Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 39

• 48 634
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
И аз забелязвам,че с напредването на бременността усещанията са почти непрекъснати,постоянно шава Simple Smile не се спира.А преди беше на интервали през 2—3 часа го усещах.

# 511
Даа, променят се. И нощем не го усещах . Обаче сега е минало на някакъв сутрешен режим и в 5 като стана до тоалетна до 6 е някаква луда гимнастика. Но е много по-ралзично от преди. Отначало бяха пеперудки, после станаха ритничета, а сега на моменти все едно ме погалва по корема Simple Smile

# 512
И моят мъник много рита, особено по време на хранене, адски е активен! Ако пия повечко вода на един път също се размърдва. Simple Smile Ама ми е толкова хубаво...
Точно си мислех колко искам да дойде времето да се роди и да го гушкам, но пък ще ми липсва тази връзка, която имаме само двамата с него в момента...

# 513
Колко топли са топлите душове? По принцип още на първия преглед ме предупредиха да избягвам горещи душове, вани, сауни и въобще резки и продължителни промени в температурата на тялото. Но все пак и аз не мога и не се къпя с хладка вода де, мисля че ако е нормално топла водата няма проблем.

абе топли са душовете, това ме притесни. не знам точно колко но са си топли. да не съм му повредила нещо? на сауни и топли вани и прочее не ходя. като се къпя гледам да не мокря много корема, но си се плацикам. може ли да съм го попарила????

на мен за душове никой не ми е казвал, ако трябва да съм честна.  би ли си проличало на ултразвук ако има някаквви повреди по бебето?

# 514
bodybeautiful, няма как да си го попарила, все пак то не е от захар, защитено е вътре в теб  Wink Според мен нямаш проблем, но горещото не е полезно, така че за всеки случай намали малко обичайните градуси на водата за вбъдеще Simple Smile

# 515
bodybeautiful, няма как да си го попарила, все пак то не е от захар, защитено е вътре в теб  Wink Според мен нямаш проблем, но горещото не е полезно, така че за всеки случай намали малко обичайните градуси на водата за вбъдеще Simple Smile

благодаря много. Дано си права, че сега чета ужасии, как повишаването на температурата водела до какви ли не дефекти. мани мани . ще звънна на докторката си, която вече не може да ме гледа.

А някой от вас получава ли задух? на мен ми се случи на няколко пъти да се събудя и да не мога да дишам, лежейки по гръб, да трябва да се изправя...после спря това, не знам защо ту се появява ту спира.

# 516
Топлите душове могат да предизвикат контракции, самото затопляне на тялото не е полезно за детето, тъй като вдигаш телесната си температура, не може да го повредиш, само да го накараш да му е некомфортно Grinning

# 517
  • София
Кръвното пада, като има и пара ти става зле. На мен от началото на тази бременност 2 пъти ми става зле и сядам на земята, че да не се пльосна с цялата си тежест. Причернява, започва гадене.

# 518
Като беше по—студено времето много обичах да се къпя с топла вода.Не чак гореща,но топличка.Сега се къпя с хладка,за да се охлаждам.

# 519
Здравейте мами и бъдещи такива,
бременна съм в 13 г.с. днес цял двн имам бодежи от ляво на пъпа, миналата седмица бях на БхС и всичко е наред с бебо, но днес се притесних 😔 Случвало ли ви си е? Да се притеснявам ли? На преглед съм във вторник...

# 520
На мен постоянно ми се случва.

# 521
Здравейте и от мен! Нормално ли е в 21 г.с. да не усещам бебето? /никакви "пеперуди", никакви къркорения, нито ритници/ Започнах да се притеснявам вече...Disappointed Relieved

# 522
  • Телиш/Плевен
Здравейте и от мен! Нормално ли е в 21 г.с. да не усещам бебето? /никакви "пеперуди", никакви къркорения, нито ритници/ Започнах да се притеснявам вече...Disappointed Relieved
Има значение разположението на плацентата, както и някои други фактори, а може и бебето да е „по-мързеливо“ и да не рита много (дъщеря ми като цяло почти не риташе, много рядко я усещах, но си имах вътрешно усещане, че всичко е наред и не съм се тревожила). Ако те тревожи много, отиди на преглед. Понякога (всъщност при повечето бременни) само това носи успокоение - да се види на ехографа, че всичко е наред.

# 523
В понеделник съм на ЖК, но вече нямам търпение и реших да споделя и чуя мнение... Relieved

# 524
  • Пловдив
Здравейте.
Влизам за въпрос към някои от вас които са минали по този път или в момента го минават.
От 10-на дена леко почнах да вдигам кръвно,като днес се оказа,че имам белтък в урината.ходих на преглед и ми казаха,че бебето не расте заради този проблем.Откриха ми прееклампсия.В момента съм в 28+3 дни г.с.Бебето е 835гр,което много ме плаши и притеснява.Кръвното ми варира от 128 до 136 горни граници.Това според вас прееклампсия ли е?
Доктора каза да влезна в болница и да ме следят,но нещата нямали да се оправят и след 2-3 седмици,ако ме стабилизират може да се наложи секцио.

Въпроса ми към вас е някой имал ли е подобен проблем и как протекоха нещата при вас и бебето?Стабилизирахте ли се и успяхте ли да изкарате до 9-я месец или се наложи по-рано да го извадят?

Sad

Последна редакция: ср, 12 юли 2017, 22:49 от Христинчетоо

Общи условия

Активация на акаунт