Перилни препарати и омекотители – 47

• 83 735
  • 749
  •   1
Отговори
# 225
  • Враца
milena_dyakova86, справяш се прекрасно!  bouquet

# 226
Благодаря и аз. Винаги съм сипвала течния в чекмеджето и два пъти в годината използвам препарат за чистене на пералнята . ooooh!
Ще процедирам вече по правилния начин. Peace

# 227
За този гръцки Ариел какво ще кажеш Гес?
Скрит текст:
Казвала съм многократно за Даш/Ариел симпли в оранжева кутия - орязана версия, по-нисък клас в рамките на премиум марката Ариел. Но някои тук са влюбени в течната му версия. Не казвам, че е лош или нещо, но трябва да знаеш какво е положението - купуваш Ариел, получаваш примерно Бонукс.

# 228
  • Стара Загора
Мерси, запомнила съм, че за един оранжев Ариел- испански май беше, си казвала, че е орязана версия, но не знаех за този какво да мисля, значи се отнася за всички оранжеви Ариели.

# 229
Да, наистина. Беше червена опаковката на испанския Ариел. Това с орязани продукти на по-ниска цена в рамките на марка от висок клас е много разпространено в Испания и Португалия и P&G явно го пренесоха и на други пазари.

# 230
Може ли малко разяснение за по-непросветените. Не мога да разбера какво имате в предвид, течния прах вътре ли би следвало да се слага при дрехите (в барабана, предполагам не върху дрехите), а не в чекмеджето? В Щатите сме много зле с прането. Мръсни вкарвам, мръсни изкарвам особено на детето. И Тайд купувах и Персил напоследък, но все тая. Нещо не правя както трябва. Мъжа ми се занимава с ремонт на перални и все ме овиква като сложа повече прах от колкото трябва. Но с точно указаното количество нищо не става съвсем. Каза, че тези ензими в праховете които са в европейските прахове, ги няма тук, макар и същите марки прахове. Та съвсем ме отчая. Те първо дрехите сухи. Даже ги пускам на цикъл изплакване без центрофуга, колкото да се намокрят (6мин е при мен) и после вече пускам да се перат. Но сега ме шашанхте, че не се слага в чекмеджето течния. Помощ моля. Благодаря ви.

# 231
vici75, снимчицата, която пуснах и после пуснаха отново (на миналата страница), показва каква точно е добрата практика в използването на течни препарати.

Мъжът ти е прав, че не трябва да предозираш, но и не е прав за ензимите. От течните който и да ползваш, все едно.
В САЩ има две марки прах, които си заслужават - говоря за прахове, а не за течни - и това са Тайд прах и Персил на перли, който се продава в бутилки (ама те щели да го спират). И причината не са ензимите, а това, че двата са единствените, които съдържат активирана избелваща система. Другите - не по ред причини.
Освен това в САЩ положението е много шантаво с дозировки и всичко. Пишат ти: "напълни до линия 1 за small load, до линия 2 за normal load и до линия 3 за large load. За по-голямо зареждане и силно замърсяване, добави допълнително прах". newsm78 Тъпотия! Какво количество дрехи е small, normal и large не е ясно. В Европа е супер - имаш количество сухо пране и доза за него. Та от това може да ти идват неуспехите. Трябва да разбереш твоята машина с какъв капацитет е. Май американските били по-малки от европейските, но не знам със сигурност. Не знам къде си (сигурно в Шикаго Laughing), но ако си на юг, можеш да потърсиш мексикански прахове, които са с по-нормални указания за дозиране и по-близки до нашия вкус.

Последна редакция: чт, 15 юни 2017, 17:02 от Guess Who

# 232
Guess Who Grinning, значи от твоята снимка да разбирам, че върху дрехите се сипва течния. Е, че няма ли да остане на опредлени дрехи само newsm78?

Да в Шикаго дозировките са шантави Laughing. Аз ако напълня до линя 1, то 2 супени лъжици. Смятай че нищо не е, освен ако не пусна 3-4 чифта чорапи или пердета.Моята машина я определям като стандартна, защото има и по-големи от нея. Като едновремешната ми Перла в БГ я оприличавам. Не знам в ензимите ли е проблема в какво ли, но и да кисна предварително пробвах и в гореща вода пробвах, няма....Няма разлика между прано и не прано (да не ти говоря за бельо, чорапи, светли дънки).

# 233
Не се сипва, директно се поставя с чашката. Peace

# 234
Мне! Слага се с мерителна чаша в барабана върху дрехите. Ти в САЩ мерителна чаша няма да намериш, така че можеш да ползваш направо капачката на бутилката.
Защо не пробваш прах? Тайд, Персил... Sears Ultra Plus е много хвален в един американски форум, който чета.

Не знам, там капацитета на машините не е като тук за 5, 6, 7 кг сухо пране, а е в кубични футове. Освен това пералните нямат нагревател, а наливат топла и студена вода докато се получи зададената темратура (cold - warm - hot). Въобще, съвсем друга планета. Не мисля, че някой европеец може да ти помогне. Аз самата не мога да схвана американските чалъми. По-добре се насочи към някой американски форум или към българи, които са там отдавна, или към американци. Или мини на капсули. Laughing

# 235
Съвсем ме объркахте с тези чаши. Как така ще слагам праха с чашата барабар в прането? Бъзикате ли ме Grinning? Отпред тубата има една мерителна чаша, каква друга мерителна чаша да търся? В този на прах има пак мерителна чаша. Капсули не съм гледала, ще се разтърся.

# 236
Прах в чекмеджето, гел /течен препарат за пране/ в барабана. Кое не е ясно ..

# 237
Разбрах. Какво съм чела, стори ми се че казахте праха с чашата вътре заедно Joy.

# 238
Купих да пробвам Персил прах за цветно,еми,харесва ми повече от течния вариант Simple Smile

# 239
  • Русе
Разбрах. Какво съм чела, стори ми се че казахте праха с чашата вътре заедно Joy.
Течния препарат тук го наливаме в такива чашки и пъхаме чашката вътре в барабана при дрехите
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт