Перилни препарати и омекотители – 47

• 83 195
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
Ясно. Благодаря  bouquet

# 661
Скрит текст:

На този Формил днес му дойде реда, прах бяло пране, около 4кг, средно замърсено на 60градуса, 2ч програма. Елементарни петна не се изпраха, сложих 70мл прах. Не знам защо така, но не изпра нищо. Персил за бяло според мен е по-добър. Ще му дам още един шанс на Формила, ама очаквах много по-добри резултати, добре че беше много евтин като цена.
Ами ако дозираш правилно, може и да изпере нещо. По каква логика сложи 70 мл прах? Дозата за 4-5 кг сухо пране със силно замърсяване (видими петна) е 160 мл. Не спазвате една елементарна таблица с упътване за дозиране, а после прахът е виновен.

Аз не казвам, че праха е виновен, просто споделих какво се получи. Мислех си, че силно заърсено е наистина силно замърсено, затова и сложих 75мл, поправям се, не 70, което видях от тази таблица. На Персил, Ариел и Омо, също се ръководя по дозировката на пакета/кутията и си ок всичко с прането. Сега следващия път ще сложа 160мл, дано има резултат.

# 662
Милена, извинявам се, ако тонът ми изглежда остър (сега като чета, на мен така ми изглежда), но не е нарочно. Не виждам подходящи шеговити емотикони от новите.
Милена, 75 мл е за леко замърсено пране и средно твърда вода. Ризка с едно петно - леко замърсено, ризка с две петна - нормално замърсено, ризка с три петна - силно замърсено. Редовете са за твърдостта на водата.
Ако си с нормално твърда вода, дозата е 105 мл за нормално замърсени дрехи и 160 мл за силно замърсени, т.е. с видими петна. Дозите за леко замърсено направо ги прескачам, защото аз поне не мога да се сетя колко трябва да е носена такава дреха .

# 663
Благодаря много за разяснението, аз от темата само съм научила много Simple Smile
Значи вече ще гледам ризката с  двете петна, водата в Хасково не знам мека ли е твърда ли е, ама дрехите ни „светят” от урана Simple Smile Simple Smile. Просто се учудих за петната днес, защото от около две години следя темата и петна нямаме и се учудих. Сега щр посъбера пак бяло и ще сложа 150мл, щом всички го хвалят, значи трябва да пере Simple Smile

# 664
  • София
Ама защо Милена се е писала мъж   Joy

Аз така съм се тренирала, че въобще не чета гърбовете на пакетите. Не се петньосваме, но ако се случи имам истински домашен сапун или оня специалния за петна и третирам само петното.

# 665
мама Меца благодаря,сигурно никога нямаше да разбера, изобщо не знам  как съм се писала мъж:D Laughing Simple Smile
Преди време сменях картинка и явно тогава съм "станала" мъж, но съм жена де Simple Smile

# 666

На този Формил днес му дойде реда, прах бяло пране, около 4кг, средно замърсено на 60градуса, 2ч програма. Елементарни петна не се изпраха, сложих 70мл прах. Не знам защо така, но не изпра нищо. Персил за бяло според мен е по-добър. Ще му дам още един шанс на Формила, ама очаквах много по-добри резултати, добре че беше много евтин като цена.

Този прах го ползвахме за новородения ми внук. Много е добър. Но като се има предвид колко са "замърсени" дрехите на новородените, мисля, не е добра идея да се използва за наистина замърсени дрехи на възрастни.

# 667
Ама чакайте сега, да виждате някъде на опаковката да пише, че е за бебешки дрехи? Пише "за чувствителна кожа и за страдащи от алергии". Това си е абсолютно пълноценен прах, но без аромат и оцветители. Не съм ползвала конкретно Формил, но все едно, че съм го ползвала, защото Денкмит ултрасензитив от DM е 1:1 - пере си съвсем нормално всякакви дрехи.

# 668
Възможно е да е така, аз споделям само моят опит с този прах.

# 669
И аз - изпира идеално мръсни чорапи, петна по покривки, мърляви кухненски кърпи и тем подобни. Плюс това и бебешките дрехи не са идеално чисти - все ще се насере или напикае, или ще повръща на фонтан, или с пюре ще се окапе като порасне малко - все неприятни петна. Не ги ли изпираше при вас?

Между другото използвам случая да се удивя от жълтия омекотител DalVia (момина сълза и ванилия) от Лидл. Прах с него чаршафи в събота, току що ги сложих и буквално в момента се носи прекрасен аромат към мен. Много сполучлив и направо без пари. А и чаршафите са гладки и приятни на допир. Утре сутринта отивам да си купя разклонител и омекотител DalVia с жасмин и роза, че и той много ми харесва.

Последна редакция: ср, 26 юли 2017, 23:52 от Guess Who

# 670
И аз - изпира идеално мръсни чорапи, петна по покривки, мърляви кухненски кърпи и тем подобни. Плюс това и бебешките дрехи не са идеално чисти - все ще се насере или напикае, или ще повръща на фонтан, или с пюре ще се окапе като порасне малко - все неприятни петна. Не ги ли изпираше при вас?

Между другото използвам случая да се удивя от жълтия омекотител DalVia (момина сълза и ванилия) от Лидл. Прах с него чаршафи в събота, току що ги сложих и буквално в момента се носи прекрасен аромат към мен. Много сполучлив и направо без пари. А и чаршафите са гладки и приятни на допир. Утре сутринта отивам да си купя разклонител и омекотител DalVia с жасмин и роза, че и той много ми харесва.

Ставаше дума за новородения ми внук, който е само на кърма. Напикава се и се нааква в памперса, не сме борили никакви сериозни петна.

# 671
  • София
Препоръки за пране на бански?  Моят е шарен,  но забелязвам,  че бялото е пожълтяло,  вероятно от слънцето.

# 672
  • Пловдив
Днес в гръцкия Лидл...Есекс,зелена опаковка,за 50 пранета за 4,45Е,Омо едно шарено цялото...мисля тук е показвано,за 45 пранета на същата цена.И Скип мн.интересно шише с дупка по средата,в която е мушната дозиращата капачка,концентрат някакъв 0,950мл за 4,99Е.

Скрит текст:

Просто за инфо... Wink

Последна редакция: чт, 27 юли 2017, 15:27 от mystic woman

# 673
Гръцки Лидл? Това е в Гърция или бъркам нещо?

# 674
  • София
Шишето на течния Скип не е ново.

Не съм виждала досега обаче розовия Ариел и розовия Скип - прах. Ммм размечтах се. Подозирам, че различното е само аромат, ма пуст гъдел...

Интересен ми е този Ариел whites+colors - вижте какви цветни са показани! На нашите опаковки със сигурност не се твърди, че става за наситени, ярки цветове.

Милитана, определено е в Гърция Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт