Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 39

• 48 623
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
Хриси , Здравей при първата ми бременност бях с прееклампсия даже получих и гърч, но  бях в болницата и непрекъснато ме седяха. Родих сина си със секцио след  поредната криза , но издържах да го извадят само 20 дни преди термин.Не се притеснявай , но е важно да те наблюдават в болница.Дори и по рано да се роди важно е в болницата в  която си неонагологията да е добра.Ако си от София  най-доброто за бебето  е МД. Втората ми бременност също беше с прееклампсия даже и по рано от първата  ,но с малко повече лежа не и наблюдения  в болницата всичко мина по леко.Не се колебай за болницата всичко ще е наред. Пожелавам ти успех!

# 526
И аз един уж бърз въпрос. Бременна съм в 30 г.с., преди 2 дни бях на последната фм по мое желание. Много ме притесниха бебето е с главичка за 30 г.с., коремна обиколка 27 г.с., крачета 27+2??? Голямо е 1.2 кг. Вариантите на лекаря: 1-фетална инфекция/пусна ми изследвания, отрицателни са/ 2-недофранване от плацентата; 3-дребно бебе. Вика ме пак след 3 седмици, аз сега си наложих по протеинова храна. Предните 2 фм си бяха ок...като на втората пак пропорциите са били сходни. Скоро съм при моята док ще се консултирам и с нея. Бебето е много активно иначе. Някой имал ли е подобна ситуация?

# 527
  • Телиш/Плевен
И аз един уж бърз въпрос. Бременна съм в 30 г.с., преди 2 дни бях на последната фм по мое желание. Много ме притесниха бебето е с главичка за 30 г.с., коремна обиколка 27 г.с., крачета 27+2??? Голямо е 1.2 кг. Вариантите на лекаря: 1-фетална инфекция/пусна ми изследвания, отрицателни са/ 2-недофранване от плацентата; 3-дребно бебе. Вика ме пак след 3 седмици, аз сега си наложих по протеинова храна. Предните 2 фм си бяха ок...като на втората пак пропорциите са били сходни. Скоро съм при моята док ще се консултирам и с нея. Бебето е много активно иначе. Някой имал ли е подобна ситуация?
Съвсем наскоро (ето в тази тема) се разискваше това. Срещат се такива отклонения и в повечето случаи всичко е наред. С напредването на бременността става още по-трудно да се измери прецизно бебето и затова се получават такива разминавания.

# 528
  • София
Здравейте и от мен! Нормално ли е в 21 г.с. да не усещам бебето? /никакви "пеперуди", никакви къркорения, нито ритници/ Започнах да се притеснявам вече...Disappointed Relieved
Ени,  бях в абсолютно същото положение. До 22 седмица вече ми беше наедряло коремчето, но не бях усещала бебето. Тогава ми беше и първата фетална морфология. Тогава стана ясно, че плацентата се е прикрепила на предната стена на матката и се явява като преграда за ритничетата Simple Smile не след дълго започнах да усещам бебето, а сега в 35 седмица като че ли се радвам за разположението на плацентата, защото не знам как щях да преживявам акробатиките на бебчето Sweat Smile
Ако и твоят случай е такъв, това не трябва да те притеснява. Плацента на предната стена не е аномалия и не оказва влияние на развитието на плода. Единствените недостатъци са, че малко по-трудно се "улавят" тоновете на бебето и на практика 3Д прегледите са почти невъзможни (плацентата е пред бебето и то не се вижда). Обръщам внимание на това, че плацента на предната стена е различно от "плацента превия" както някои майчета си мислят и започват да се притесняват...

# 529
Мерси! Като цяло другите показатели и с доплер са ок, но е притеснително така, като ти кажат. Моето коремче, започна да личи след 6ти месец, а съм дребна. Започнах да  усещам бебето по-ясно в 6ти месец. Преди това леко и с малко фантазия.

