А сега накъде ! (5.06-11.06)

• 243 743
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 705
Искам да похваля организацията в 22 у-ще, направена добре, подредба по общини, поема те преподавател по БЕЛ и ти обяснява всичко, без опашки.

Взимани са точки ако си употребил отделя "главно от подчинено" на този отговор се взимат всичките точки и не се признава. Също и при предаване на пряката реч не дават пълните точки.

Да попитам по колко деца има в клас в една езикова или математическа паралелка?
Навсякъде ли са по 26 броя?

# 706
Няма да има общи статистики не се надявайте. Софтуера им бил нов и не позволявал да се направи такова нещо. Това от Пловдив преди малко. Същото са отговорили и в Бургас.

Това ме навежда на мисълта как пък ще ги оценяват за класиране?!
сигурно на ръка ще ги смятат с наплюнчен молив в ръка!  #Cussing out #2gunfire #2gunfire

Светът разширява възможностите на софтуера си - ние го стесняваме... що да се хабим, като може и така!?  Joy

Уви, така е. Аз съм IT специалист и ми е ясно също, че при некоректно поставено задание от клиент нещата не се получават, а и пишещите от двете страни трябва малко ум да имат.
При това положение обаче не бива да обвиняваме пишещите софтуера. Смятам, а предполагам и вие, че проблема е другаде.

Все пак ви моля, мили дами, ако има някъде сложена адекватна статистика (МАТ + БЕЛ) с възможностите, които имаше миналата година (при удвоени двата предмета, при един утроен и един по веднъж) или поне МАТ + БЕЛ (момчета и момичета отделно) за Пловдив нека пише.
Може би това би останало само в мечтите да се появи такава статистика, но надеждата все пак умира последна.  newsm78 newsm78 newsm78
Късмет на всички все пак! Измъчиха ни и ученици и родители!  #Crazy #Crazy #Crazy

# 707
  • България Сливен
Ако това е обсъждано, моля да ме извините!
 В РУО, където ходихме днес да проверявам работите от НВО, попитах кога ще излезе скалата. Отговориха ми, че скала няма да има и съответно точките от матурите нямат да влизат като текуща оценка.

# 708
  • I want it all and I want it now.
Училища-гнезда в София за подаване на документи за кандидатстване след 7 клас (2017)
 http://www.danybon.com/obrazovanie/uchilista-gnezda-sofia-2017/

# 709
Скрит текст:
Скрит текст:
Няма да има общи статистики не се надявайте. Софтуера им бил нов и не позволявал да се направи такова нещо. Това от Пловдив преди малко. Същото са отговорили и в Бургас.

Това ме навежда на мисълта как пък ще ги оценяват за класиране?!
сигурно на ръка ще ги смятат с наплюнчен молив в ръка!  #Cussing out #2gunfire #2gunfire
Светът разширява възможностите на софтуера си - ние го стесняваме... що да се хабим, като може и така!?  Joy
[/quote]

Уви, така е. Аз съм IT специалист и ми е ясно също, че при некоректно поставено задание от клиент нещата не се получават, а и пишещите от двете страни трябва малко ум да имат.
При това положение обаче не бива да обвиняваме пишещите софтуера. Смятам, а предполагам и вие, че проблема е другаде.

Все пак ви моля, мили дами, ако има някъде сложена адекватна статистика (МАТ + БЕЛ) с възможностите, които имаше миналата година (при удвоени двата предмета, при един утроен и един по веднъж) или поне МАТ + БЕЛ (момчета и момичета отделно) за Пловдив нека пише.
Може би това би останало само в мечтите да се появи такава статистика, но надеждата все пак умира последна.  newsm78 newsm78 newsm78
Късмет на всички все пак! Измъчиха ни и ученици и родители!  #Crazy #Crazy #Crazy
[/quote]

Разбира се, че проблемът е в заданието, както и в заплащането... По аналогични причини и сайтът на МОН се оказа със защити под нивото на ученик... Ама да не всявам смут насред кампанията.

# 710
  • София
Уважаеми господин премиер,
Моля запознайте се какви са ги натворили служителите от МОН... И каква подигравка е тяхната работа с труда на всички седмокласници и нервите на техните родители... Колко и на кого се плати за осакатен софтуер , а ако все пак софтуерът си е добре, защо въпросните служители не умеят да работят с него. Мина доста време откакто г-жа Кунева инициира и осъществи "реформи"... http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=980494.705

Това току-що пуснах до премиера-пожарникар... Нали е спец да гаси пожари!!!

# 711
# 712
Е как, точките от матурите вече някои учители успяха да ги впишат като текущи оценки. Сега пък нямало да ги вписват.
Защо постоянно си менят мнението от министерството и РИО?

Като не могат да направят статистика поне да оповестят децата по пол от явилите се, да не търсим данни за раждаемост. Или да дадат изходни данни и някой родител да я направи, да не е толкова всичко скрито-покрито.

# 713
  • Бг-мама
Моля запознайте се какви са ги натворили служителите от МОН... И каква подигравка е тяхната работа с труда на всички седмокласници и нервите на техните родители... Колко и на кого се плати за осакатен софтуер , а ако все пак софтуерът си е добре, защо въпросните служители не умеят да работят с него. Мина доста време откакто г-жа Кунева инициира и осъществи "реформи"... http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=980494.705

Давайте го и на пощата на новините , нова и още подобни. Мисля , че ако здраво се разшуми ще има ефект. Hug

# 714
  • София

Давайте го и на пощата на новините , нова и още подобни. Мисля , че ако здраво се разшуми ще има ефект. Hug
Ами не знам дали ще има ефект за тази година и нашите деца,но ако си замълчим...,нищо няма да променят и в бъдеще

# 715
  • София
Понеже май и тая тема скоро ще се запълни,
имам предложение до който ще отвори следващата:
Моля, в първия пост добавете линк за гнездата, както и линк за сваляне на формуляра заявления (след като се яви наличен в нета.)
Peace
И линкове към таблици и формули за преобразуване на точки в оценки и обратно - има голямо търсене.

# 716
Е как, точките от матурите вече някои учители успяха да ги впишат като текущи оценки. Сега пък нямало да ги вписват.
Защо постоянно си менят мнението от министерството и РИО?

Като не могат да направят статистика поне да оповестят децата по пол от явилите се, да не търсим данни за раждаемост. Или да дадат изходни данни и някой родител да я направи, да не е толкова всичко скрито-покрито.

Това е публикувано на сайта на РУО-София град:

Изх. №РУО1–12863 /05.06.2017г.             

ДО
ДИРЕКТОРИТЕ
СТОЛИЧНИТЕ УЧИЛИЩА

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО/ УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИРЕКТОР,

Съгласно изискванията на Наредба №11 от 01.09.2016 г. за оценяване на резултатите от обучението на учениците, точките от НВО – първи модул на учениците по български език и литература и математика следва да се превърнат в оценки и да бъдат вписани като текущи за учениците по съответния предмет.

Тези оценки училищата ще могат  да видят за всеки ученик в сайта: http://mon7.mon.bg , след 16 часа на 05 юни 2017 г.

Д-Р ВАНЯ КАСТРЕВА
НАЧАЛНИК НА РУО – СОФИЯ-ГРАД

# 717
но пък при сравнението е видно, че двойките сега /ако приемем , че 16 т. са двойка/ са доста по-малко

16 точки е двойката на първи модул. Ти гледаш статистика за първи + втори модул. Там двойката беше 22 или 23 - не помня вече.

# 718
Не знам за вас, но аз ще си сипя!
  cheers cheers

# 719
Статистиката, която се пуска не  върши никаква работа.
Няма разделение по полове, точките са закръглени. Реално никаква представа не може да добие един родител. След като има квоти в гимназиите, следва статистиката да бъде съобразена. За какъв софтуер говорят?! С една екселска таблица и филтриране може да се изкара информацията. Защо си мислят, че родителите пасат трева и като използват сложна терминология ще ги объркат?!

Да не говорим, че са си оставили безумно дълги срокове за класиране, а уж работят със софтуер. Като е софтуер нещата стават бързо.

И защо ми се струва, че други години доста се коментираше НВО за 7 клас, а сега има такава тишина...

Общи условия

Активация на акаунт