Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 39

• 48 676
  • 739
  •   1
Отговори
# 390
  • Gotham City
Много благодаря, записвам си името на телефона и след работа ще намина до аптеката.

Четох, че имало и по-чувствителни тестове за бременност, дали може да препоръчате някой или да си попитам на място там?

# 391
Аз имах премеждия с тестовете-първи BeLive +(с блееееда 2ра черта), втори след няколко дни -, след него Sure Check пак - ии накрая се ядосах и си купих от най-простите ленти за 1лв.  и вече си имаше ясни две чертички, така че повече не бих вярвала на марки и т.н.

# 392
  • Gotham City
Явно цената не е определяща  Grinning

Ще ги потормозя момичетата в аптеката, фолиевата киселина вече е ясна де, записах я, но ще разпитвам за тест.

# 393
Мили момичета, посъветвайте ме относно възглавниците за бременни. Simple Smile Каква бихте ми препоръчали като размер и пълнеж и от къде? Благодаря ви предварително!  bouquet

# 394
 И аз ги гледах тия възглавници, ама като видях едни 100 лв като цена и се отказах. Купих си една дълга от Джъмбо и си тикам нея под тумбака.

# 395
Harleen няма никакво значение марката. Значение има кога ще направиш теста.
Всички тестове мерят количество на hCG в урината. Важно е да изчакаш да има достатъчно количество от хормона, за да не се получи фалшив негативен тест.
Пробвай да изчакаш 2-3 дни след датата, на която е трябвало да ти дойде, за да си сигурна в резултатите.

Аз си взех най-евтиния възможен тест. На 10 ден закъснение ми показа ярка втора черта.

# 396
  • Gotham City
Много благодаря за безкрайната помощ и милото отношение на всички ви  bouquet

Добрите новини са, че днес се събудих със значително по-слаба болка, която в момента дори не чувствам  261uu

Чак се зачудих, дали е възможно да е самия процес на забременяване (или не знам как да го кажа), хич не ме бива в обясненията...

# 397
Harleen, това, за което говориш, е имплантацията на оплодената яйцеклетка в матката. Ако е било това, скоро ще чакаме добри новини от теб. Simple Smile Но не се пренавивай и се опитвай да не се вторачваш прекалено във всяко малко нещо. Когато очакваш да се случи, дори нормалните неща ти изглеждат извънредни, странни и сякаш до сега не са ти се случвали никога.

# 398
  • Gotham City
Harleen, това, за което говориш, е имплантацията на оплодената яйцеклетка в матката. Ако е било това, скоро ще чакаме добри новини от теб. Simple Smile Но не се пренавивай и се опитвай да не се вторачваш прекалено във всяко малко нещо. Когато очакваш да се случи, дори нормалните неща ти изглеждат извънредни, странни и сякаш до сега не са ти се случвали никога.

Благодаря за корекцията, наистина обясненията на мен ми куцат, ама много.
Дано да е това.
Уж гледам да не се вторачвам, но специално за това, наистина не ми се беше случвало до сега. Познавам се, единствените болки в тази област, които някога съм имала през живота си са били винаги в първия ден на М, нито преди, нито след, никога по друго време, само че винаги са били от лявата страна, а сега беше от дясно.

Много, много искам да ви кажа хубави новини скоро!  bouquet

# 399
Знам колко е мъчително чакането да стане време за тест, но по- добре се успокой, не насилвай нещата и ги остави да се случат от самосебе си. Аз така се бях вторачила и бях много отчаяна . Чувствах се непълноценна. Но началото на годината така се разболях, че не мислех за нищо. Дори бяхме интимни веднъж с мъжът ми, предвид, че нямах сили за нищо. И съвсем случайно се замислих , че не ми е дошло. Мислех, че се дължи на инжекциите , които ми биеха. Но се обостри обонянието ми , имах и още един-два симптома и направих теста, който беше положителен. Така че, не насилвай нещата.следи се, но не се пренавивай.

# 400
  • Gotham City
Благодаря  bouquet

# 401
  • Пловдив
Така е, момичетата са прави. Ние като започнахме с опитите започнаха да ми се появяват какви ли не симптоми. В месеца, в който заченах имах други емоции и нищо не усетих. Laughing

# 402
Все пак всички знаем, че много ни се е казвало да не го мислим, ама то пък не можеш да не го мислиш. Grinning Аз до последно си го мислех, включително в месеца на зачеване, до самия тест, мислех го както в предните месеци и много се надявах, защото бебето ни е много искано и чакано! А на нас ни отне около 6 месеца да се случи и това си беше мъчителна половин година всеки месец прекаран в надежди. Но пък като се замисля колко съм се наслаждавала на това време...
Най-важното в крайна сметка е да се насладиш и на очакването, защото то също е много сладко! И без излишни притеснения "ама да не би нещо да ни има". Имам позната, която прави опити с мъжа си за зачеване в продължение на 2 години и половина, докато се случи. Без нищо да им има. Та...наистина си е дар, когато се случи. Simple Smile И се случва в най-прекрасния момент! След това знаеш, че не би го заменила за нищо на света. Че ТОЧНО ТОВА е твоето детенце и то е дошло точно когато е трябвало. Simple Smile Отнесох се малко... Grinning

# 403
Че не трябва зачеването да е фикс идея съм съгласна.
Че трябва да се чака да се получи неопределено време обаче - не съм.
Ние правихме опити в продължение на 2 години и все не се получаваше, като все си мислихме, че причината е в моите ПКЯ и съответните нередовни цикъл и овулация. Да, ама след тези 2 г. решихме да се обърнем към репродуктивен специалист и спермограмата на ММ направо ни остави с отворени усти, толкова трагично беше положението. И ако си бяхме стояли спокойни и на режим "не го мисли, пък все ще стане", щяхме да чакаме не знам до кога.
Та при неуспешни опити от 1.5 г. и повече, според мен чакането не е най-добрия вариант.
Разбира се, случаи всякакви. Grinning

# 404
  • София
Съгласна съм с Жана.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт