А сега накъде ! (5.06-11.06)

• 243 593
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 1 020
Защото масовото мнение е, че СМГ е елитно, ама ние сме профани и си искаме НПМГ с биология или химия.

# 1 021
Здравейте,
Едно питане, не намирам инфо  Embarassed.
За изпита по рисуване в 7 клас, който се проведе на 02.06.2017, от днес до 09.062017 могат да се проверяват работите на децата.
Аз все още нямам нанесена оценката на детето (видяхме работата на детето днес), знаем резултата, но тези точки не са ни нанесени. Леко се притеснявам има ли други мами с този проблем.  Shocked

# 1 022

Здравейте,

записвам се и аз. При нас случаят е момче, сбор от НВО 178,25. Оценки от дипломата - две 6. Общ бал= 456,50. Няма да кандидатстваме за държавни училища.

Като няма да кандидатствате /въпреки че все пак считам, че детето кандидатства само, а не цялата фамилия с него/ в държавно училище, за какво ни е Вашият случай?  newsm78

На мен, примерно, ми е добре дошло написаното от dkmd.
От това, споделеното, си правя извода, че имаме един конкурент (от статитстиката) по-малко.

# 1 023
...
По принцип съм съгласна, че трябва да се пишат всички желания в низходящ ред, но включването на нереалистични такива би могло да има решаваща роля за прием в по-малко желаните паралелки, при равен резултат с други деца...
...

Няма такова нещо. Класирането става по бал. Това, че дете е посочило паралелка Х като първо желание, не му дава предимство пред твоето дете, което е посочило същата паралелка Х на 5то желание, ако двете деца са с еднакъв бал.  Peace

Ако ви кажа, че тази информация мина пред очите ми около сто пъти, други потребители също бяха обяснили подробно, а аз чак сега осъзнах какво пишете....просто бях убедена, че "това много добре го знам". Благодаря ви!!! bouquet

# 1 024
  • Пловдив
agitak, тези конкуренти, които отиват в "недържавни" училища, както и тези от други области, които не виждаш в статистиката, всяка година са горе-долу един и същи брой. така че с нищо не могат да объркат сметките.  Peace

# 1 025
Скрит текст:
...
По принцип съм съгласна, че трябва да се пишат всички желания в низходящ ред, но включването на нереалистични такива би могло да има решаваща роля за прием в по-малко желаните паралелки, при равен резултат с други деца...
...

Няма такова нещо. Класирането става по бал. Това, че дете е посочило паралелка Х като първо желание, не му дава предимство пред твоето дете, което е посочило същата паралелка Х на 5то желание, ако двете деца са с еднакъв бал.  Peace

Ако ви кажа, че тази информация мина пред очите ми около сто пъти, други потребители също бяха обяснили подробно, а аз чак сега осъзнах какво пишете....просто бях убедена, че "това много добре го знам". Благодаря ви!!! bouquet
Пише го с големи червени букви в първото мнение от темата. Ученик с по-нисък бал не може да измести ученик с по-висок бал, дори вторият да е посочил на стотно място това, което първият е посочил на първо.

# 1 026
agitak, тези конкуренти, които отиват в "недържавни" училища, както и тези от други области, които не виждаш в статистиката, всяка година са горе-долу един и същи брой. така че с нищо не могат да объркат сметките.  Peace
Аз изобщо нямам намерение да гледам нищо от предишни години.
Гледам настоящите резултати и общественото мнение за елитарност на училищата сега. Тези дето ще отпаднат от конкуренцията заради други причина (частно у-ще, преселване и пр.) са ни просто от полза.
 Peace

# 1 027
  • вкъщи
http://blog.lkaravelov.net/wp-content/uploads/2017/06/BEL_MAT.pdf Статистиката за Бургас-общите точки от НВО  по двата предмета.

