Момченце на 6 години, а иска да играе с кукли

• 16 437
  • 96
  •   1
Отговори
# 60
Може би различно от всички мнения до момента аз ще изкажа и моето. Моля Ви направете всичко възможно да да обърнете интересите му в друга посока. Ще аргументирам съвета си.
Малкия ми племенник като малък беше по абсолютно същия начин. Само принцеси...чаши, чаршафи, килимчета, календарчета, химикалчета и каквото се сетите беше на принцеси..Брат ми, много се дразнеше от това и мрънкаше за всяка нова придобивка с принцеси, но снаха ми, по същия начин казваше...глупости, той е още малък, да играе с каквото му се играе...всъщност и аз така смятах, че ще го израстне..нооо..детето растеше, неговата компания само момичета, сега е в 10 клас, компанията продължава да е само от момичета, но в никакъв случай не гаджета..иииии вече по маниери, по държание и т.н. всички са притеснени, че може би е...
Изумена съм, какво може да направи да му издърпа куклата, да му плесне два шамара и да каже "Край с куклите" и от едно дете което е по - чувствително да направи един агресивен, борещ се, криещ се НО все пак хетеро..... И аз ще дам пример с точно такава тактика - много близко семейство, детето(момче) изключително си играеше само с кукли, носеше, хранеше, милваше, играеше с комшийче момиченце и игрите все "женски" - кухни, кукли, гребенчета и т.н. Съответно всички така се притесниха, че е гей, че започнаха да му издърпват любимите играчки, засипаха го с пушки, мечове, коли, прашки и му "показаха" как се играят мъжки игри. Сега е едно агресивно дете в шести клас, с което се чудят къде да се скрият на родителските срещи и не само - ама нали е хетеро....

# 61
  • have faith and be patient ..
моето момиченце пък си играе с колички .. И КАКВО ОТ ТОВА ??? по това ли съдим какви ще станат ? и аз си играех преди с колички , прашки , момчета , колелета , дървета ,скеиборди , пушки и какво ли още не ...  на път съм да имам 2-ро  момиченце  , живея с баща им  .. не мисля да ограничавам избора им на игри и забавление .. стига да няма потенциални жертви  Mr. Green Peace

# 62
Може би различно от всички мнения до момента аз ще изкажа и моето. Моля Ви направете всичко възможно да да обърнете интересите му в друга посока. Ще аргументирам съвета си.
Малкия ми племенник като малък беше по абсолютно същия начин. Само принцеси...чаши, чаршафи, килимчета, календарчета, химикалчета и каквото се сетите беше на принцеси..Брат ми, много се дразнеше от това и мрънкаше за всяка нова придобивка с принцеси, но снаха ми, по същия начин казваше...глупости, той е още малък, да играе с каквото му се играе...всъщност и аз така смятах, че ще го израстне..нооо..детето растеше, неговата компания само момичета, сега е в 10 клас, компанията продължава да е само от момичета, но в никакъв случай не гаджета..иииии вече по маниери, по държание и т.н. всички са притеснени, че може би е...
Ако е хомосексуално ориентиран, няма какво да направят. Ако можеше да се направи нещо, нямаше да има хомосексуалисти.

# 63
Изумена съм, какво може да направи да му издърпа куклата, да му плесне два шамара и да каже "Край с куклите" и от едно дете което е по - чувствително да направи един агресивен, борещ се, криещ се НО все пак хетеро..... И аз ще дам пример с точно такава тактика - много близко семейство, детето(момче) изключително си играеше само с кукли, носеше, хранеше, милваше, играеше с комшийче момиченце и игрите все "женски" - кухни, кукли, гребенчета и т.н. Съответно всички така се притесниха, че е гей, че започнаха да му издърпват любимите играчки, засипаха го с пушки, мечове, коли, прашки и му "показаха" как се играят мъжки игри. Сега е едно агресивно дете в шести клас, с което се чудят къде да се скрият на родителските срещи и не само - ама нали е хетеро....
Кой е казал, че трябва да стане по този начин..

