Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 39

• 48 669
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
Докато си в болничен, нямат право да те уволнят. Това, че началникът не е запознат със законите, не означава, че може да не ги спазва. Говори със следящата те гинеколожка да почнат да ти издават болнични за бремеността (важно е да нямаш дупки между тях, през които да могат да ти връчат заповед за уволнение).

# 421
Здравейте, бихте ли ми казали, нормално ли е почти в 7-ма г.с, да ми се гади толкова много 24 часа на ден, няма сутрешно неразположение, моето е постоянно, откакто разбрах, че съм бременна? Пия какво ли не, няма облекчение и само лежа, нямам сили да изляза даже, ям насила Sad , вече съм отчаяна и само наблюдавам другите бременни и се чудя как са го преживели хах, защото аз съм се отчаяла доста.Не спя добре, не ям, гади ми се и нищо не помага...Някой ако знае нещо което би подействало малко поне ще се радвам да сподели .

# 422
Нормално е, при някои жени не е постоянно, при други е, явно си от вторите. Помагат сухари, сирене, чай от джинджифил, топла вода с лимон, айран, зелена ябълка или нещо киселко. Само гадене ли имаш или и повръщане, ако повръщаш, пий течности на малки глътки и на етапи, за да не се обезводниш.

# 423
Засега само гадене- пия топло мляко с мед, няма ефект за дълго, пих чай от лайка , не действа, казаха ми айрян и той не ми действа, постоянно съм гладна, щот не ям пълноценно и общо взето вече втора седмица само лежа, опитвам се да излизам, когато другите свършат работа, че да видя хора, за малко ме разсейва и толкоз.

# 424
Просто явно при теб ще мине по-тежко, няма много какво друго да се направи. Евентуално ако споделиш с АГ-то да ти предпише някакъв медикамент за гаденето, уж има и подходящи за бременни, но ако можеш по-добре да минеш без тях - те се изписват обикновено на жени, които повръщат над 6-7 пъти на ден, а при теб засега положението макар и кофти е под контрол. Това с успокоителните изобще не ми звучи добра идея, пък макар и хомеопатични. Внимавай и с билките, в малки количества надали може имат негативен ефект, има доста противоречиви мнения по въпроса, т.е. някои смятат, че няма проблем да се пият, други, че не е добре. Истината сигурно е някъде по средата. Ето една полезна статия: http://www.hera.bg/s.php?n=509

# 425
  • София
Моята първа бременност беше такава, сега пак.
Просто се изтрайва и ако повръщането стане прекалено отиваш при специалист, в спешен кабинет в някоя болница.
Аз попрестанах да повръщам, но гаденето и киселините са непрекъснати. До преди 3-4 седмици повръщах минимум 2 пъти на ден, всеки ден. От около 6-7 седмица. Така беше и с първата бременност. Поспря и гаденето към 6-7 месвц, но след това отново се върна и много повръщах в края на 8-и.
При някои жени така протичат нещата, просто сме късметлийки Grinning Поискай от АГ да ти изпише нещо против гадене/киселини. При мен киселините бяха главен виновник за повръщането.Не се насилвай да ядеш, важно е да се хапва, но е важно и да не повръщаш непрекъснато.
При мен по едно време ми действаше добре да гриза чипс, зрънчо. Не е здравословно, а и не ги обичам по принцип, но ми успокояваше гаденето и киселините(явно някое Е действаше добре Grinning ) После се започна с нектарините, портокали, броколи.
Лукчетата ми действаха добре, но после започнах да повръщам и от тях.
Опитвай различни неща, за известно време ще действат.

# 426
Ох ако знам как да се изтрайва... ама то  не е лесно, но да нямам друг избор освен да опитвам разни неща да ям и в понеделник ще питам гинеколога за нещо което мога да вземам за гаденето, засега не повръщам и все още не ми се гади от някви миризми освен цигарения дим, но аз съм си и непушач, спрях 3 в 1-то за жалост, явно и аз съм от " супер късметлийките" но се надявам да мине след някой др месец Simple Smile

# 427
bibito19985, аз от 8ма до 16та седмица изкарах с 24/7 гадене и повръщане всеки божи ден. Не е лесно, но отминава. А по време на този период ми помагаше студен чай от джинджифил, домашна лимонада и хапване на зелени ябълки. Също таблетките Емил ми бяха огромно спасение! Хомеопатични са и може да приемаш до 2бр. на ден. Имат супер приятен портокалов вкус и витамини от Б-групата, които облекчават гаденето и поривите за повръщане. Никой не ми ги е изписвал, взех ги по препоръка на моя приятелка и бях много благодарна! 2 кутии съм изсмучила, дори и сега държа по един блистер във всяка чанта за всеки случай.
Стискай зъби! Храната не е много важна, по-важна е хидратацията в момента. Ако се случи да повръщаш много в един ден, заминавай за едни системки да ти е мирна главата. На мен след 10 повръщания за 1 ден ми се наложи да лежа в спешното 3 часа за 2 банки глюкоза и доза деган. Но не е страшно и минава. Simple Smile После ще се радваш на по-нормално ежедневие и ще имаш време да се радваш на първите ритничета и други усещания. Късмет!

# 428
  • София
На мен Емил не ми помагаше  Laughing Даже вкусър ми беше неприятно сладникъв.
Смучах и едни за киселини Бианаксин или нещо такова, те уж са с по-неприятвн вкус, но ги търпях. До едно време  hahaha
По-малкп тестено, сладко...те променят киселинността в стомаха и става много зле. Вода с лимон вътре действа добрв. На мен и водата ми горчи, само с лимон успявам да я пия.

# 429
Дези, на мен пък тестеното ми беше спасение и продължава да ми бъде. Grinning Предполагам, че всяка жена трябва да пробва и да открие какво точно на нея й действа ОК.

# 430
  • София
То тушира за момента, но след това става по-зле. Въглехидратите увеличават киселинността. Както и гризането на нещо облекчава за момента гаденето.

# 431
Не ми ставаше по-зле изобщо. Напротив, поради факта, че не гладувах организма ми се държеше доста по-добре, след като открих магията на препечените филийки.

# 432
  • Телиш/Плевен
То тушира за момента, но след това става по-зле. Въглехидратите увеличават киселинността. Както и гризането на нещо облекчава за момента гаденето.
Вероятно е така в общия случай, но нека не забравяме, че всеки организъм е различен.

# 433
От два дни имам едно странно усещане почти на входа на влагалището или малко по-навътре нещо като потрепване или съкращаване на мускул. Някой има ли идея от какво може да е?

# 434
КОгато започнах да усещам движението на бебо имах такова усещане. Като пеперудки.

Относно киселините- аз ги боря с плодове.

Общи условия

Активация на акаунт