А сега накъде ! (5.06-11.06)

• 243 388
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 1 230
  • Варна
По повод механизма на първото класиране - долу-горе така си го бях подредила в главата... Но така и не мога да разбера механизма на второто класиране... как се получава при едни и същи желания, оценки, точки и прочие изходни данни има хем вероятност да получим по-добър резултат, хем не губим този, от първото класиране..
Ако се намери добра душа да хвърли малко светлина по този въпрос  bouquet
Не, че е толкова важно, но винаги се чувствам по-добре, когато "виждам" логиката на случващото се.

# 1 231
как се получава при едни и същи желания, оценки, точки и прочие изходни данни има хем вероятност да получим по-добър резултат, хем не губим този, от първото класиране..
Просто някои деца приети в частни училища не се записват/подават документи за второ класиране и оттам опашката за второ е по-малка Simple Smile

# 1 232
По повод механизма на първото класиране - долу-горе така си го бях подредила в главата... Но така и не мога да разбера механизма на второто класиране... как се получава при едни и същи желания, оценки, точки и прочие изходни данни има хем вероятност да получим по-добър резултат, хем не губим този, от първото класиране..
Ако се намери добра душа да хвърли малко светлина по този въпрос  bouquet
Не, че е толкова важно, но винаги се чувствам по-добре, когато "виждам" логиката на случващото се.
Децата, които са приети в паралелка, участваща в общото класиране, но са се записали в училище със самостоятелен прием или в друга област, освобождават места. Ако освободените места са сред вашите по-прадни желания и балът на детето е достатъчен, то ще се придвижи напред. Ако не е, ще остане на същата позиция.

# 1 233
В момента, в който се преместите на по-горно желание, освобождавате това от първо класиране и то се заема от друго дете, което както вас се премества. На практика губите мястото си, ако се преместите.

# 1 234
  • Варна
Благодаря ви! Отново пропуснах очевадни неща, вперила поглед и остатъци от мисъл в една точка...  Embarassed

# 1 235
Прогноза за балове:
http://www.danybon.com/obrazovanie/rezultati-izpiti-7-class-2017/
Извинявам се ако дублирам информацията.

Учудва ме голямата разлика между баловете на момичета и момчета за испанската, имате ли идеи защо? За другите гимназии няма такива разлики. Дали просто испанският е по-предпочитан език за момичетата?

# 1 236
Прогноза за балове:

Учудва ме голямата разлика между баловете на момичета и момчета за испанската, имате ли идеи защо? За другите гимназии няма такива разлики. Дали просто испанският е по-предпочитан език за момичетата?
Предпочитанията на момчетата и момичетата са различни. Болшинството момчета искат Езикови с немски и английски, СМГ, НПМГ, ТУЕС. Момичетата като цяло предпочитат езиковите гимназии. Изключения бол от това правило, но тенденцията си я има.
Другият фактор е, че процента на високите балове е в полза на момичетата.

# 1 237
  • София
Прогноза за балове:

Е, то при условие, че 91 НЕГ е 93 НЕГ и го няма името на момичето от СМГ със 100 т. от Олимпиадата, можете ли да разчитате изобщо на достоверността на тази статистика? Т.е. вече подлагам на съмнение чистотата от към технически грешки  Wink

# 1 238
Здравейте! аз съм майка на две по-големи деца, минали вече по този път. днес, говорейки с една близка, се сетих нещо, та да ви го напиша (може някому да е от полза):
- На първо място напишете най-голямото желание, на второ - по-малко желаното и така. Защото има майки и деца, които си мислят - аз, ако сега напиша СМГ на първо място, то е ясно, че няма да ме приемат, но може да не ме приемат в едикоя си друга паралелка. НЯМА ТАКОВА НЕЩО! Искате СМГ - пишете СМГ, искате втора английска  - пишете втора английска. И така. Редът да се определя САМО от силата на желанието.
 - В нашето квартално училище преди години бяха подлъгали деца да напишат на 4-5 място самото училище (да не останат неразпределени, без място). Така деца, със сравнително хубав бал, с възможности за някои училища, се оказаха приети в старото си училище. Имайте предвид, че ако напишете нещо нежелано, по грешка, или за подсигуряване, и ако балът му е достатъчно нисък и ви приемат точно там, ВСИЧКО ПО-НАДОЛУ ИЗГАРЯ! Затова подсигуряващите паралелки нека са накрая в списъка.
 Аз имах такъв проблем с дъщеря си - всеки я дърпаше в различна посока - аз, баща и, баба и. Отидохме да попълваме на място и се върнахме, защото списъкът с желания не беше уточнен. Накрая се получи така, че я приеха там, където исках аз, но ако беше отишла на второ класиране, щеше да се премести по-напред, което за мен беше по-лош избор.

# 1 239
  • София
Някои сайтове постват всякакви недомислици. Все пак по-важно е трафикът на сайта да върви Thinking

# 1 240
Прогноза за балове:

Е, то при условие, че 91 НЕГ е 93 НЕГ и го няма името на момичето от СМГ със 100 т. от Олимпиадата, можете ли да разчитате изобщо на достоверността на тази статистика? Т.е. вече подлагам на съмнение чистотата от към технически грешки  Wink

Е, то е ясно, че не може да се разчита, трафик да има, но ми направи впечатление тази огромна разлика Simple Smile Може момчетата да си падат по строгите германски езици, а момичетата по по-романтичните романски езици Simple Smile Да видим моят заплес къде ще кацне...

# 1 241
Не съм много активна в темата (да не кажа никак), но искам да благодаря на активните - полезни сте ми  bouquet !

Прогноза за балове:

Това се получава поради няколко причини:

Първо - момичетата, по принцип, са с по-високи балове, а и има много момичета с отлични оценки - момчетата са по-разслоени.
Второ - момчетата предпочитат СМГ и НПМГ, а там няма полови квоти и двете гимназии "обират" високите момчешки балове.
Трето - не малко момчета с високи балове предпочитат някои от добрите професионални гимназии (ТУЕС, Джон Атанасов, Попов, строителния и т.н.);
Четвърто - момчетата предпочитат немски и английски;

И така колкото по-надолу в желаните езикови училища се слиза толкова по-голяма е разликата в баловете, с които се класират момичетата и момчетата. При професионалните гимназии, често, е обратното - там момчетата са с високи балове, момичетата с ниски.

Ще дам пример - моя юнак ще нареди немските, английските и после веднага НПМГ и ТУЕС, чак след това френската и испанската и т.н. И да се надяваме  Praynig, че няма да опрем до тях изобщо.

# 1 242
НПМГ е шит, не го споменавайте в елитените.

# 1 243
Затова подсигуряващите паралелки нека са накрая в списъка.

Така сме направили. На първо място е най-желаната паралелка, следва на второ място по-малко желаната , а най-накрая на списъка от желанията са подсигуряващите паралелки.

# 1 244
Прогноза за балове:

Принципно, това преобразуване е вярно, отнесено към минималните балове през 2016 година. Тази година обаче оценките са по-високи и балът ще бъде по-висок - приблизително като през 2014 година.

Общи условия

Активация на акаунт