Препоръки за графичен таблет за рисуване

• 3 886
  • 7
  •   1
Отговори
Здраваейте, приятелаката ми е художник и обмисля да си купува таблет за рисуване, но незнаем кои марки са качествени и за професионалисти. Ако някой има опит с такива таблети нека препоръча сайт от където да го купи и за какви характеристики да се оглеждаме.

# 1
# 2
  • Стара Загора
Дайте някакъв ценови диапазон, то има от 200 до 5000 лева.
Голям/малък, с или без дисплей.
Защото ако е с дисплей, цените са доста "наситени"
Като марка най- използвана си е Wacoom.  Моят е модела им Intous (като се прибера ще ви кажа кой точно, нисък клас е таблета, доволна съм, за жалост не мога да си позволя по- скъп на този етап)
Общо взето е най- добре първия таблет да е по- евтин, защото има хора, които изобщо не могат да свикнат с тях, все пак не е като молив и лист.

# 3
Дайте някакъв ценови диапазон, то има от 200 до 5000 лева.
Голям/малък, с или без дисплей.
Защото ако е с дисплей, цените са доста "наситени"
Като марка най- използвана си е Wacoom.  Моят е модела им Intous (като се прибера ще ви кажа кой точно, нисък клас е таблета, доволна съм, за жалост не мога да си позволя по- скъп на този етап)
Общо взето е най- добре първия таблет да е по- евтин, защото има хора, които изобщо не могат да свикнат с тях, все пак не е като молив и лист.

Да и ние така мислим да направим. Ще пробва първо с нисък клас на wacoоm и ако и харесва ще мислим за друг. А с какви спецификации ви е компютъра? Аз обмислям да си взема intel g4560 с 8 гб рам и да ползвам вграденото видео.

# 4
  • Стара Загора

Georgi12345, честно казано таблета ми тръгва на всякакви компютри...
Ако е от значение, моят е с външна видео карта, но не мисля че е от значение. Подкарвала съм го и на стария ми компютър, който е 13 годишен.

Иначе моят първи таблет беше 2-ра ръка от олх за 100 лв. В началото ми се виждаше УАУ, но като задобрях, веднага го смених. Simple Smile

# 5
С коя програма рисуваш?

# 6
  • Стара Загора
Започнах с Photoshop, защото я познавам и сметнах, че ще ми е лесно.
Но най- накрая се вслушах в съветите на другите, и спрях да се инатя. И започнах с Paint Tool SAI , направо е нов живот, супер лесна, лека програма. Направена изцяло за рисуване, горещо я препоръчвам.

# 7
https://www.xp-pen.com/product/88.html
На моята дъщеря преди 2 г. и взех този Digital Drawing Tablet XP-Pen Deco 02 , който използва за рисуване и е супер доволна. По параметри е равностоен на wacom intuos pro , но на доста по- ниска цена. Драйвърът е напълно достаъчен за работата му. XP-Pen са отлично бюджетно решение.

Общи условия

Активация на акаунт