Модни тенденции в прическите и всичко за косата-Тема 14, Лятно-цветна!

• 66 636
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
 Разкошен ти е цвета,но силно ме съмнява да можеш да го докараш само с една боя. Идеята е да боядисваш само корен нали? Защото тая разкошна коса е грехота да я съсипеш. Ако все пак решиш 9% оксидант с две лъжици зехтин в боята/вместо колорплекс  Laughing/

# 571
Разкошен ти е цвета,но силно ме съмнява да можеш да го докараш само с една боя. Идеята е да боядисваш само корен нали? Защото тая разкошна коса е грехота да я съсипеш. Ако все пак решиш 9% оксидант с две лъжици зехтин в боята/вместо колорплекс  Laughing/

Много благодаря, но аз не си го харесвам, червенее ми и много ме дразни, искам нещо по-светло сякаш. Обаче все се страхувам, че ще стана шарена ако лепна сега друга боя отгоре и затова искам нещо близко и лека полека да минавам в друга гама, това 8.3 много ми се струва, че ще ми свърши работа, най-много да опитам и ако не стане да си отида при фризьорката  hahaha

# 572
То и аз си имам повече вяра за боядисването, отколкото на фризьорите. Последните няколко пъти не знам какво правят и как ме мажат, но белите коси все си остават по-светли и личат, а аз като се намажа явно се старая повече и винаги са ми покрити добре.

По принцип всяка боя си има указания към нея кога какъв оксидант да се ползва. Обичайно съветите са следните - 3% за тон върху тон или по-тъмно, 6% леко изсветляване и при при наличието на бели коси, 9 и 12% за още повече изсветляване.

Момичета, взех си така хваления серум за цъфтящи краища на Маракеш, но нещо не ми харесва - малко ми омекотява, но не се получава като при вас както казвате плътни връхчета, като току що подстригани, ами обратното - разхвърчава ми се косата. Общо взето гледам, че от разните олиа така ми се получава. Защо ли  newsm78 чудя се вече какво да ползвам като финиш и термозащита.

Последна редакция: пн, 26 юни 2017, 22:00 от sensitive***

# 573
  • Варна
 Аз съм от заклетите фенове на Маракеш  newsm78. Нанасям на влажна коса без значение какво съм ползвала преди това дали протеин или хидратация. Разнасям добре не само по връхчетата,а по целите дължини/чумата е бая дълга/,върху него нектар термик и суша с въртяща четка.  Дай му шанс ползвай на поредни миенета и ако наистина ти хвърчи косата опитай да нанесеш половин помпичка на суха коса на самите връхчета. Мисля,че ти идва малко количеството.  Понякога и моята коса хвърчи особено ако съм забравила ДПШ за повече от месец. Пустите силикони се натрупват и сговняват положението. Ако си ползвала много видове олио измий с ДПШ и после пробвай.

# 574
То и аз си имам повече вяра за боядисването, отколкото на фризьорите. Последните няколко пъти не знам какво правят и как ме мажат, но белите коси все си остават по-светли и личат, а аз като се намажа явно се старая повече и винаги са ми покрити добре.

По принцип всяка боя си има указания към нея кога какъв оксидант да се ползва. Обичайно съветите са следните - 3% за тон върху тон или по-тъмно, 6% леко изсветляване и при при наличието на бели коси, 9 и 12% за още повече изсветляване.

Момичета, взех си така хваления серум за цъфтящи краища на Маракеш, но нещо не ми харесва - малко ми омекотява, но не се получава като при вас както казвате плътни връхчета, като току що подстригани, ами обратното - разхвърчава ми се косата. Общо взето гледам, че от разните олиа така ми се получава. Защо ли  newsm78 чудя се вече какво да ползвам като финиш и термозащита.
Та ако някоя от вас го иска, нека да ми пише, ползвала съм го само 2пъти. Не ми се ходи в темата за размени, вас ви "познавам" Simple Smile

Аз ще го взема пиши ми на лични цена и ти давам адреса. И без това мислех тези дни да поръчам  bouquet bouquet

# 575
  • Бургас/Пз
Лятна буря, косата ти, че е страхотна, страхотна е! Цветът е много топъл и равномерен. Обаче ти се голяма красавица Simple Smile

Ей сега с тая мароканска боя много ме разколебахте от Дията.

