MTHFR генна мутация ТЕМА 2

• 90 142
  • 846
  •   1
Отговори
# 840
  • Sofia
Здравейте, с мутация MTHFR 677-хетерозигот съм. Моля препоръчайте ми подходящи витамини в метилирана форма(производител, име)!Благодаря предварително!

Аз приемах елевит.
Елевит не са метилирани. Имат фолиева киселина и цианкобаламин.

Метилирани са
Както е писала Le Strange в листовката пише фолиева киселина (Б9) и цианкобаламин (Б12), което са синтетичните форми на тези витамини.
Метилираните им форми са фолат (Б9) и Метилкобаламин (Б12). Аз не намерих Елевит с тези форми.
При мутация в гените MTHFR и MTRR синтетичните форми на Б9 (фолиева киселина) и на Б12 (цианкобаламин) не се усвояват от организма.

# 841
Здравейте.Бременна съм в 8г.с , имах една биохимична и се изследвах за тромбофилия.Какво значат тези резултати?
П.с чакам обратма връзка от гинеколога ми

# 842
  • София
Мери, докато чакаш отговор, пусни изследване на витамините Б9 и Б12. Приемай само метилирани форми на тези витамини, защото с тези мутации не усвояваш добре синтетичните. И комбинираните витамини за бременни трябва да са с метилирани форми. Трябва да приемаш фолат вместо синтетична фолиева киселина за Б9 и метилкобаламин вместо синтетичния цианкобаламин за Б12. И двата витамина трябва да са в равновесие и близо до Горна граница, за да има и за теб и за бебето.
Успех 🍀

# 843
От самото начало пия метилираната фолиева киселина на або фарма.Тя е подходяща нали?

# 844
  • София
Ако имаш предвид това: https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010010878
В него Б9 е в подходяща форма, но Б12 е синтетичен. Премери нивата на Б9 и Б12, защото в първия триместър тези витамини - и двата - са изключително важни за органогенезата.

# 845
  • София
Моля пуснете нова тема.

# 846
  • София
Здравейте! Това мисля е последната тема тук. Интересно ми е някоя дама  с MTHFR мутации дали е изкарвала инсулт/и и после е успяла да си роди детенце?

Общи условия

Активация на акаунт