А сега накъде ! (5.06-11.06)

• 243 354
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 1 395
aunt Ogg, честито! Много щастие, късмет и успехи на хлапето!

# 1 396
  • София
Когато в план-приема пише интензивно изучаване на езика, това задължително ли означава, че 8клас се учи почти само първия чужд език? И след 8 клас как се учи езика?
В 8 клас освен езика се учи математика,български и разтоваращите предмети - музика, ИИ,ИТ,физкултура
След 8 клас часовете по основния език се разпределят равномерно в зависимост от предвидените по учебен план часове в рамките на основен предмет и ЗИП.
Тази година учебните планове са малко променени. Например според рамковия учебен план за профилирано образование с интензивно изучаване на чужд език с профил „Математически“, „Софтуерни и хардуерни науки“, „Икономическо развитие“ или „Природни науки“ в 8. клас ще се изучават още информатика и философия.
Това за всички училища ли важи, където се учи интензивно език? Тоест еднакво интензивно ли се учи във всички училища където има интензивно обучение?
Броят часове по норматив е еднакъв - 18 часа/седм. за Интензивно, и 12 часа/седм. за Разширено.
Може ли подробно да се види някъде разписанието на часовете по предмети и класове в различните видове гимназиални курсове.

# 1 397
  • София
krasengn, може да се види на сайтовете на съответните гимназии, ако са качили програмата.

# 1 398
  • В морето
Скрит текст:
Добро утро!
Може ли някой да сподели мнение или информация за III ПМГ Варна? Благодаря
Имам наблюдения, доколкото детето ми учеше в училище в един двор с гимназията.
Дисциплина- никаква. Още от двора без свян се палят цигари, вярно, излиза се навън. На два пъти при водене на детето ми на училище щяха да го изгорят с цигара, дори не се оглеждат.Викове, крясъци, простотии пред входа. Разбира се, вероятно има мотивирани деца , с добро поведение, но общото впечатление е неприятно.

Имам роднинско дете,но завършило преди години. Също споделяше за лоша дисциплина.
Иначе- който е решил да кандидатства медицина, все е влязъл от ІІІ ПМГ.

[/spoiler]

Това с цигарите ужас... newsm78 Това ли е картинката сред варненските гимназии? Ако имате повече впечатления, моля за помощ! Найден Геров, Климент Охридски - четох по плана паралелки Информатика, нещо за тях ако знаете, както и на другия полюс - 5-та гимназия с езици?

# 1 399
Когато в план-приема пише интензивно изучаване на езика, това задължително ли означава, че 8клас се учи почти само първия чужд език? И след 8 клас как се учи езика?
В 8 клас освен езика се учи математика,български и разтоваращите предмети - музика, ИИ,ИТ,физкултура
След 8 клас часовете по основния език се разпределят равномерно в зависимост от предвидените по учебен план часове в рамките на основен предмет и ЗИП.
Тази година учебните планове са малко променени. Например според рамковия учебен план за профилирано образование с интензивно изучаване на чужд език с профил „Математически“, „Софтуерни и хардуерни науки“, „Икономическо развитие“ или „Природни науки“ в 8. клас ще се изучават още информатика и философия.
Това за всички училища ли важи, където се учи интензивно език? Тоест еднакво интензивно ли се учи във всички училища където има интензивно обучение?
Броят часове по норматив е еднакъв - 18 часа/седм. за Интензивно, и 12 часа/седм. за Разширено.
Може ли подробно да се види някъде разписанието на часовете по предмети и класове в различните видове гимназиални курсове.

В сайтовете на всяко училище /поне тези, които аз съм разглеждала/ има учебен план, в който са описани бр. часовете за всеки предмет. Имайте предвид, че освен интензивното изучаване на езика в 8 кл, в следващите класове някои от предметите се преподават на съответния език.
Успех!

