Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 39

• 47 924
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
Момичета, резултата от ЧХГ е 233.20   mIU/ml . Дали е нормално?!? По мои изчисления (не знам до колко са верни) съм в 5та седмица. Моля за мнение.

Последна редакция: вт, 25 юли 2017, 15:52 от DiyanaCh

# 706
Момичета, резултата от ЧХГ е 233,20. Дали е нормално?!? По мои изчисления (не знам до колко са верни) съм в 5та седмица. Моля за мнение.

Добре са стойностите.

http://bremennost.bg/hcg-stoinosti.html

3 седмици   5 – 50 MIU/мл
4 седмици   4-426
5 седмици   19-7,340

Ако нещо те притеснява, по-важна е не толкова самата стойност, а отношението м/у две измервания през 48 часа. За такъв период би трябвало да се удвои.

# 707
Самата стойност ме притеснява, и то много! Реално последната ми М беше на 17 юни. Чувала съм че резултатите трябва да са по-високи. На преглед съм в четвъртък.

# 708
ver4eto_sv, мерси! Вече започнах с физиологичния разтвор, довечера ще добавя и тинктурата и дано успея да пресека хремата.

# 709
Не знаех, че ако си раждал със секцио, при последващо раждане не е хубаво да се предизвиква раждането.  Rolling Eyes А колко време след първото секцио разрешават нормално раждане? Аз не че съм се разбързала много, много, но бих искала поне още едно дете един ден и много се надявам да родя нормално   Rolling Eyes
По принцип 5 години трябва да минат от секцио до нормално раждане,но моя колежка роди второто си дете по естествен начин 2г.и 4 месеца след секциото.

# 710
  • София
Благодаря.  bouquet

# 711
ver4eto_sv, мерси! Вече започнах с физиологичния разтвор, довечера ще добавя и тинктурата и дано успея да пресека хремата.
Аз бях много зле преди няколко дни. Усетих, че тръгнах да се разболявам. Срязаха го за един ден с клеева тинктура. Много ми помогна.

# 712
Днес направих тест за бременност - положителен. Но от вчера имам кафяво зацапване без никаква болка. В  четвъртък ще ходя на лекар, дано няма нищо лошо този път.

# 713
Не знаех, че ако си раждал със секцио, при последващо раждане не е хубаво да се предизвиква раждането.  Rolling Eyes А колко време след първото секцио разрешават нормално раждане? Аз не че съм се разбързала много, много, но бих искала поне още едно дете един ден и много се надявам да родя нормално   Rolling Eyes

Избягва се, т.нар. индукция, понеже тогава се получават доста силни контракции и за много по-къс период, което предполага по-голям риск от руптура. Евентуално, би могло да се приложи, но на съвсем лека система, като капкова ..... Иначе, секциото е приоритетно само в България. Никъде го няма това с плановите секцио за щяло и нещяло. Вече се допуска година и половина след секциото, но за България дори и 7 години не са от значение за нашите "специалисти", както е в моя случай. Много трудно някой се наема да асистира и води нормално след секцио.

# 714
  • София
Моето не беше планирано. Като влязох в болницата ми казаха, че шансът за естествено е под 10 % и така реших да е секцио, лекарят каза, ако настоявам ще опитаме нормално, но той и други двама лекари казаха, че според тях секцио е по-добрият вариант, защото бебето беше много високо, имах само 1 см разкритие, а водите ми изтекоха. За съжаление знам, че е така в България, но моят лекар се слави с това, че е против ненужното секцио и вярвам, че може би това е бил по-добрият за нас вариант.  Rolling Eyes

Информацията ми беше наистина интересна и полезна и се извинявам за оф топика.  Embarassed

# 715
Здравейте.
Доста съм притеснена. В 11 седмица съм и от вчера имам бледо розаво течение.
Аз имам друг проблем, който ми откриха по време но бременностна. Една гадна бактерия и от нея постоянно имам бяло течение та това бяло от вчера е розаво.
Така си го обяснявам защото когато пишкам и се избърша урината е чиста.
Много съм изплашена.

# 716
  • Телиш/Плевен
Petrovvaa3, Margaritka-, само лекар може да каже от какво е и дали е нормално зацапването, така че най-добре отидете на преглед.

# 717
Вероятно течението се е оцветило от появило се леко кървене. Отиди на лекар,  дотогава лягай.

# 718
Здравейте, днес на кръвните изследвания ми излезе, че белтъка ми и албумина са ми на долната граница. АГ ми изписа Fresubin на прах, пили ли сте такава добавка по време на бременноста и има ли смисъл от нея?

# 719
Колко ти е белтъка?

Общи условия

Активация на акаунт