормална да изследвам секретите на детето. Mr. Green
И да ида на спешен кабинет, пак ще ми дадат напосоки антибиотик от антибиограмата. Нали ги знам тия от спешния около нас какво правят, за да си вържат гащите. А и не само около нас. На сина ми изписаха 5 пъти така антибиотик за златист стафилокок в носоглътката. Напразно. Затова се въздържам да ходя.
То и на гастро не знам колко доверие мога да имам, ама няма как, трябва да ида. И ме съмнява, че и от антибиотик ще се оправят нещата. Просто не знам как ще се избие тая бактерия.
Иначе диарията не е фатална, в смисъл по-малко на брой са изхожданията от храненията. Ама дам ли някаква манджа, веднага следва диария. С хуманата е по-добре положението. Ама от 2 седмици е 90% на хумана само. Първо мислех, че е вирус, ама като се мина една седмица, пуснах микробиология. Не се повлиява от диаро-спиращи препарати.
Педито не знае какво да прави, каза да почакаме, ако е много диарията, ще даде антибиотик от антибиограмата... Същото ще стане и на спешен...

А калпротектинът вярно се увеличава при колит, ама при бебетата по-рядко се среща колит, поне се надявам. Този показател се увеличава май при всяко раздразнение на червата, било то от вирус, от бактерия, тоест винаги при диария май е увеличен.

Към какво може да е непоносимост, Танита, Тета?
Между другото точно захраних със сирене и ден след това се почна това нещо. На другия ден. Ама все пак тази бактерия е в патогенно количество. И другата в сигнификантно.
Аз мисля и на алерголог да ида. Как се правят тестовете за алергии на такова малко бебе? Кожен ли е?
По-скоро са силно кашави акитата. На моменти се оправят напълно, дам манджа (под манджа разбирайте ориз, моркови, картофи... )и следва силно, ама силно кашаво ако, с елементи на воднисто. Абе, има и воднисто, но не е изцяло воднисто. Преобладава кашавото.

# 144
 afrikancho, минете само на АМ, ако се оправи - давай само него поне седмица-две за да се възстановят червата.

# 145
  • Варна
Аз направих кръвен тест, алерголожката ми предложи и с надраскване ама нали се сещаш, ме няма как малкия да седи 15 Мин без да мърда. Според мен е смесица от непоносимост и от бактериите. Непоносимостта може да е към лактоза, глутен, може и алергична реакци да е. На колко беше детето. Нали знаеш, че когато има непосносимост или алергична реакци, имунитета пада, което става благоприятна среда за бактериите, които могат да си съществуват иначе без да правят проблеми.

# 146
Според мен е излишно засега тестване, още е малка, може просто да не е готова храносмилателната и след няколко месеца да няма проблем. Има си деца, които с ранно захранване на 6ти са на обща храна без проблем, но има други, които чак след годинката приемат някои неща.

# 147
Аз помислих, че е яко диария. Детенцето нали беше под годинка? Според мен също не давай манджите щом влошават.

# 148
  • София - Варна
На 10 месеца, вече на 11 точно де.
Ами аз доста бавно захранвам, точно заради диарията която направи на 6.5 месеца след въвеждане на пуешко.
Въвела съм само овес от глутеновите например и пробвах с една мини-бучка сирене. Доста бавно ми върви захранването точно поради тази причина.
А манджа давам сега чат-пат, откак има диария. И то от бурканче, не от наша манджа. Главно си е на хумана, почти изцяло. И въпреки това още не се оправя.
Танита, кръвен венозен ли?
Ние нали не бяхме поставяли ваксини, та чак сега поставихме първата. Ама не ми се вярва от нея да е диарията, бяха минали 12 дни от поставянето, когато диарията започна.

# 149
Може с глутена да няма проблем, а само с месни и млечни. На мен яйца и прясно мляко чак до пубертета не ми понасяха, а и по месата не бях. Закрепи бебка и опитай пак със сирене след поне месец. Моят лакомник до годинка за ден едва се справяше с детската кухня, и то не всичко, или евентуално някое пюре, изцяло заместено хранене нямахме. В интерес на истината до около вашата възраст повече от няколко лъжички дневно не ядеше, чак тогава изведнъж започна да проявява интерес. За няколко месеца започна да изяжда цялата кухня за обяд.
При индикации за продрискване спирах всичко освен кърма за поне 2 дни и много бързо се оправяше. Даже диети не се е налагало да пази после. Чак след като го отбих му се случи слузеста диария за над седмица.

Общи условия

Активация на акаунт