# 64
А по кой начин един гей може да бъде превърнат в хетеросексуален?

# 65
Имам племенник, който почти на 7 облича рокли за принцеси  и се разхожда в ресторанта с тях и не е на майтап, а си му харесва и се чувства добре...... родителите нищо не казват, пълно спокойствие запазват и по някое време уж отиват до тоалетна и му махат роклята.    Еми за 2 годишно е нормално, но за големи деца, има голяма вероятност да е транссексуалност. Не е сигурно, но има риск.

# 66
  • София
Моето в последните дни (на 4 г.) се тръшка за розови балони, получи. После избираме шапка-искаше розова с панделки, е не я получи. Опитвайте да ограничавате момичешките занимания и атрибути. Като го питам "Ти мъж ли си" (за да спре да плаче например), ми се смее и отговаря "не жена".

Точно по-женствените момчета обичат да играят с момичета, дори и да са жениха.

Добрата новина е, че нищо не зависи от вас и от това дали ще му купите кукли или не. Но най-вероятно е период, може да е просто артистично. Аз съм си мислила за това, на мен не би ми пукало дали е гей, ако се държи нормално и ходи в мъжки дрехи. И е умен, успешен, добър, красив и висок Simple Smile И ме обича Simple Smile

# 67
Ако е хомосексуално ориентиран, няма какво да направят. Ако можеше да се направи нещо, нямаше да има хомосексуалисти.

абе то, че може, може ама....навремето лекарите са им слагали инжекции за да им сменят пола, ама тези варварски методи са отречени още пред 60-те години наред с лоботомията и други такива, именно защото са много дивашки.
(пак през 60 - те години педерасите са ги поливали със маркуч със студена вода или са им прилагали електрошокова терапия - отдавна отречен метод.)

Последна редакция: ср, 14 юни 2017, 01:29 от Джон Сняг

# 68
  • някъде в орбита...
..иииии вече по маниери, по държание и т.н. всички са притеснени, че може би е...
The HORROR!  Shocked
... е и?!? Не може да е пълноценен човек, да има стабилна връзка, или да е отговорен родител? Не може да работи, учи, или твори? Родителите му изведнъж ще спрат ли да го обичат?

По темата: не виждам никакъв проблем с детето. Родителите трябва да поемат малко въздух, обаче, че са се впрегнали за едното нищо Rolling Eyes

# 69
Ние имахме друг проблем. Зимата при нас беше баба ми, прабаба на сина ми, която, понеже вече толкова са й силите и само лежи, по цял ден гледа сериали. Покрай нея сина ми се беше научил да гледа "Твоя мой живот" - един турски сериал, със всичките му там драми и сърцераздирателни диалози. И емблематични имена. Като баба ми си замина за лятото, в началото, по мое настояване, отвреме навреме му го пусках, защото мислех, че филма му напомня за нея. После разредихме и престанахме, защото това нещо кой може да го издържи доброволно, всяка вечер, освен ако не се налага  Mr. Green
По темата, кукли нямаме, но имаме доста голяма колекция с фигурките от Нинджаго, което е същото като играта с кукли, според мен, в момчешки вариант. Миналата година, на 6 години, не признаваше нищо друго, освен Нинджаго - до сега пуска клипчета, а пред екрана реди да сглобява фигурките.

# 70
Моля Ви направете всичко възможно да да обърнете интересите му в друга посока. Ще аргументирам съвета си...
Имаш ли представа, че повечето гейове са израсли в хетеро семейства и не са се съпротивлявали на родителските решения кое е нормално и кое не, включително са насочвани към мъжки спортове и т.н. Това да виждаш да ги е променило? Няма как, ако човек е такъв да се промени. Ти можеш ли да станеш хомосексуална?