# 530
Момичета, някоя от вас може ли да ми разясни тези резултати от БХС:
free Beta HCG 44.00 ng/ml (14.5 - 115)
 PAPP-A 5.52 mIU/mL (0.65 - 4.83)
Виждам, че РАРР-А е над норма и се притесних, сега ще го пратя на доктора, но докато ми отговори, ще потрепервам..

# 531
И моя papp беше над нормата. Това, което док ми обясни е, че ниските стойности са възможни показатели за проблем. Докато по-високите от нормата, не се разглеждат, като показател за отклонение. И на мен ми беше странно това обяснение...

# 532
  • София
Въпроса ми към вас е някой имал ли е подобен проблем и как протекоха нещата при вас и бебето?Стабилизирахте ли се и успяхте ли да изкарате до 9-я месец или се наложи по-рано да го извадят?

Sad
Много рано е за раждане. Ако трябва постъпете в болница.

Аз родих сина си в 34та г.с., но кръвното ми при постъпване в болницата беше 155/100. Свалиха ми кръвното, но бебето беше решило, че му е време.

# 533
Момичета да ви попитам: Как следва да се спира Утрогестана и влияе ли той на ФМ и БХС?
Ако влияе означава ли , че трябва да се чуя с док. за да ми изписва схема на прием (намаляване на утрогестана до спиране)?

# 534
Утрогестанът се спира постепенно. Ако го пиеш 2х2 махаш едната глобула от единия прием, след 2-3 дни още една. И така, докато го спреш. На ФМ не влияе със сигурност, на БХС не би трябвало също да влияе.

# 535
  • Сан Франциско
Христинчетоо, ти все едно нашия случай описваш, но малко по-късно. С бебето всичко беше супер, въпреки че бях развила гестационен диабет в 7 месец, лека форма без нужда от инсулин. След 30 г.с., когато започнаха да ме викат всяка седмица на прегледи - всичко отлично, докато в 32 г.с. всичко отиде на кино. Рутинен преглед откри влошаване на диабета, протеин в урината, прееклампсия, бебето вече не расте с правилното темпо, сърдечните му тонове периодично падат и на всичкото отгоре - много силни контракции, които аз въобще не съм усетила. Приеха ме веднага в болницата, да опитат да закрепят положението и да не се килнем до 34 г.с., защото докторите казват това е важна граница и дори +/- 1 ден е от значение. Е, избутахме Blush - системи, лекарства, кабели, монитори и безпомощен рев всеки път като видех тоновете на сърчицето как се забавят и падат. На нашата звездичка терминът беше в началото на февруари, но тя реши, че ще е Коледно бебе и се роди 6 седмици по-рано, секцио, и беше 1.4 кг. Ела да я видиш сега, на 6 месеца е настигнала връстниците си по размер и развитие и е щастливо малко момиченце. Много беше страшно, но под наблюдение в болницата всичко ще е наред. Между другото, аз бях медицинската мистерия на родилното, защото тази комбинация от проблеми почти винаги се появява при майки в определени рискови групи и фактори, а при мен нищо - напълно произволно и без никакви индикации.

# 536
Момичета, ускорява ми се пулса всеки път като се нахраня. Не много, от 70 става 85-90, след половин един час се оправя.  Ще питам АГ другата седмица, че ми причинява дискомфорт. Някой с подобно нещо да се е сблъсквал? В 14 седмица съм, с леко ниско кръвно.

# 537
Аз също съм в 14та, при мен не е след хранене, даже не съм забелязала да е свързано с нещо. Не е приятно, но нали сега сърцето изпомпва повече кръв-мисля, че е нормално.

# 538
Здравейте момичета! Има ли някоя от вас, която е имала уреаплазма по време на бременност? Как протече тя? Имаше ли усложнения? Въобще има ли такова нещо като нормално приключила бременност при наличие на уреаплазма?

# 539
И аз имам засилен пулс питах аг-то и ми каза че до 100 е нормално да стигне

Общи условия

Активация на акаунт