Момченце на 6 години, а иска да играе с кукли

• 16 435
  • 96
  •   1
Отговори
# 75
Да познавам човек, които като се връща във времето назад си дава сметка, че детето му е било "различно". И най-голямата му мъка към днешна дата е, не че детето му има предпочитания към собствения си пол, а това, че не го е подкрепил, когато то е имало най-голяма нужда, когато се е чувствало объркано и притеснено.... И не от срам и притеснения, просто не е попадал в такава ситуация и не е намирал нищо странно..

Не бих променяла нищо, бих застанала зад децата си, момчетата носят розови блузи, ризи, имаха кукли, колички, гледаха Барби, Уинкс и други детски филмчета, решил някой, че са основно за момичета. Нямам проблем с това, родила съм ги определен пол, но какви ще са ще решат сами.

# 76
Човече, освен това за повечето хомосексуални израснани в хетеро семейства с типични за пола си занимания, колко много хетеро има, които се занимават с уж нетипични за пола им занимания без да им влияе на сексуалната ориентация...
Абсолютно Peace
Пък това дете явно има предпочитания към другия пол, щом иска да се жени Simple Smile не виждам лошо да си играе с кукли, мъжете също са родители и гледат децата си точно както и майката. Мина времето, в което не пипаха децата си.

# 77

Някъде да съм написала, че ще спрем да го обичаме?! Написах, че сме притеснени. Не познавам човек , на който би му било приятно детето му да е гей. Това не означава, че ще бъде отхвърлено и не подкрепяно. Със всичко написано аз просто исках да дам съвет, както е написала Baltizara, просто да се ограничат момичешките атрибути.Това е моето мнение, не го налагам на никой. Кой както иска така си гледа детето. Но авторката иска съвети и мнения и аз изразявам своето на базата личен опит, а тя дали ще го приеме си е неин избор.

vesta_78, много родители не харесват това или онова в детето си, но са длъжни да го приемат такова каквото е и да се борят заедно с него или да му покажат как да се справи с различията си и да бъде приет. Ако семейството не приеме потомството си (по една или друга причина) то ще развива чувство за малоценност и или ще бъде "смачкано" от обществото или ще "избива комплексите" си по някакъв начин. Защо родителите на деца с увреждания трябва да ги подкрепят и приемат такива каквито са, а родителите на гей-младежите трябва да ги променят? Пример с моето дете - по-различно е от останалити, ами не съм хукнала да го променям, а да му помогна да се справи с проблема, а не да го променям, че да е угоден на останалите (и говоря за родители, а не за деца, които го приемат чудесно)

# 78
Бенчолино, съгласна съм с написаното от теб, но е едно уточнение- всички родители даваме мило и драго децата ни да са в нормата (и относно здравето, и относно уврежданията, и относно сексуалната ориентация). Аз бих обичала моите деца, дори ако са серийни убийци или хомосексуални, или каквито още се сетиш. Но нито аз, нито никой на този свят няма желание детето му да е с увреждане, да е хомосексуално или с друго отклонение от нормата.

# 79
Така погледнато - гениалността също е отклонение от нормата...   Wink
И според мен е по-важно детето да усеща любов и приемане такова, каквото е, а не да бъде пресирано да се вписва в "общата норма"

# 80
Да, да, така е всички търсим "нормата", ама понякога не се случва и трябва (трудно, лесно) да приемем нещата такива каквито са и да застанем до децата си, а не да търсим с какво още да го "осакатим" като не го приемаме такова каквото е.