# 1 028
  • София
Защото масовото мнение е, че СМГ е елитно, ама ние сме профани и си искаме НПМГ с биология или химия.
Че това съвсем не би могло да е алтернатива на СМГ  Wink
Тя мисля пита за математическите профили  Wink
Това училище аз викам да не го обсъждаме....
Скрит текст:
Не обръщайте взора на аудиторията натам, да не вземете да ни заеме местата в него  Crazy Crazy Wink
Скрит текст:
Дано не се появи пак някой убиец на вицове, че ще започна да се съмнявам с коефициента си на интелигентност

# 1 029
Скрит текст:
...
...

Пише го с големи червени букви в първото мнение от темата. Ученик с по-нисък бал не може да измести ученик с по-висок бал, дори вторият да е посочил на стотно място това, което първият е посочил на първо.

Минисър Дидева, аз видях това, но сега говоря за случаи с еднакъв бал. Аз съм останала с впечатлението, че при равен бал се гледа поредността на желанието. Поправете ме, ако греша.
Няколко страници по-назад публикувахте правилника за класиране при равен бал и сега се опитвам да го намеря.

# 1 030
...На мен, примерно, ми е добре дошло написаното от dkmd.
От това, споделеното, си правя извода, че имаме един конкурент (от статитстиката) по-малко....
За по-удобно, бройте ги -100 момчета от статистиката по-малко (40-60АК, 40-60 други частни училища...) Пък и някои не са по статистиката Мат+БЕЛ, защото имат едната утроена или друга включена в бала...

# 1 031
  • София

Ами дай ги за София. И мен ме интерсува, за да ги извадя от бройката  Wink И остава да са с резултат над тоя на детето ми. Това, което DKMD пише си е съвсем резонно инфо.

# 1 032
  • София
Скрит текст:
...
...

Минисър Дидева, аз видях това, но сега говоря за случаи с еднакъв бал. Аз съм останала с впечатлението, че при равен бал се гледа поредността на желанието. Поправете ме, ако греша.
Няколко страници по-назад публикувахте правилника за класиране при равен бал и сега се опитвам да го намеря.
При равен бал НЕ се гледа поредността на желанието.

# 1 033
Поправям Ви, защото грешите.
gushi-bushi,
Чл. 59. (Изм. и доп. - ДВ, бр. 12 от 2017 г., в сила от 03.02.2017
г.) (1) Когато в класирането има ученици с равен бал и с броя им се
надхвърля броят на местата по чл. 48, ал. 1, те се подреждат в
низходящ ред по сбора от резултатите от националното външно
оценяване.

(2) Ученици с еднакви показатели и след подреждането по реда на
ал. 1 се подреждат в низходящ ред по сбора от оценките от
балообразуващите учебни предмети, превърнати по скала в точки в
съответствие с ДОС за оценяването н
а резултатите от обучението на
учениците.
(3) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 12 от 2017 г., в сила от 03.02.2017 г.)
Ученици с еднакви показатели и след подреждането по реда на ал. 2
се подреждат в низходящ ред по средноаритметичната оценка от
оценките по учебните предмети, изучавани в VII клас в раздел А на
учебния план - български език и литература, първи чужд език,
математика, история и цивилизация, география и икономика, биология
и здравно образование, физика и астрономия и химия и опазване на
околната среда, от свидетелството за завършено основно образование,
превърнати по скала в точки в съответствие с ДОС за оценяването на
резултатите от обучението на учениците.

(4) (Нова - ДВ, бр. 12 от 2017 г., в сила от 03.02.2017 г.) Ученици
с еднакви показатели и след подреждането по реда на ал. 3 се
приемат над утвърдения държавен план-прием и над нормативно
установения максимален брой ученици в паралелка.

# 1 034
Едно малко странично питане:

Тест по математика - 16 задачи, да предположим че са с приблизително равна тежест.
решени 12, нерешени 3.
Каква оценка да очакваме?

Общи условия

Активация на акаунт