А сега накъде ! (5.06-11.06)

• 243 330
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 1 425
krasengn, ето наредбата за учебните планове.
http://zareformata.mon.bg/documents/nrdb4_30.11.2015_ucheben_plan.pdf
От стр. 69 са рамковите планове за всички видове гимназии.
....
Това не е ли старо? Сегашните седмокласници няма ли да са по нова програма?
Преходни и заключителни разпоредби
§ 1. (1) Учебните планове, утвърдени при условията и по реда на тази наредба, влизат в сила за учениците, които през учебната 2016 – 2017 година постъпват в I и в V клас, учениците, които през учебната 2017 – 2018 година, учебната 2018 – 2019 година и учебната 2019 – 2020 година постъпват в I, в V и в VIII клас, както и учениците, които през учебната 2020 – 2021 година постъпват в VIII клас.

# 1 426
Привет,
Бихте ли ми помогнали , като ми кажете следното:
Понеже ще пътуваме с детето точно в датите на прием 27-30,06, може ли майка ми/бабата/ да подаде тя документите за прием и дали е нужно пълномощно , защото гледам по разните заявления че се искат подпис и на ученика?

Благодаря предварително !

# 1 427
  • Пловдив
KRISTAN36, заявленията за кандидатстване се подават по-рано от посочените дати.
Да не изпуснете този срок, че оставате директно за трето класиране.  Peace

# 1 428
  • гр. София
      Привет на всички!
Ще си позволя да се оплача...
Ние се издънихме на изпитите, 88.5 на български, да кажем добре, но 76.5 на математика Shocked, където очаквахме по-добрия резултат - първо си казала за първия модул, че са много лесни задачите, пък има 52 точки!, дали не са и признали еквивалентните уравнения, или тя е сбъркала не проверихме, да не се дразним, после - решила 24 задача, но не я написала на беловата, че не и излизала според условието, излиза и ми казва"спокойно, ще я отменят, лесна е, но е сбъркана" - тук се посипвам главата с пепел, че не и казах изрично, че точки за грешни задачи не се отнемат, да пише всичко на белова!!! не ми хрумна, че може така да се подведе, все пак от година ги инструктират и в у-ще, и на уроците, какво да правят, но ние явно не слушаме...
       Та след всички таблици и изчисления, които сте качили тук и за което безкрайно БЛАГОДАРЯ  bouquet, ние сме с 165т. и 560 момичета са пред нас, ако правилно съм се ориентирала, и съобразно завишения бал тази година, дори част да се отлеят в частните у-ща, разбирам, че тук ще ги заместят дечица от други градове, и в крайна сметка колкото и да го смятам, даже желаните езикови гимназии ни се изплъзват.
       Оттук нататък изобщо не мога де се ориентирам към кои училища да се насочим, искаме английски, испански, в краен случай немски, руски не подлежи на кометар, математика е много желана Joy, въпреки резултатите, химия и физика са предпочитани, с две думи хуманитарните науки не ги искаме като профил.
       За НПМГ не мога де се ориентирам, но понеже така или иначе се удвоява или утроява математика, а на химия от олимпиадата имаме едва 56 т., явно нямаме шанс.
       Предварително се извинявам за досадно дългия пост, но ако има още някои в нашата ситуация, и вече се е ориентирал, моля да сподели!
ps. междувпрочем, в нашето училище две деца, с епична борба за 5-ца по математика за годината имат 80 и 90т. на матурата по математика newsm78 как да го тълкувам това не знам

# 1 429
Привет,
Бихте ли ми помогнали , като ми кажете следното:
Понеже ще пътуваме с детето точно в датите на прием 27-30,06, може ли майка ми/бабата/ да подаде тя документите за прием и дали е нужно пълномощно , защото гледам по разните заявления че се искат подпис и на ученика?

Благодаря предварително !

Ние миналата година също пътувахме по време на записванията и си бяхме подготвили документите с подписа на ученика. Бабата ги подаде без проблем. Без пълномощно. Все пак никой не иска да си губи бъдещите ученици.

# 1 430
  • България, София
Привет на всички  Hug

Пак много изостанах с четенето  Embarassed и голямо догонване падна  animal037

Лельо Ог, поздравления  Hug Дано момчето ти се чувства щастливо в новото училище  Simple Smile

# 1 431
...

Последна редакция: пт, 09 юни 2017, 14:29 от 觀察者

# 1 432
  • София
...
       Оттук нататък изобщо не мога де се ориентирам към кои училища да се насочим, искаме английски, испански, в краен случай немски, руски не подлежи на кометар, математика е много желана Joy, въпреки резултатите, химия и физика са предпочитани, с две думи хуманитарните науки не ги искаме като профил.
...      
Вижте тук за условна справка кои опции Ви остават, като разбира се Вие задължително си напишете желанията, както си ги искате, защото никой не може да предвиди как ще се напаснат баловете по гимназиите. Би трябвало да Ви стигне бала без проблем за: II АЕГ, ФЕГ и 35-то, а може някоя от паралелките на другите езикови гимназии да не се умери толкова предпочитана и да има място и за Вас.

