Как да развием езиковите умения на децата в съответствие с възрастта им

• 8 135
  • 83
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Развитието на детето трябва да става съвкупно по време на игра, заедно с развитието на фината моторика и речевото развитие, което пък е свързано с развитието на въображението. Става с ролеви игри.

# 31
  • оттам, откъдето започва България
Здравейте, за мен LEGO е "класика в жанра", както се казва. Внукът ми е на 2 години и 4 месеца. Очаквам го да пристигне в БГ, когато стане на 2 години и половина. При него проблемът е (не знам дали точно е проблем) разликата в езиците. Чисто българче е, но живее сред англичани. Комуникираме само по Скайп и виждам, че има желание да говори, но се получава някаква смесица от български и английски думички. В крайна сметка, в сравнение с татко си, изостава в говора. Иначе е много социален и лъчезарен.
Смятам, че тухличките LEGO® DUPLO® ще му помогнат по забавен начин да се научи да говори, като назовава предметите, животните, цветовете или като брои.
За мен лично, като баба, ще бъде предизвикателство за малкото време, в което ще сме заедно, да успея поне малко да го науча на български език, естествено с Ваша помощ!  Peace

# 32
  • Пловдив
LEGO развива въображението на детето, кара го да създава свой собствен свят, цветен и изпълнен с приключения. Играта обогатява речта и учи на форми, цветове и числа.

# 33
  • sofia
Според мен помагат на децата да помнят цветове, различни фигурки и постройки.Да запомнят лесно думичките под формата на игра.

# 34
LEGO е незаменим,аз съм играла като дете с LEGO,искам и децата ми да си играят с него,тепърва мисля да купувам за голямата ми дъщеря,на 1.5 год.
За мен LEGO,спомага за развиване на въображението най-вече,което е от голямо значение при децата и лесно научават предмети и думи под формата на игра.

# 35
Помага за цялостното развитие на детето, за мисловна дейност, концентрация, логическо мислене, въображение, писане, рисуване, говорене...

# 36
С развитието на фината моторика, за което играта спомага, се подпомага и езиковото развитие. Отделно развитието на въображението, води до по - добро изразяване и подобряване на езика.Не случайно с игра и по време на игра децата научават много повече.

# 37
  • Варна
LEGO конструкторите спомагат с това, че са изпипани и детайлни, което привлича децата да играят с тях и съответно стимулира развитие на моториката, въображението, креативността и неизменно речта.

# 38
  • Пловдив
LEGO развива въображението на детето, кара го да създава свой собствен свят, цветен и изпълнен с приключения. Играта обогатява речта и учи на форми, цветове и числа.

# 39
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
„Как комплектите LEGO® помагат за развитието на езиковите умения при децата?“

Комплектите LEGO помагат за развитието на езиковите умения на децата чрез повтаряне на звуци, назоваване на предмети и животни, броене, създаване на истории с влизане в роли.

# 40
  • София

# 41
Тухличките LEGO подпомагат речевите способности на детето, развиват фина моторика, креативност и социалност.

# 42
Докато се забавлява и създава свои истории- свързани с различни части от лего конструктора- с различните животни, фигурки, цветове и числа. Въображението на нашите деца аботи и това подпомага тяхното езиково развитие.

# 43
  • Varna, Bulgaria
Игрите „на ужким“ подпомагат речевите способности на детето ви, особено когато се използват новооткрити езикови умения, докато се забавлява и създава истории с влизане в роли – например с комплекти LEGO®. Освен това, тухличките LEGO развиват и други умения на вашето дете, като например фина моторика, креативност и социалност.

# 44
Eзиковите умения в най-ранна възраст се развиват с помощта на правилни  стимулация и модел на подражание. С  подходящи играчки, чрез включване в различни ролеви игри, при непрекъснат комуникативен контакт  децата трупат езиков запас и развиват своите речеви способности.

Общи условия

Активация на акаунт