И кое всъщност да промени, това ли? Simple Smile
Цитат
Той от 3 годишен все говори за коя ще се ожени, но момичетата стават от ден на ден все по-хубави и той не може да си избере само една, та засега казва, че ще се ожени за всичките.

# 71
..иииии вече по маниери, по държание и т.н. всички са притеснени, че може би е...
The HORROR!  Shocked
... е и?!? Не може да е пълноценен човек, да има стабилна връзка, или да е отговорен родител? Не може да работи, учи, или твори? Родителите му изведнъж ще спрат ли да го обичат?

По темата: не виждам никакъв проблем с детето. Родителите трябва да поемат малко въздух, обаче, че са се впрегнали за едното нищо Rolling Eyes
Някъде да съм написала, че ще спрем да го обичаме?! Написах, че сме притеснени. Не познавам човек , на който би му било приятно детето му да е гей. Това не означава, че ще бъде отхвърлено и не подкрепяно. Със всичко написано аз просто исках да дам съвет, както е написала Baltizara, просто да се ограничат момичешките атрибути.Това е моето мнение, не го налагам на никой. Кой както иска така си гледа детето. Но авторката иска съвети и мнения и аз изразявам своето на базата личен опит, а тя дали ще го приеме си е неин избор.

# 72
 по принцип 10 процента от населението на света са си гейове (и лейсбийки), няма какво да се направи. Въпросът е, че напоследък някои хора правят демонстрации, стана модерно да си гей, дори Шварценегер по едно вреем се е афиширал като гей, защото така демонстрираш различност. Иначе не мисля, че има нещо много стресиращо в това да имаш различен полов живот, стига да не го навираш в очите на другите. В едно интервю питаха Мариус Куркински за неговата сексуална ориентация и той каза, че на такива въпроси няма да отговаря, защото разстройват майка му, която е по-старо поколение. Това за мен е  нормална реакция - бъди си какъвто искаш, стига да не навираш сексуалността си в очите на другите.
     По темата - мисля, че родителите са длъжни да те подкрепят, разбира се в разумни граници. Да, ако някое момче се играе с кукли, може да се пробвате да му замените куклите с някаква играчка, но ако и така не става - оставете го, няма смисъл от викове и крясъци. Или ще се оправи от само себе си  или не - и тогава трябав да го подкрепите.
П.с.      Навремето познавах едно момиче - еврейче, което играеше само на мъжки  игри с нас, риташе футбол, иглраеше на "стражари и апаши", обличаше се в момчешки дрехи, беше повече момче от момчетата....наскоро я видях след две десетилетия....каква жена е станала - нямам думи. Така че няма място за притеснения, тези неща зависят в много малко степен от вас, а най-вече от ген и  в някаква степен - от среда.

# 73
Някъде да съм написала, че ще спрем да го обичаме?! Написах, че сме притеснени. Не познавам човек , на който би му било приятно детето му да е гей. Това не означава, че ще бъде отхвърлено и не подкрепяно. Със всичко написано аз просто исках да дам съвет, както е написала Baltizara, просто да се ограничат момичешките атрибути.Това е моето мнение, не го налагам на никой. Кой както иска така си гледа детето. Но авторката иска съвети и мнения и аз изразявам своето на базата личен опит, а тя дали ще го приеме си е неин избор.
Отново ще попитам какъв съвет даваш. Как гей се обръща в хетеро и хетеро в гей.
Сериозно питам, ако си открила начин ще добиеш световна слава и титла в медицината.

Това с какво си играе няма абсолютно никакво значение, както и в предния пост писах повечето хомосексуални са израсли в хетеро семейства с типични за пола занимания. Както се вижда това няма как да промени нещата.

# 74
Човече, освен това за повечето хомосексуални израснани в хетеро семейства с типични за пола си занимания, колко много хетеро има, които се занимават с уж нетипични за пола им занимания без да им влияе на сексуалната ориентация...

Общи условия

Активация на акаунт