Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 39

• 48 888
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
Какво правите за кръвното и жегата,стана ли от леглото,веднага ми пада,ям солено,но за секунди ми прималява и  причернява  Tired

Точно това ми се случи онзи ден. Не ми се беше случвало откакто лежах в болница и ме раздвижваха.
Иначе хапнах,  пих вода, пуснах климатика и ми светна.

# 181
  • 2860 км северно от Екватора
Храна помага, за кратко...после пък ми става тежко и ми се спи... Cry

# 182
Солен айрян върши работа при мен.

# 183
Привет! Надявам се да пиша в правилната тема.
Днес бях на преглед иии се видя плоден сак, според изчисленията съм едва в 5 г.с. Стойностт на ЧХГ е 3091.  Но според лекарката плодният сак е малък, освен това откри повече течност в дъгласовата? кухина, и за капак има съмнения за кистозно образувание в единия ми яйчник Sad Sad
Знам, че е съвсем в началото, но все пак някой сблъскал ли се е с всички тези неща? Няма как да не съм притеснена.

# 184
И какво като е малък, не се шашкай, мисля, че е по-важно да има пулс след 1-2 седмици като отидеш пак  на преглед Peace
При мен също имаше съмнения за поликистоза на единия, на двата яйчника, според някои лекари пък изобщо нямаше такова нещо, така че и сега не знам каква е истината.. Никой не ми е казвал да е проблем при бременност това. Изчакай си другия преглед да чуете сърчицето, а ако толкова ти е притеснено, отиди при още един лекар за мнение Simple Smile

# 185
Солен айрян върши работа при мен.
И при мен. Също нещо сладко или чаша кола.
R_M, абсолютно съм съгласна с Кети.
Иначе аз съм с ПКЯ и съм изчела купища неща, абсолютно не са причина за тревога по време на бременност.
Стискаме палци всичко да е наред  Hug

# 186
Благодаря ви, момичета! Поуспокоих се Simple Smile
Бях се притеснила, защото лекарката подходи доста предпазливо, но ще изчакам до другата седмица (когато пак съм на преглед и даже при моята си Embarassed)

# 187
  • Пловдив
Момичета имам въпрос.
Днес взех първия болничен и минах комисия.Дадоха ми 30 календарни дни( от 15.06 до 14.07вкл.).Предоставих го още днес на работодателя.
Въпроса ми е...след колко дни ще ми преведат парите от този болничен?

# 188
Момичета имам въпрос.
Днес взех първия болничен и минах комисия.Дадоха ми 30 календарни дни( от 15.06 до 14.07вкл.).Предоставих го още днес на работодателя.

Зависи от счетоводството на фирмата кога ще предоставят болничния в НОИ. От този момент мисля, че срокът беше 15 дни, но не съм съвсем убедена.

# 189
  • София
Момичета имам въпрос.
Виж и в темата за Майчинството счетоводно, но според мен за датите от 15.06 до края на юни ще ти ги изплатят към 10 юли, а следващите чак към края на юли- около 10 дни след края на болничния. Поне при мен така ги изплащат!   Peace

# 190
Момичета, здравейте!
От вчера леко ме понаболява левия бъбрек или аз поне си мисля, че е той.
Днес обаче болката е осезаема, но търпима.
Сутринта в 7:30 пих NoSpa, а сега се заредих с три лимона и 0,750 мл. вода.
Не съм боледувала от бъбреци.
Може ли да е от бременността и какво да правя/пия ?
Пия доста вода около 3-3,50 литра на ден, а в жегата и повече .
Може ли и това да е проблем, тъй като сега двойно се натоварват бъбреците.

# 191
Възможно е, това си е доста вода.
На мен много взе да ми се подува корема  Confused вечер хем не ям кой знае колко, не пия и много вода, за да не ставам често, а се подувам като балон. Отскоро си хапвам тахан с мед на гладно преди закуска и вечеря и поне нямам проблем с тоалетната, но това подуване ме мъчи, даже като легна ми е кофти.

# 192
Момичета, имам въпрос - ако ЛЛ ми издаде нахравление за лекар специалист/ напр. Хирург/, ще имам ли възможност да взема направление за проследяване на бременност след 2 седмици?
Знам, че в рамките на 1 месец може да се издава от ЛЛ 1 направление за специалист, но това за проследяване на бременност май е различно  newsm78
Моля, помагайте bouquet

# 193
  • Варна
В рамките на 1 месец няма право да ти издаде две направления за един и същи специалист, но иначе няма проблем.

# 194
Mel_84, моята ЛЛ ми обяснява, че може да ми даде направление за хирург, ако ми е нужно за аг направление - хирургът може да ми издаде, но не и ЛЛ.  ooooh!
Аз понеже все още не съм записана за ЖК, ще ми трябва направление след 2 седмици.. и се обърках тотално newsm78

Общи условия

Активация на акаунт