Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 39

• 48 637
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте, мами. Имам тук едно леко неразбиране около моите гестационни седмици. Последната ми менструация беше на 18-ти май, което според повечето калкулатори ме слага в 8-ма г.с. Миналият вторник бях с ембрион 3мм и му чухме пулса, като ми казаха, че съм в 5седмица и 2 дни. Днес ми казаха, че вече е 8мм и съм в 6-та седмица и 4 дни. Исках да попитам, видеозоните дали мерят също в гестационни седмици и нормално ли е това изоставане на този етап. Ще задам тези въпроси и другата седмица на док, но го мисля просто...Ще се радвам да споделите мнение. RelaxedRelaxedRelaxed

# 496
  • София
Бременността се изчислява по различен начин. По по-менструация си в едни седмици, а ембриона е друг. Идеално има 2 седмици разлика, но обикновено не е така.
Аз например съм в 17-а, ембриона е в 15-а. Защото 17 се брои от менструацията, а аз съм забременяла все пак поне 2 седмици след това на овулацията. Т.е. с първите седмици броят колко време си без менструация от последната такава. С вторите-възрастта на самия ембрион.

# 497
Бременността се изчислява по различен начин. По по-менструация си в едни седмици, а ембриона е друг. Идеално има 2 седмици разлика, но обикновено не е така.
Аз например съм в 17-а, ембриона е в 15-а. Защото 17 се брои от менструацията, а аз съм забременяла все пак поне 2 седмици след това на овулацията. Т.е. с първите седмици броят колко време си без менструация от последната такава. С вторите-възрастта на самия ембрион.

Благодаря за бързата реакция. Просто започнахме с опитите от 1 юни, помня си я тази дата, а така излиза, че се е получило края на месец май, което не ми е много логично, но предполагам, че и видеозоните дават някакви ,отклонения... bouquet bouquet

# 498
Здравейте, бременна съм в началото на 5тата седмица, според моят гинеколог. Бях на първи преглед онзи ден, видя се плодното сакче, каза че до няколко дни ще се вижда и ембриона и вероятно ще има пулс, но каза че за момента не вижда да се е образувало жълтото мехурче/тяло на мястото на което е била яйцеклетката и предположи, че е заради по- ниският ми прогестерон, тъй като имам поликистозни яйчници. Изписа ми Дуфастон и отделно Но шпа за да се отпусне малко мускулатурата. Ако някоя от вас е имала този проблем, ще съм благодарна да сподели дали това е сериозен проблем и дали приема на Дуфастона ще е достатъчен, за да го коригира? Дали да се консултирам и с друг лекар?

# 499
  • Телиш/Плевен
Просто започнахме с опитите от 1 юни, помня си я тази дата, а така излиза, че се е получило края на месец май, което не ми е много логично, но предполагам, че и видеозоните дават някакви ,отклонения... bouquet bouquet
Всички калкулатори, а и като цяло изчисленията за термин са еднакви за всички жени и затова са само за ориентир, а не да се водиш изцяло по тях. Калкулаторът няма как да изчисли кога точно ти е овулацията и кога си заченала. Сама виждаш, че ти дава за дата на зачеване такава, на която дори не сте започнали с опитите. Отделно и с ехограф не може да се измери с абсолютна точност ембрионът, та е нормално и там да има някакви разминавания. Според това, което си написала, всичко се развива много добре, дано е така и занапред. Ако има нещо тревожно, лекарят би трябвало да ти каже.

# 500
Здравейте!😊Тече втората ми година от майчинството (до май 2018г).Скоро разбрах,че съм бременна (с термин януари 2018г),което означава,че ще се застъпят двете майчинства.Работодателката ми не иска да ми оправи документите за второто бъдещо дете,а казва,че като свърши първото майчинство и ще ме прати на борсата,защото за нея било голяма отговорност да ми внася всеки месец осигуровките(които аз си плащам на ръка във фирмата)..!Има ли право да не ми оправи документите за второто майчинство?Как да се справя в този случай и към кого да се обърна?Благодаря!!

# 501
  • Телиш/Плевен
tannncheto, мисля, че въпросът ти е за тази тема.

# 502
Благодаря Лале в дъжда 🌷

# 503
моля, помогнете, объркана съм. Забелязвам, че бебето ми активно рита след вzemane на душ или след приемане на определени храни. Също така, често рита вечерно време. Не мога да разбера, харесва ли му, когато рита или не му харесва? Как би трябвало да се интерпретира едно по-интензивно ритане? Вземам си топли душове, които могат да са продължителни, но не си мокря директно корема. Възможно ли е да му става горещо или да пострада и това да се опита да сигнализира? Вани не си вземам.

Също така се притеснявам за кафето? пия по две на ден. Все нямам сили да го спра, но ще се опитам.

Последна редакция: ср, 12 юли 2017, 16:20 от bodybeautiful

# 504
И моето реагира на определени храни. Особено праскови и пъпеши Simple Smile
Няма как да знаеш хубаво ли му е или не. То сигурно и като с епояви ще ти отнеме време да различиш кога за какво плаче или се криви.

# 505
Спокойно то си рита и това е. То си знае защо. Между другото пред АГ кабинета веднъж чух една бременна да казва, че бвбето почвало да рита, когато започвала да се храни. Стана ми забавно докато и а не усетих връзката съвсем скоро. Започвам да ям то играе, лягам да почивам пак играе плува или каквото си прави то си знае. Като ходя явно спи. Тогава не мърда.

# 506
Като ходя и шофирам не го усещам.Може би това го приспива

# 507
Моето бебче също много рита.Когато се храня или пия нещо става много активен.В кола като съм не рита,сигурно друсането го приспива.

# 508
Колко топли са топлите душове? По принцип още на първия преглед ме предупредиха да избягвам горещи душове, вани, сауни и въобще резки и продължителни промени в температурата на тялото. Но все пак и аз не мога и не се къпя с хладка вода де, мисля че ако е нормално топла водата няма проблем.

# 509
  • София
И аз си мислех, че ходенето го приспива моя бебок, докато не почна да ми бие шутове в ребрата, докато съм в кварталния магазин. Като започне да им става тясно, няма ходене, лежане и ядене.

Общи условия

Активация на акаунт