# 81
О, за това няма спор, Бенчолино и Фата Моргана. Съгласна напълно.

# 82
Благодаря на всички за коментарите. Повечето са ми много полезни и ми дадоха да се замисля. Осъзнах, че всъщност това което ме притеснява е не, че детето ми може евентуално да стане гей, а че съм чувала подмятания от други деца (не от групата на детето, а от друга група в градината) и искам да предпазя детето си от подигравки. Момчетата от неговата група се отнасят с толерантност  и дори, бих казала, че го харесват и те за компания, защото е остроумен и ги забавлява с разни смешки. Но от съседски деца на приблизителна възраст съм чувала много лоши подмятания и това ни тревожи, че може да му измислят някакъв прякор или да му се подиграват.
Когато е в компания други момченца, се държи съвсем като нормално момче - тича, гони се с тях, катери се и т.н. Също и с момичетата играе не само на кукли, но и на гоненка или редят пъзели, кубчета и игри от рода на "Не се сърди човече"...  

# 83
О, няма как да го предпазиш от подигравки. Може да му се подиграват, че е зубър, а може и че е двойкар. Зависи на какви деца ще попадне. По-добре го научи да отсвирва подиграващите и да не им позволява да му бъркат в душичката.

# 84
Научи го как да приема подигравките, тази отговорност е твоя. Днешните деца са много жестоки и няма да се спрат. Ако той е подготвен, ако има вярата, че ти си до него и го обичаш, ще се справи! Преживели сме го 12 години в училище...

# 85
Така погледнато - гениалността също е отклонение от нормата...   Wink
И според мен е по-важно детето да усеща любов и приемане такова, каквото е, а не да бъде пресирано да се вписва в "общата норма"

фата моргана, всичик гениални хора са били и малко  луди-. Айнщайн - аутист, Бетовен - глух и епилептик и т.н. Моцарт е умрял  съвсем млад, Верди не е общувал с никого,  ван Гог си е отрязъл ухото.
лудостта и гения вървят ръка за ръка. Освен това повечето от гениите не са признати докато са живи.  . в този смисъл, да, "гениалността" също е "отклонение от нормата."

Джей, ако смяташ,  може да има тийнеджър без подигравателен прякор - грешиш. навремето съм имал поне десетина, като  например Геш- Келеш -Народна младеж и разни други такива. С времето се научаваш да си над нещата. Колкото повееч  обръщаш внимание на другите, толкова по-жестоки ще са спрямо теб. Номерът е да ги игнорираш или да  приемаш нещата с хумор. последното се отнася най-вече то дотав детето да се научи да се справя с всякакив подигравки и тормоз. А тормоз в училището винаги има - тма е джунгла и всеки се старае да докаже че е по-силен като мачак слаби. Ако не ти се присмиват че си гей, ще ти се присмиват че си плейбой (и нямаш постоянна връзка). важното е, да не ти пука.

Последна редакция: ср, 14 юни 2017, 17:13 от Джон Сняг

# 86
 jey, АМА ти - Вие и детето ВИ -  сте късметлии и то много големи - детето ти обича да ходи на градина, играе, забавлява се, чувства се част от цялото в групата - какво повече искаш, тъй или иначе сигурно и теб не те харесват навсякъде, мен също, НО важното е, че имаш/имам място в което се чувстваш добре. Същото се отнася за детето ти - щом си има група, хич не го мислете, а му се радвайте.  От личен опит ще ти кажа, че думите на децата (подмятанията) са често родителски думички, не познавам дете на 6 (колкото е и моят син), което да обясни какво е гей, женчо и прочие - просто има родители от голямото Добрутро, които това им е цел в живота, да нараняват чуждите деца и да изтъкват своите, с такива съм се научила да не комуникирам, детето ми също - играе с тези, с които се чувства приятно и те с него. Другото е здраве bouquet

# 87
Но нито аз, нито никой на този свят няма желание детето му да е с увреждане, да е хомосексуално или с друго отклонение от нормата.
Така е. Не случайно мъдрият български народ има поговорка: "Хиляда пъти по-добре дъщеря курва, отколкото син - педераст"

# 88
Пффф, някой би искал дъщеря му да е курва?  ooooh!

# 89
Така е. Не случайно мъдрият български народ има поговорка: "Хиляда пъти по-добре дъщеря курва, отколкото син - педераст"
Това не е поговорка, а виц, в който няма нищо мъдро.

Общи условия

Активация на акаунт