ЧЕТВЪРТИ клас - 1ва тема

• 81 253
  • 762
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
Боже! Наистина ли ще имат ваканция?! Мислех, че само в сряда няма да са на училище...
Уф, то детето, че е заплес, заплес е, ама поне сега разбирам, че е наследствен Embarassed
Благодаря за информацията, Ала-Бала!

# 511
  • Sofia
В 1я пост ги има ваканциите.  Wink

# 512
Morena,би ли споделила домашните помагала

Взех отново (както и миналата година) тези на Неда Петрова и по математика, и по български. Също и това, което се коментираше тук преди няколко страници - "Четенето лесно, писането лесно". Него щерката го започна веднага, преди да успея да го отворя аз.

Благодаря за препоръките! Поръчах ги. Обаче "Четенето лесно, писането лесно" не откривам в нито един сайт Sad

# 513
  • Sofia
Oле, аз от Хирон поръчах и трите, но вероятно вече се е изчерпало "Четенето лесно, писането лесно", за съжаление.

# 514
Спомням си, че имаше вълнения по отношение на медицинските бележки и в тази връзка искам да ви съобщя, че в Държавен вестник е обнародвана новата Наредба за приобщаващото образование, съгласно която:
Чл. 62. (1) Ученикът може да отсъства от училище по уважителни причини в следните случаи:
1. по медицински причини, за което представя медицински документ до 3 учебни дни след връщането си в училище, издаден от общопрактикуващ лекар или от лекар в лечебно заведение;
2. поради участие в други дейности извън процеса на училищното образование, като състезания, конкурси, олимпиади, фестивали, концерти, спектакли, изложби и други, при представяне на документ от спортния клуб, в който ученикът членува, от организаторите на дейностите, от институцията, от името на която участва в тях, и след потвърждение от родителя;
3. до 3 учебни дни в една учебна година въз основа на мотивирано писмено заявление от родителя до класния ръководител;
4. до 7 учебни дни в една учебна година с предварително разрешение на директора на училището въз основа на мотивирано писмено заявление от родителя, в което подробно се описват причините за отсъствието.

(2) Заявлението по ал. 1, т. 3 се подава преди отсъствието на ученика, а ако това е невъзможно, родителят уведомява класния ръководител в телефонен разговор или по имейл и подава заявлението до 3 учебни дни след връщането на ученика в училище.
(3) В случай че заявлението по ал. 1, т. 4 не може да се подаде преди отсъствието на ученика, родителят уведомява за това класния ръководител в телефонен разговор или по имейл и подава заявлението до 3 учебни дни след връщането на ученика в училище. Директорът на училището въз основа на заявлението взема решение дали отсъствията на ученика са по уважителни причини.

# 515
  • София-Младост
Не намирам особена промяна, само дето сега молбата е до класния р-л, а не до директора за тези 3 дни...а за 7 дни се молиш на директор, а не на педагогически съвет...или нещо подобно беше.

# 516
Здравейте!
Макар и късно искам да пожелая на вас и децата ви успешна учебна година, много спокойствие и търпение в предизвикателството "4 клас" Simple Smile Ще се радвам и тази година да сте моя ориентир в учебници, тетрадки, сборници, състезания Simple Smile

# 517
Препоръчайте помагало по БЕЛ, че сме много зле с преразказите

# 518
  • offshore & overseas
Препоръчайте помагало по БЕЛ, че сме много зле с преразказите
По-горе препоръчаха "Четенето лесно, писането лесно", но май се е изчерпало навсякъде.

Аз влизам да изразя учудването си от това, че нашата четвъртокласничка за първи път пожела да участва в математическото състезание. Тя разбира математиката и решава задачите, но не ѝ е страст, определено работи с досада. Вероятно ѝ липсват състезанията Таралеж от по-миналата година. А и доста задачки решават напоследък, та може да е сметнала, че ще се справи добре и защо да не се пробва.Nerd

# 519
  • Перник
Мяуче, щом иска детето, нека се пробва. Аз се мъчих да накарам Калоян да участва в Spelling Bee, но той отказва - не бил достатъчно добър по английски Thinking

# 520
Мяуче, щом иска детето, нека се пробва. Аз се мъчих да накарам Калоян да участва в Spelling Bee, но той отказва - не бил достатъчно добър по английски Thinking
започна ли Spelling Bee
мислех че е декември

# 521
  • Перник
започна ли Spelling Bee
мислех че е декември

Според сайта регистрацията е била до 25.10.

# 522
до 25 се регистрират училищата
а после всеки може да се включи
но не съм сигурна, че е точно така

# 523
Какво представлява това състезание?

# 524
  • от Луната
Михаела в началото беше супер ентусиазирана за Spelling Bee, но после реши, че ще се изложи, защото в училище било трудно и е категорична, че няма да ходи. Според мен е доста добра по английски и ще се справи, но няма да я карам насила, защото тя ще се панира и наистина нищо няма да направи. Мисля че и за това на Кеймбридж в училище няма да се запише, миналата година не се представи добре, което е странно, защото в школата беше на 1 място и ходихме на националното  newsm78. Ще остане само състезанието от школата, а за математически не ще и да чуе. Не я насилвам, защото математиката не и е на сърце за съжаление.
Пролетен дъждец, доколкото ми е ясно и на мен Spelling Bee е състезанието, в което спелуват думите. Някой им казва дума и те трябва да я кажат как се пише по букви.

Общи условия

Активация на акаунт