А отностно изпита и знанията - явно девойката се е притеснила/разсеяла и не е съобразила къде какво точно да описва/пренася. Стрес е, случва се, не й се сърдете - реално на нейните плещи е най-голямото натоварване и тя предполагам достатъчно го преживява. Това че други са се справили по-добре - късмет, спокойствие, различна подготовка, играли на тото и умерили, дори и погледнали оттук-оттам и т.н. А където му е късмета на детето - там ще го приемат. Не се знае живота после как ще се завърти, можа да е по-добре така да стане.

Не зная какво мислите, но при толкова много 100т. по математика и то само в София нещата са най-малкото съмнителни. Не казвам, че някой е дал задачите предварително или е знаел решенията, но е възможно предподавателите, които са ги подготвили или хора близки до тях, да са наблегнали на сходни до тях задачи при подготовката на децата, които са обучавали.

Последна редакция: пт, 09 юни 2017, 14:57 от Uprising

# 1 433

Не не , заявлението ние ще си го подадем, става въпрос за самия прием.

# 1 434

Отговорих по-горе за записването.

# 1 435
  • Пловдив

Всеки може да го запише, щом носи оригинала на дипломата.
Не забравяйте и вариант подаване на заявление за второ класиране, ако детето не е прието на първо желание.

Uprising, мдааа, сигурно е така. За 120 деца в София, 42 във Варна, ако не се лъжа, 27 в Пловдив и то от различни училища ... наблегнали са, да, на учебния материал 5-7 клас. Просто изпитът по МАТ тази година беше доста лесен. 

# 1 436
  • София
Да, в сравнение в миналогодишния - нямат нищо общо. По български за сметка на това не беше от най-лесните.

# 1 437
  • София
     Привет на всички!
Ще си позволя да се оплача...
Ние се издънихме на изпитите, 88.5 на български, да кажем добре, но 76.5 на математика Shocked, където очаквахме по-добрия резултат - първо си казала за първия модул, че са много лесни задачите, пък има 52 точки!, дали не са и признали еквивалентните уравнения, или тя е сбъркала не проверихме, да не се дразним, после - решила 24 задача, но не я написала на беловата, че не и излизала според условието, излиза и ми казва"спокойно, ще я отменят, лесна е, но е сбъркана" - тук се посипвам главата с пепел, че не и казах изрично, че точки за грешни задачи не се отнемат, да пише всичко на белова!!! не ми хрумна, че може така да се подведе, все пак от година ги инструктират и в у-ще, и на уроците, какво да правят, но ние явно не слушаме...
       Та след всички таблици и изчисления, които сте качили тук и за което безкрайно БЛАГОДАРЯ  bouquet, ние сме с 165т. и 560 момичета са пред нас, ако правилно съм се ориентирала, и съобразно завишения бал тази година, дори част да се отлеят в частните у-ща, разбирам, че тук ще ги заместят дечица от други градове, и в крайна сметка колкото и да го смятам, даже желаните езикови гимназии ни се изплъзват.
       За НПМГ не мога де се ориентирам, но понеже така или иначе се удвоява или утроява математика, а на химия от олимпиадата имаме едва 56 т., явно нямаме шанс.
       Предварително се извинявам за досадно дългия пост, но ако има още някои в нашата ситуация, и вече се е ориентирал, моля да сподели!
ps. междувпрочем, в нашето училище две деца, с епична борба за 5-ца по математика за годината имат 80 и 90т. на матурата по математика newsm78 как да го тълкувам това не знам

Имате реален шанс за 2АЕГ и френската гимназия.
Преди 2 години в НПМГ моят син бе приет в профил физика с малко над 3 на изпита.

Пишете си желаните училища в реда, в който детето ги иска.

# 1 438
  • столицата
Тери8282, мисля че с тази позиция сред момичетата ще успеете  за 73, или 1 и 2 АЕГ.
Все пак само в НЕГ приемат 90 момичета, а и в СМГ остават доста от първите момичета, а тези три училища имат между 4 и 7 паралелки 50% от децата, в които са момичета.

# 1 439
  • столицата
Тери8282, мисля че с тази позиция сред момичетата ще успеете  за 73, или 1 и 2 АЕГ.
Все пак само в НЕГ приемат 90 момичета, а и в СМГ остават доста от първите момичета, а тези три училища имат между 4 и 7 паралелки 50% от децата, в които са момичета.

Змия ме е изпреварила, но напълно подкрепям съвета й. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт