Още мъничко остана, ЮЛЧЕ да се гушне в мама

• 54 478
  • 567
  •   1
Отговори
# 240
Е при теб е различно. Ти нямаш избор, но puffeto има.

# 241
  • Сливен
Това с упойката е много индивидуално.Миналата година 3 пъти ми слагаха пълна упойка ,двата пъти за 20-30 минути,единия за 10мин.Всеки път ми трябваше различно време да се възстановя от 3 до 7 часа.Не съм повръщала,само ми се спеше и ме болеше главата.Ако планово секцио ,те обикновено са сутрин,предната вечер хапвате най-късно до 8 ч и са не е много тежка храната,на сутринта не се яде и не се пие вода.След секциото 12 или 24ч не се яде  май само вода ,но ви включват глюкоза.

# 242
  • София
celika не е на всяка цена даже не съм се съгласила още просто докторката ми я предложи смята, че ще ми е по лесно така.  Ама как да реша какво да бъде и аз не знам.

# 243
И аз съм така с упойката засега съм решила всичко ако е наред да си раждам нормално и за упойката и аз се чудя но спрях да мисля и ще го преценям накрая зависи от болката все пак .... И на мен ми е за първи път и влизането в болница и упойка но то неказвам че ме е страх от упойката страх ме е от непознатото защото на мен всичко ми е непознато , но като говоря с доктора и си казвам че от страха дамо мога да си навредя затова не го мисля толкова като дойде момента тогава и мисля че е много важно да имаме доверие на своите доктори , лично аз на моя му вярвам и знам че ще прецени какво е най добре за мен и бебчо ...

# 244
Аз днес съм 36+5 и бебето все още е в седалищно положение, така че ми назначиха дата за секцио 29.06
Бебето беше 3100 гр +/- 400 гр , плацентата е 1-ва степен.
Аз си се надявам бебчо да се обърне, имаше много силни движения наляво надясно преди 2 дни, стори ми се че беше застанало напречно на корема ми в един момент.
Руми, и на мен ще ми е първи път упойка, първа операция, първо седене в болница - не се страхувай  Hug
Задавай въпроси, подготви се психически, стегни си багажа така че да ти е максимално удобно там и всичко ще мине много бързо.

# 245
Относно упойките,най-разумно ми се вижда,който го е страх или има съмнения да се срещне с анестезиолог,който да му отговори компетентно на всички въпроси.Аз  за момента,живот и здраве,ще раждам естествено с епидурална. Не съм се замисляла и за миг дали да я ползвам или не.Аз съм с избор на екип и тя е в включена в цената и без това.Не съм срещата и лекар,който да отрече този вид обезболяване (сигурно има и такива).А и,ако мога да си спестя  болка, не виждам смисъл да не го направя  Wink

# 246
Момичета, аз също се притеснявам от упойката, но моята АГ настоя да се срещна с анестезиолога за тестуване и след като си поговорих с него доста се успокоих. Много внимателно ми обясни кога, как и защо се слагат различните видове и че не може предварително да сме сигурни коя е най-добрата, зависи от хода на раждането.

# 247
Сега пак четох в една ФБ група, че и раница Боба не става за новородено, въпреки приставката за новородени. След 4-тия месец евентуално. Аз вчера уж си направих един слинг от трико, ама просто изрязан плат и се наложи да съединя две парчета, че се оказа къс. Да видим колко ще оцелее след пране в пералнята.

# 248
Тук гледам на схемата,че пише "от 4седмици".Явно не става от ден първи Wink  http://roshavo.com/oc/Boba-4G-кенгуру-ергономична-раница-за-носене-на-бебе
И пак се чудя:няма ли да се спарват в тези раници и слингове? Особено сега Юли,Август..
Аз,между другото,от днес мисля да започвам да пера  и да гладя лека по лека.Вие започнахте ли? А багаж за родилното?  Peace

# 249
И от 4 седмици не става, нищо че така пише.
Моят направен слинг е от много тънко трико, но нямам идея как ще е с бебе.
Всичко друго ни е изпрано и изгладено. В чантата за родилното само трябва да сложа помпа и биба.
Чудя се дали има разлика дали сега ще я стерилизирам и изсуша или преди да вляза в болницата, защото тогава няма да може да изсъхне.
Също се чудя дали да си купувам еднократни гащи за болницата.

# 250
Аз предполагам,че ако я стерилизираш преди да влезнеш в болницата,в това топло време,докато родиш,ще изсъхне Grinning Иначе аз си купих еднократни бикини на "Campol",даже два пакета.Те са 5бр по 6лв кутията.Аз се чудех колко превръзки трябва да се носят?Два,три,пет пакета?Говорим за специалните за бременни.
Относно Боба,аз не държа да нося бебето по този начин от началото.Може и по-натам да я вкарам в употреба.
А времето е супер за мореее Party

# 251
Момичета, ако още не сте си купили козметика за Бебоците- има много добра оферта за Мустела тук: https://www.farma.bg
Цените са супер и доставката безплатна, ако поръчате само Мустела.аз си поръчах доста неща, доставиха ми ги на следващия ден.

# 252
То и аз миналия път си бях взела такива Кампол, ама нямам спомен колко ги ползвах. Може пак да взема...
За превръзки не знам. Аз в частна болница смятам да раждам, та там не искат.

# 253
  • София
На мен бикини еднократни не са ми искали , а за превръзките каза 10 бройки и да не са прекалено дебели. Подложките за бременни също 10 бр. Дано ми стигнат иначе ще ми носят още. Тъкмо посещенията да са повече.

# 254
На мен абсолютно нищо не ми искат и аз съм в частна болница но все пак мисля да си взема някакви неща Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт