Още мъничко остана, ЮЛЧЕ да се гушне в мама

• 54 477
  • 567
  •   1
Отговори
# 225
Да не би да е имала предвид девети лунарен?  Grinning Моята плацента в 34-та навършена седмица беше вече трета степен, малко се притесних, честно казано, но иначе нямам други признаци за приближаващо раждане, дано да дочакам юли, не ми се ражда юнче  Embarassed Моят термин е 19.07. иначе  Whistling

# 226
Лампата има нещо като реотани и привлича всички летящи и ги изпича. Продават ги в хипермаркетите - Хоуммакс, Практикер.

# 227
Стормче,тя и за 10месец ми каза нещо..сигурно за лунарни говори.Иначе 3 степен какво характезира? Че раждането наближава ли newsm78 Аз искрено се надявам бебето да не стане двойно до края  Shocked Поръчала съм го да е 3160 гр  Sunglasses

# 228
Моя термин е 21 и аз мн идксм да ди е юлче утре съм на преглед и ще видим какво щр каже колко тежим и плацентата как е инсче със сигурност е имала предвид лунарен месец защото аз знам че от 36 седмица натам се смита за 9 месец .

# 229
И моятаплацента е 3та степен на застаряване от 34гс, от тогава ходя всяка седмица на преглед и по два пъти на тонове. Следи как е кръвопотока, с колко наддава, за сега всичко е наред, надявам се да продължава така. Simple Smile термина ми е на 2ри юли, дано да не се налага да раждам по рано, лекарката ми, каза че ако не се храни достатъчно, дрябва да се предизвика раждане. Sad в петък съм на лекар дано всичко е наред

# 230
А как разбират дали се храни достатъчно? Колко е голямо твоето бебе,знаеш ли?Една приятелка е с термин 21 или 22 Юли и сега са и казали,че бебето е 2800,2900гр и предполагат,че до термин,ше стане 3200,3300гр.Аз си мислех,че те растат най-интензивно в края на 8 и през 9м newsm78 Това от въпросната "зрялост" ли да зависи?

# 231
Ехографа не може да даде точно тегло на бебчето, теглото може да бъде до +/- 500 гр.

# 232
Мирослава, на мен ми казаха подробности за състоянието на плацентата при преглед с ехограф,но не при моя АГ, ами в друга клиника (с по-хубава техника - не знам обаче дали техниката е определящия фактор)
 Бебка, 1.58 съм висока. Само ми разказават истории как такива дребни мами раждат 4кг бебета естествено и без шевове (това с леко обвинителен тон, че моето ше го раждам оперативно - все едно от лиготия!  - а то е по-дребничко)  Simple Smile
Престраших се, говорих с АГ-то и помолих за по-късна дата. Казах му че плацентата си е първа степен, и всичко е наред като цяло - няма причина да бързаме. Пък и изчисления термин (1 юли) е далеч от истината според мен, моят цикъл е 32-33 дни, не 28.
Най-вероятно на датата, на която трябваше да ме приемат, ще ида със сака и ще се разберем дали оставам или си тръгвам и отивам пак по-късно  Mr. Green
Тъкмо има съспенс, като при естествено раждане  Mr. Green

# 233
На мен ми казаха преди седмица, че е около 2300 гр. и прогнозата е, че ще качи още около килограм, терминът ми е 19.07.  newsm78

# 234
Бебка, 1.58 съм висока. Само ми разказават истории как такива дребни мами раждат 4кг бебета естествено и без шевове (това с леко обвинителен тон, че моето ше го раждам оперативно - все едно от лиготия!  - а то е по-дребничко)  Simple Smile

Не знам дали имаше шевове, но моя приятелка и бебе бяха с такива размери. Мен също ме навиха първия път на секцио, но аз съм 1.50.

# 235
Стормче,на мен ми казаха че в 35гс е 2100гр,но не дадоха прогноза колко,ще е накрая.Аз си мисля,че повече от кило не би трябвало да качи (надявам се).Ще очаквам бебе 3500 с грешката на ехографа Simple Smile
Аз пък този "обвинителен"тон не го разбирам!Всяка майка,ще си ражда както иска!Ако,ще да е секцио от страх само,без други причини.Щом системата го позволява и така майката,ще си спести допълнително психическо напрежение,не виждам кое е лошото? Rolling Eyes

# 236
Лошото е, че всъщност никой не може да знае как ще е по-добре за него. Може само да си мисли, че някак ще е по-добре.

# 237
  • София
Здравейте момичета.

С моята докторка сме се разбрали за сега, че ще раждам нормално защото нямам предпоставки за секцио. Но ще бъда с епидурална упойка. Да ви призная мен ме е страх не от болката, а от упойката.  Как ще съм след тази упойка. Дали ще ме боли глава ще повръщам ли дали ще съм адекватна въобще. Може да ви звучи смешно , но ще ми е за първи път да съм упоена дори да е частично.

Иначе и на мен ми казаха последно че е 2200 гр  миналата седмица , но не вярвам да минем 3- те килограма.

# 238
А защо ще си с упойка, щом те е страх от нея?

# 239
  • Sofia, Bulgaria
Ами да,  и мен ме е страх повече от самата упойка (със секцио ще съм) .страх ме е от саното поставяне на спиналната,  после от чувството, после пускането на упойката,  възстановяването....на мен ще ми е първи път в болница,  първи път упойка...

Общи условия

Активация на акаунт