# 576
Какво,Какво?Мароканска ли чух?Само заради това ще я пробвам 😁Че много екзотично ми звучи😋

# 577
На мен серума на Маракеш за цъфтящи краища не ми влияе какато преди.Косата ми след него става суха и вяла.Спрях да го използвам за сега.Ще го опитам след време отново.
Проверих мароканска та марка в интернет.Не прочетох супер лативи за нея.Определени са като добри продукти ,но нищо специално както твърдели в описанията си.За боята не намерих отзиви.Като гледам и този матрикс който сложих последно е бетон  Mr. Green .

# 578
А боята на Макадамия как е? Двоумя се сега коя да взема, тази мароканската или Макадамия?  newsm78 Накрая ще си лепна пак Мажирела да е сигурна работата. А за този серум ме разколебае сега, аз имам големи проблеми с цъфтежът, явно ще трябва да се преориентирам.

# 579
  • Пловдив
Много благодаря на всички Heart Eyes

nteri, то още има снимки във форума на стария ми цвят, ама прикачи нали не работи сега ooooh! Бях си точно кестенява, като кестенче Laughing И с червените оттенъци.

Чаровна, на мен също новият цвят повече ми харесва. Може би една идея по-светло ми се иска.

Момичета, според фризьорката, при която бях за прическа, трябвало да се ходи при тях да се боядисваме. Не можело човек непрофесионалист да успее да смеси боята(тук не я разбрах дали имаше предвид различни цветове или боята и оксиданта). Смятате ли, че има право, или всичко е за да ме накара да й отида в салона Laughing

# 580
Много благодаря на всички Heart Eyes

nteri, то още има снимки във форума на стария ми цвят, ама прикачи нали не работи сега ooooh! Бях си точно кестенява, като кестенче Laughing И с червените оттенъци.

Чаровна, на мен също новият цвят повече ми харесва. Може би една идея по-светло ми се иска.

Момичета, според фризьорката, при която бях за прическа, трябвало да се ходи при тях да се боядисваме. Не можело човек непрофесионалист да успее да смеси боята(тук не я разбрах дали имаше предвид различни цветове или боята и оксиданта). Смятате ли, че има право, или всичко е за да ме накара да й отида в салона Laughing
Какво значи да не може да я смеси? То съотношението си 1:1,5. Когато се прави по-малко количество гледам го правят на везна, но ако си бъркаш цяла боя какъв да е проблема? Аз съм се боядисвала сама години наред и сега пак обмислям варианта, на фризьор по-скоро за някаква по-кардинална промяна в цвета, иначе само за поддръжка на цвета не виждам какво може да се обърка.

# 581
Аз съм ползвала Макадамия, доволна съм. Върху русото я слагах и не усетих някакви щети. Лилавото, като всяко лилаво си падаше де, ама нормално.

# 582
Поръчах си ампулите на Алфапарф + шампоан на Лореал против косопад като превенция, още нямам косопад, да видим.Не, че сега ще преценя ефекта им като нямам, но все пак да са ми под ръка.
Тези, които сте ползвали ампулите,забелязвате ли ефект и за стимулиране разстежа на косата,защото пише, че са и затова?

# 583
Поръчах си ампулите на Алфапарф + шампоан на Лореал против косопад като превенция, още нямам косопад, да видим.Не, че сега ще преценя ефекта им като нямам, но все пак да са ми под ръка.
Тези, които сте ползвали ампулите,забелязвате ли ефект и за стимулиране разстежа на косата,защото пише, че са и затова?
Всички антикосопадни  спомагат за растеж на косата .Защото удължават анагенната фаза на растеж и спират косопада .Дори един шампоан на дюкре помага за по бързия растеж Simple Smile
Не очаквай обаче чудеса и супер буен растеж на косата  Joy. Расте си ,но не чак толкова ускорено .

Лятна буря
баламосва те да ходиш при нея.Наистина обаче понякога има неща които не можем да успеем да направим сами и затова домашните експерименти не са най-доброто решение.За близък цвят обаче може и в домашни условия да се боядиса човек.Следващият път може да смесиш 6ца с 7 ца за да е по светло
 Rolling Eyes .
Ще очаквам да споделите как се държи боята при белите коси.Аз като се прибера от морето ще си запиша час за подстригване и ще обсъдя и балеажа който мисля да направя Simple Smile

# 584
Знам,че косопадните стимулират и растежа.Не очаквам чудеса,разбира се.Никога не съм вярвала,че има някакво чудо дето да ти накара косата да расте скорострелно.

Общи условия

Активация на акаунт