Перилни препарати и омекотители – 47

• 83 568
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
И аз пускам програми до 2 часа, стига им толкова  въртене Joy

# 106
  • оттам, откъдето започва България
Това е 8 кг. програма и такова време ми показва първоначално. Аз 8 кг. в никакъв случай не мога да напъхам в пералнята, а и не искам. Като сложа, примерно 4-5 кг. пране, и сама пералнята си намалява времето, но към 3 часа си отива.

# 107
  • София
Леле,  близо  4 маса пране! Нямам толкова дълга програма. Но и да имах,  не бих я ползвала, според мен няма нужда.
Днес ходих в Елитис-Халите (София) за Омо. Пълен хаос - разхвърляни опаковки на всякакви прахове - цениге старите,  непромоционалните,  та ходих до касите за брошура - дали не съм объркала промоциите. Не бях объркала,  хеле успях да изровя 1 Омо от новото и приключих с покупките. Чудих се дали този път да не взема Персил сензитив вместо прах за бяло, но везните натежаха към Омо-то. Все така миризливо си е, но му свикнах и ми харесва.

# 108
  • София
Е, 4 часа звучи много, но наистина зависи колко пране е натъпкано и какви екстри са добавени.
Машината ми на програма за памук пере между 1,30 ч. и 3,45 ч. (повече от това не съм виждала  Laughing), като последното е с почти всички възможни добавки - интензивно пране, допълнително плакнене, пара и т.н., и пълна колкото е побрала.   Нямам нищо против дългите програми, като гледам резултата.
Вчера пуснах четири памучни калъфки от възглавници на бързата програма на пералнята на свеки - еми, бърза беше, вярно, но дори не ги намокри  #2gunfire За изпирането няма какво да коментирам - излязоха мръсни, колкото влязоха  Sick

# 109
Гес, колко време е активен прахът за пране? Казусът е следният: ако пусна бяло пране (Koch/buntwasche 60o + Einweichen + Wasser plus) с прах Денкмит за бяло, ще остане ли активен до същинското пране и загряване на водата? Да не си загуби силите през часовете киснене?
Това не трябва да те притеснява. Реакцията между перкарбоната и активатора протича, получава се пероцетна киселина, която си избелва, дезинфекцира и (дори) остава в перилния разтвор.
Ензимите се разрушават сравнително бързо, но докато това се случи, са си свършили работата.
ПАВ няма какво да ги коментираме - те са си практически вечни.

# 110
Благодаря ти! bouquet Hug
Напоследък така пера бялото и съм доволна. Peace

# 111
  • София
Коколино сензитив 4литра за 12 лв как ви звучи  Flutter
Аз си бях взел преди 2години една такава голяма туба на Коколино, бяла беше незнам дали е бил сензитив...
Не ми хареса, много воднист и както се вика с него и без него. Бях го взел за 10лв от Метро.
От емаг мисля да го поръчам,някой дапоръчва от там за да каже дали са хубави?

# 112
40 пранета за 12 лева. Скъп и неудобен за ползване е този омекотител. Едно, че на много места се намира доста по-евтин, но и дозата му е голяма.
Ако искаш Коколино, препоръчвам ти концентрираните омекотители. Най-редовно са на промоция, излизат по-евтино на пране и са удобни за ползване заради поне три пъти по-малката доза.

# 113
  • Ловеч
Купих си препарата за почистване на перални от ДМ. Пише, че се включва програма на памук на 60 градуса. По-назад в темите се разискваше, че почистващ цикъл се прави на 90 градуса. Да спазвам ли инструкциите или да увелича градусите?🤔

# 114
  • Русе
Купих си препарата за почистване на перални от ДМ. Пише, че се включва програма на памук на 60 градуса. По-назад в темите се разискваше, че почистващ цикъл се прави на 90 градуса. Да спазвам ли инструкциите или да увелича градусите?🤔
Както искаш. Аз на 90 си пускам винаги почистване.

# 115
  • София
И аз пускам почистване на 90 градуса. Пробвах на 60, но според мен нямаше ефект.
На препаратите, които съм ползвала пише "минимум" 60 градуса.

# 116
А мен ме е страх въобще да пускам пералнята на 90. Въпреки че има такава възможност, нещо уплътненията и маркучите да не съсипя се притеснявам.

# 117
Аз почиствам на 60 градуса с препарат (на dm или лидълския). Според мен се почиства добре, няма неприятни миризми, уплътнителя изглежда чист.
Аз моята пералня досега никога не съм я пускала на 90 градуса. Peace

# 118
Аз пък го обърках един Heitmann и я чистих на студено...ма хубаво, че нашата си е чиста и не мирише по принцип    Mr. Green

# 119
Аз я чистих на 90, с прах за бяло и центрофуга...да отръска хубаво камънака...

Общи условия

Активация на акаунт