А сега накъде ! (5.06-11.06)

• 243 315
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 1 650
Определено смятам да питам РИО как ще ми гарантират приетото съдържание. Би трябвало да е с нанесен входящ номер на моето копие от заявлението.
Проблем възниква, само ако МОН загубят подписания оригинал. Иначе при спор го вадят и показват.
Да приемем , че възникне спор с класирането и не могат да извадят оригинала. Ами ще решат проблема спрямо новото заявление , дори и да сте си променили желанията. Така ги виждам нещата, няма да сте ощетени.

# 1 651
  • София
Определено смятам да питам РИО как ще ми гарантират приетото съдържание. Би трябвало да е с нанесен входящ номер на моето копие от заявлението.
Проблем възниква, само ако МОН загубят подписания оригинал. Иначе при спор го вадят и показват.
Да приемем , че възникне спор с класирането и не могат да извадят оригинала. Ами ще решат проблема спрямо новото заявление , дори и да сте си променили желанията. Така ги виждам нещата, няма да сте ощетени.
Може да възникне спор, ако съм писал една подредба, но са въвели друга поради операторска грешка или са пропуснали да ме въведат в системата. И тогава ще е "изгодно" да не се намери оргинала - освен ако нямаш заверено копие.

# 1 652
Скрит текст:
Може да възникне спор, ако съм писал една подредба, но са въвели друга поради операторска грешка или са пропуснали да ме въведат в системата. И тогава ще е "изгодно" да не се намери оргинала - освен ако нямаш заверено копие.
Ако нямат оригинал трябва да се съгласят с твоето твърдение. Освен входящ номер няма какво друго да искат.  Да не са го губили.
При подаване на заявление за лични документи е същото , дават само входящ номер.

# 1 653
Пак питам, кое твое копие? Заявлението е в един екземпляр.

# 1 654
  • София
Явно си мисли човекът, че като си попълни от вкъщи два екземпляра и единия подаде там, другият ще му бъде заверен като копие, вярно с оригинала, я с подпис, я с печат от приелата документите комисия. Няма..

# 1 655
  • София
Ако нямат оригинал трябва да се съгласят с твоето твърдение. Освен входящ номер няма какво друго да искат.  Да не са го губили.
При подаване на заявление за лични документи е същото , дават само входящ номер.
Там има и получаване, при което се разписваш, че всичко получено е ОК. Тук има само подаване и после класиране. Там класиране няма.

# 1 656
  • София
Явно си мисли човекът, че  като си попълни от вкъщи два екземпляра и единия подаде там, другият ще му бъде заверен от приелата документи комисия като копие. Няма..
Дали няма ще се консултирам с юрист, но според мен така трябва да бъде.

# 1 657
  • София
И на фокус всичко да се снима с тел, пак... Какво доказателство е това при евентуален гаф? Никакво. Peace
Така е, трябва повече доверие.  Един от ключовите сектори - банковия се крепи основно на доверие.
На доверие И БЕЗКРАЙНИ УСЛОВИЯ с които всеки клиент се съгласява и надлежно подписва!

# 1 658
Явно си мисли човекът, че  като си попълни от вкъщи два екземпляра и единия подаде там, другият ще му бъде заверен от приелата документи комисия като копие. Няма..
Дали няма ще се консултирам с юрист, но според мен така трябва да бъде.
Консултирай се.
Ще бъде забавно, ако на опашката пред теб някой, който е наредил 100-120 желания иска да му заверят проверено копие. А може и да са двама, трима, петима....

# 1 659
Там има и получаване, при което се разписваш, че всичко получено е ОК. Тук има само подаване и после класиране. Там класиране няма.
Проверяваш класирането (получаването) дали е ОК и се съгласяваш или  не - дигаш скандал в МОН.

# 1 660
  • Sofia
Защо НГДЕК (класическата) е на такова ниско ниво по интерес и желания? По мое време тя беше много желана, с много високи критерии за прием.
Дали заради местоположението, смяната на ръководството, дали заради това, че не участва в общия прием, заради нивото на преподаване ли?
Наистина няма много желаещи.
При матурите в 12 клас показват високи резултати, би трябвало да дава добра подготовка за хуманитарните специалности след това. АЕ се изучава през целия курс, дават им сертификат след това.
Защо е толкова неглижирана?
Днес контактувахме с познати, на които детето учи в руската гимназия – 133-то. С такова пренебрежение се отнесоха към избора на сина ми - той много се натъжи. Не спряха да го убеждават, че класическата вече не струва, не е конкуренция, защо се е насочил натам и т.н.
Това по никакъв начин не промени желанието на детето, той се е насочил към НГДЕК още преди две години, при разговори с наши приятели, завършили там. Но му беше обидно отношението на тези хора към избора му.
От друга страна, по мои наблюдения, масово има деца и родители, които не са информирани и не знаят нищо за нея. Негов съученик с отлични оценки по БЕЛ и История, при разговор със сина ми, казал, че ще кандидатства там на общото класиране. Синът ми му обяснил, че вътрешният изпит е минал, гимназията не участва в общия прием и детето било разочаровано, че го е изпуснало. Болшинството от децата в класа му, за София говорим, не са чували за гимназията.
Ясно ми е, че четящите тази тема са запознати с кандидатстването след 7-ми клас и училищата, но се оказва, че повечето от родителите на кандидатстващите нямат никаква яснота как се случват нещата.

Последна редакция: нд, 11 юни 2017, 03:35 от Spate

# 1 661
преди две години във Варна, в гнездото където подавахме, след като заявлението беше попънено ни направиха ксерокопие,което ни дадоха и още пазя.

# 1 662
  • столицата

Гласувайте за момчето с българското знаме. Днес е последният ден за гласуване. Нека му помогнем да спечели безплатни рехабилитационни процедури.

http://ru.adeli-center.com/about-us/%d1%84%d0%be%d1%82%d0%be-%d0 … 0%b5%d1%82%d0%b5/

# 1 663
  • Пловдив
Преди 2 години в Пловдив не даваха нито входящ номер, нито копие на заявлението. Помня, че се подписах на две места в един дебели тетрадки.
Нямам спомен също така накой да е подал заявление и да не е бил въведен в класирането. Правят се поне по три проверки дали всичко е нанесено точно.
Не знам защо си създавате допълнително напрежение. Просто е излишно.

# 1 664
Добро утро. 
Някои защо се вкарват в излишни филми, не ми е ясно?
Нашите в сряда връщат учебниците.

Общи условия

Активация на акаунт