# 1 400
Скрит текст:
Скрит текст:
Добро утро!
Имам наблюдения, доколкото детето ми учеше в училище в един двор с гимназията.
Дисциплина- никаква. Още от двора без свян се палят цигари, вярно, излиза се навън. На два пъти при водене на детето ми на училище щяха да го изгорят с цигара, дори не се оглеждат.Викове, крясъци, простотии пред входа. Разбира се, вероятно има мотивирани деца , с добро поведение, но общото впечатление е неприятно.

Имам роднинско дете,но завършило преди години. Също споделяше за лоша дисциплина.
Иначе- който е решил да кандидатства медицина, все е влязъл от ІІІ ПМГ.

[/spoiler]
Това с цигарите ужас... newsm78 Това ли е картинката сред варненските гимназии? Ако имате повече впечатления, моля за помощ! Найден Геров, Климент Охридски - четох по плана паралелки Информатика, нещо за тях ако знаете, както и на другия полюс - 5-та гимназия с езици?

Не, не е това картинката на варненските гимназии. Впечатленията ми са от конкретна гимназия.
За Климент с информатика/ или ИТ?/ нямам лични впечатления, но имам приятелка, учител от друго училище, която много похвали Климент.

# 1 401
Добро утро!
Дъщеря ми завърши Трета преди няколко години - химия с английски. Интензивно учене на химия и математика. Дисциплината не беше лоша. За пушенето - навсякъде пушат.  Tired
За нас това е резервен вариант в момента - на 6 място сред желаните училища. Спасителен пояс един вид. Crazy

# 1 402
  • В морето
Скрит текст:
Добро утро!
Дъщеря ми завърши Трета преди няколко години - химия с английски. Интензивно учене на химия и математика. Дисциплината не беше лоша. За пушенето - навсякъде пушат.  Tired
За нас това е резервен вариант в момента - на 6 място сред желаните училища. Спасителен пояс един вид. Crazy

Езиковите ли са преди това? В тази връзка за 5-та гимназия мнение, информация?

# 1 403
  • Варна

Абсолютно същото е казала класната на децата със сравнително висок бал - Трета било спасителен вариант ако не ги приемат в Първа, Четвърта или Пета..

# 1 404
  • Русе
  Само в нашето училище ли никой не обелва дума за избора на децата, за промяната която им предстои. С изключение на учителката по български, никой друг не се интересува, насочва, подкрепя. Става въпрос за училище след трите най-високо балови гимназии в града.

# 1 405

Абсолютно същото е казала класната на децата със сравнително висок бал - Трета било спасителен вариант ако не ги приемат в Първа, Четвърта или Пета..

Аз мислех, че ІІІ е алтернатива на МГ.
Защо е алтернатива на езиковите, след като съвсем различни са дисциплините ?

А защо към езиковите не се говори за СУЕО "А.С.Пушкин"- също добър вариант.

# 1 406
  • Варна
Скрит текст:

Аз мислех, че ІІІ е алтернатива на МГ.
Защо е алтернатива на езиковите, след като съвсем различни са дисциплините ?

А защо към езиковите не се говори за СУЕО "А.С.Пушкин"- също добър вариант.

Славейков е с математическа насоченост , а не Трета. В Трета специалностите са биология, химия и география, но са също с интензивно изучаване на езика. На мен лично Руското много ми допада, не знам защо класната е казала така за Трета.

# 1 407
Светкавица детето няма проблем с езиците и с математиката.
СУЕО също е добро училище за след 7 клас. Влиза се и с по - нисък бал от езиковите гимназии. Не лоша дисциплина - синът завършва 7 клас там.
Съседчето е в Пета гимназия - каза , че се учи сериозно.
В трета освен разширено химия , дъщерята изучаваше и разширена математика.

# 1 408
Нали трета се води природоматематическа, затова си мислех, че изучават интензивно математика.

# 1 409
  • София
Някой получи ли служебната бележка с резултатите от НВО? Днес подавах документи в училище към МК и майката пред мен представи такава бележка. Изтръпнах, че нямам и ще ме върнат, но казаха, че не им трябва.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт