Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 39

• 47 981
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
Ани,сестра ми в началото на бременността си получи кафяво течение.Ходи вечерта в спешното и и казали,че ембрионът нямал сърдечна дейсност.На другия ден отиде при друг лекар и се оказа,че бебето си е съвсем наред.Явно тези в спешното са я гледали на лоша апаратура или лекарите не са разбирали достатъчно.Така и не се рязбра от какво е било кървенето,но всичко с бебчето е наред.

Ох, дано, така се надявам. Sad Просто всичко мй беше перфектно, развиваше се чудесно, така ме шокираха снощи. А да не споменавам в Торакс колко безцеремонно ми го заявиха...Не очаквах от частна клиника с 75лв преглед такова нещо...

# 691
Здравейте, имам въпрос относно клиничните пътеки за раждане, не исках да пускам нова тема, а не намирам никъде отговор.
Издадоха ми направление на бланка номер 7 за хоспитализация за раждане. Дотук добре. В частта "изпраща се за прием" пише, че е по клинична пътека 005. Проверих и намерих на този линк, че отговаря на "раждане".
https://spravochnik.framar.bg/%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1% … D0%B0%D0%BD%D0%B5
В сайтовете на болниците обаче пише, че работят по клинична пътека 141 (раждане независимо от срока....).

Не мога да разбера каква е разликата... от друга страна в частта с "приемащо лечебно заведение" също има място за попълване на клинична пътека.
Някой запознат дали може да каже за грешка ли става дума или правилно ми е издадено направлението?

# 692
Благодаря Ви, мами! Така е - Божа работа. Но и с дъщеря ми много исках нормално, но лекари .... тесен таз, голямо бебе и всъщност в крайна сметка бебе 3200 и нормални тазови параметри. Бях по-млада, предоверих се ....Но, сега вече, със секцио си има по-големи рискове при последващо нормално, и подминат термин. Бебчето, ако наддаде над 3500-3600, ще е препоръчително да е по оперативен път. На 01-ви август трябва да постъпя с багажчето, ако дотогава не съм родила, разбира се. Ще ме прегледат отново и ще се прицени. Надявам се, че още първите дни след термин няма да е дотолкова рисково. А за предизвикване - доколкото съм информирана, не се практикува в случаи на предишно секцио, за да се избегне макс опасността от руптура. Същото важи и за епидуралната анастезия.
Днес направих една 3-4 километрова разходка, дано подпомогна Simple Smile)) Утре ще направя и поредното почистване на дома и банята - от седмица-две "гнезденето" е силно изразено Simple Smile

# 693
Здравейте. След преживяно " Кухо яйце " май месец, месечния ми цикъл се обърка тотално. Юни месец ми дойде на 4-ти и свърши около 10-ти. След което ми дойде на 29-ти юни и приключи към 4-ти. Имах полов акт на 8-ми. И днес ме зацапа кафяво течение, но нямам никакви болки. Въпросът ми е да изчакам ли утре и да ида на лекар. Не съм правила тест за бременност, защото вече се обърках тотално. Може ли да ми помогнете с отговор. БЛАГОДАРЯ предварително.

# 694
Здравейте, бъдещи мами,
В четвъртък съм на първи преглед след два положителни теста и 10 дневно закъснение. Интересува ме необходимо ли ми е направление от ЛЛ или не? Дали ще установят бременност? Не съм много наясно и мисля, е можете да ме насочите. По мои сметки съм 5г.с

# 695
Ако лекарят при който ще ходиш работи със ЗК, ще ти трябва направление от ЛЛ, иначе приемът ще бъде платен Simple Smile
Би трябвало да се види точица в матката, за сърчице е раничко.

# 696
А на ЛЛ трябва ли да казвам със каква идея ми трябва това направление? За установяване на бременност или чисто и просто преглед? Питам защото досега винаги съм ходила на частно, винаги съм си плащала понеже не ми се е чакало, занимавало(от към време) с Джи Пи-та (че и моята е една...Scream ) но мисля че сега предпочитам да почакам

# 697
Ако не искаш, няма нужда да казваш. Искаш си направление за профилактичен преглед и това е.
Успех Simple Smile

# 698
Момичета притеснена съм. В 16 г.с. съм, от няколко дни мислех, че усещам бебо, а се оказва, че това може да са контракции. Усещането е все едно топка за голф се движи в корема, ту много ниско, след време по високо, като се завъртя се мести. И на тези места при допир корема е твърд. Утре ще го обясня на док... Със скъсена шийка съм 27 мм, ще ми правят серклаж, но не пия нищо освен Дуфастон. Дайте ми съвет, че си напатих от некадърни доктори...

# 699
Ако не искаш, няма нужда да казваш. Искаш си направление за профилактичен преглед и това е.
Успех Simple Smile

Благодаря ти, дано всичко е наред Simple Smile

# 700
  • Дания
Момичета притеснена съм. В 16 г.с. съм, от няколко дни мислех, че усещам бебо, а се оказва, че това може да са контракции. Усещането е все едно топка за голф се движи в корема, ту много ниско, след време по високо, като се завъртя се мести. И на тези места при допир корема е твърд. Утре ще го обясня на док... Със скъсена шийка съм 27 мм, ще ми правят серклаж, но не пия нищо освен Дуфастон. Дайте ми съвет, че си напатих от некадърни доктори...

По същото време около 16-17 гс бях така. Обадих се на личната и ми каза да си почивам, да не правя нищо и да не се тревожа. Няма ли прокървяване, значи всичко с бебето било наред. После след ден два отмина. Сега понякога пак усещам такова твърдо топче да се разхожда из корема ми, но е за много кратко и изобщо не му обръщам внимание.

# 701
Аз от няколко месеца съм по същия начин с контракции.Коремът ми постоянно става на топка.Пия Магнерот и ношпа,но пак си ги имам.

# 702
Момичета, от тази сутрин левите ми око и ноздра направо шуртят. Физиологичен разтвор дали ще ми помогне?

# 703
Чела съм, че бременни жени са прилагали:
- физиологичен разтвор;
- капки от солена вода 20 мл сребърна вода 10 мл и клеева тинктура 10 капки. Ако ви е щипещо може да разредите или сложете по малко капки клеева тинктура.
- инхалации чай от лайка и сода;
- няколко капки вит. Ц в носа на мен лично много ми помагат - по няколко пъти на ден и бързо пресича хремата.

Момичета, от тази сутрин левите ми око и ноздра направо шуртят. Физиологичен разтвор дали ще ми помогне?

# 704
  • София
Не знаех, че ако си раждал със секцио, при последващо раждане не е хубаво да се предизвиква раждането.  Rolling Eyes А колко време след първото секцио разрешават нормално раждане? Аз не че съм се разбързала много, много, но бих искала поне още едно дете един ден и много се надявам да родя нормално   Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт