А сега накъде ! (5.06-11.06)

• 243 340
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 1 410
  • Варна
Нали трета се води природоматематическа, затова си мислех, че изучават интензивно математика.

Поне тази година математиката не присъства нито като първи, нито като втори и трети профилиращ предмет.

# 1 411
Нали трета се води природоматематическа, затова си мислех, че изучават интензивно математика.

Поне тази година математиката не присъства нито като първи, нито като втори и трети профилиращ предмет.

Ясно, не съм гледала програмите, вероятно от предишни години съм останала с такова впечатление.

# 1 412
  • София
Когато в план-приема пише интензивно изучаване на езика, това задължително ли означава, че 8клас се учи почти само първия чужд език? И след 8 клас как се учи езика?
В 8 клас освен езика се учи математика,български и разтоваращите предмети - музика, ИИ,ИТ,физкултура
След 8 клас часовете по основния език се разпределят равномерно в зависимост от предвидените по учебен план часове в рамките на основен предмет и ЗИП.
Тази година учебните планове са малко променени. Например според рамковия учебен план за профилирано образование с интензивно изучаване на чужд език с профил „Математически“, „Софтуерни и хардуерни науки“, „Икономическо развитие“ или „Природни науки“ в 8. клас ще се изучават още информатика и философия.
Това за всички училища ли важи, където се учи интензивно език? Тоест еднакво интензивно ли се учи във всички училища където има интензивно обучение?
Броят часове по норматив е еднакъв - 18 часа/седм. за Интензивно, и 12 часа/седм. за Разширено.
Може ли подробно да се види някъде разписанието на часовете по предмети и класове в различните видове гимназиални курсове.
В сайтовете на всяко училище /поне тези, които аз съм разглеждала/ има учебен план, в който са описани бр. часовете за всеки предмет. Имайте предвид, че освен интензивното изучаване на езика в 8 кл, в следващите класове някои от предметите се преподават на съответния език.
Успех!
krasengn, може да се види на сайтовете на съответните гимназии, ако са качили програмата.
Шест типа паралелки ли има: профилирани с интензивно, разширено и обикновено изучаване на език. И професионални с интензивно, разширено и обикновено изучаване на език. Имаме нужда да се запознаем със всичките шест.  Нали тогава няма нужда да гледаме в сайтовете на всяко училище поотделно? Особено, ако смятаме да подредим паралелките от 10-20 училища.

# 1 413
  • Пловдив
krasengn, професионални с интензивно изучаване на езика поне досега нямаше. Бяха с разширено, а тази година ще има и обикновени, в които педи приемаха след 8 клас.
Не знам доколко учебните планове по сайтовета са актуални, понеже от септември осмокласниците ще са по нови програми.
Не знам дали и МОН са качили нещо на сайта си. Преди и там можеха да се намерят учебни планове за всеки вид паралелка, профилирана или професионална. 

# 1 414
 Нали тогава няма нужда да гледаме в сайтовете на всяко училище поотделно?
Има,има.Точно ,за да сте запознати трябва да погледнете всяко училище,паралелка по паралелка Peace

# 1 415
krasengn, ето наредбата за учебните планове.
http://zareformata.mon.bg/documents/nrdb4_30.11.2015_ucheben_plan.pdf
От стр. 69 са рамковите планове за всички видове гимназии.
Като гледате плановете на училищата, ще видите какви са предметите, по които са разпределени часовете от раздели Б и В. В общия случай това са часовете ЗИП и СИП, които определят профилирането или специалните предмети на професионалните.

Последна редакция: пт, 09 юни 2017, 11:47 от *Vessy

# 1 416
  • Варна
Скрит текст:
Скрит текст:
Добро утро!
Може ли някой да сподели мнение или информация за III ПМГ Варна? Благодаря
Имам наблюдения, доколкото детето ми учеше в училище в един двор с гимназията.
Дисциплина- никаква. Още от двора без свян се палят цигари, вярно, излиза се навън. На два пъти при водене на детето ми на училище щяха да го изгорят с цигара, дори не се оглеждат.Викове, крясъци, простотии пред входа. Разбира се, вероятно има мотивирани деца , с добро поведение, но общото впечатление е неприятно.

Имам роднинско дете,но завършило преди години. Също споделяше за лоша дисциплина.
Иначе- който е решил да кандидатства медицина, все е влязъл от ІІІ ПМГ.

[/spoiler]
Това с цигарите ужас... newsm78 Това ли е картинката сред варненските гимназии? Ако имате повече впечатления, моля за помощ! Найден Геров, Климент Охридски - четох по плана паралелки Информатика, нещо за тях ако знаете, както и на другия полюс - 5-та гимназия с езици?

Не, не е това картинката на варненските гимназии.

Е,аз пък ще кажа ,че тази картинка е същата и пред 1ва ЕГ и МГ , тъй като водя двама ученика дотам години наред .  Peace
1ва ЕГ имат нова наредба за наказание по тоз въпрос. Ще докладвам като разбера има ли наказани с преместване в 5та ЕГ например.  Mr. Green

# 1 417
  • Пловдив
Това с цигарите е навсякъде.
На откриването на тази учебна година в една от двете ЕГ в Пловдив децата от предните редици си гледаха какво става, а отзад си имаше такива от по-горните класове, които си пушеха и си пиеха биричката, без да им пука. Това не прави училището по-лошо.
Пушенето не е критерий.  Peace

Последна редакция: пт, 09 юни 2017, 11:48 от dundi73

# 1 418
  • Варна
Абсолютно ,Дунди ! То е последна грижа !  Peace

# 1 419
  • В морето

1ва ЕГ имат нова наредба за наказание по тоз въпрос. Ще докладвам като разбера има ли наказани с преместване в 5та ЕГ например.  Mr. Green
Да, това ще е интересно, интересно е и наказанието.... #Crazy

# 1 420
krasengn, ето наредбата за учебните планове.
http://zareformata.mon.bg/documents/nrdb4_30.11.2015_ucheben_plan.pdf
От стр. 69 са рамковите планове за всички видове гимназии.
....

Това не е ли старо? Сегашните седмокласници няма ли да са по нова програма?

# 1 421
   За мен е недопустимо още от двора да се пуши и то масово.Или непосредствено пред входа и да се ръкомаха с цигара в ръка. Все пак, в училището има и деца/ За ІІІ ПМГ става въпрос/. не точно дори факта, че пушат е дразнещ, а демонстрирането му в двора на училището, хвърляне на цигари където падне.

И говори много за попадналите там, ако и да имат незнамсикакви балове.В ІІІ на този етап нямат кой знае какви, де.

За нас има време, но моля, кажете разликите между първа и пета. Пета е сравнително нова като езикова, но май има сериозни предпочитания към нея.

Жалко, че няма нито една тема за средните училища във Варна, а за София има едва ли не за всяко поотделно.

# 1 422
  • Бургас
Излязоха ли статистиките за Бургас?

# 1 423
  • Русе
Излязоха ли статистиките за Бургас?
  http://www.rioburgas.org/welcome.html

# 1 424
  • Бургас
Благодаря,Амбър! bouquet

Общи условия

Активация на акаунт