А сега накъде ! (5.06-11.06)

• 243 337
  • 1 761
  •   1
Отговори
# 1 485
Скоро подавах документи през онлайн портал на Мин.правосъдие.
Точно по същия начин - само с приложена сканирана подписана декларация.
След потвърждаване на подаването - излезе инфо за КЕП на служител, вх.номер и код за достъп за проверка на статус.
Може и тук да е така уредено.

По-скоро не, защото е съществена част от системата и би трябвало да го има и в демото.

# 1 486
Входящ номер ДА, но не поставен върху копието, така са ми казвали.
Дори да отказват полагане на вх. номр върху идентично копие на хартия - да ти кажат номера и сам да си го запишеш на копието, пак е много повече от нищото  с което разполагаш при личното си въвеждане он-лайн. (И отпечатването на страници, скрийшот и пр. винаги могат да подложат на съмнение идентичността им с въведеното в системата.)
 Peace

# 1 487
  • София
На теория Uprising е права, но в крайна сметка кой има интерес да сменя желанията ?
Освен това има и взаимен контрол.
Подалият заявлението  има поглед за подредбата в системата и не може да си променя заявлението, т.е. може да претендира само върху данните в системата като не може да ги променя.
При подмяна/проблем в данните може веднага да се сигнализира.
Разпечатано заявление важи само в случай на срив и липса на система.
Затова и дадох пример с кредитните карти. Те нямат почти никаква защита. Само снимки  са достатъчни да свалят необходимата информация.
Но много хора си ги ползват. Дори и аз. Когато се съмнявам в някой сайт , минавам през PayPal. Имам застраховка , декларирам че превода не е мой и ми връщат парите.
Който се чуства несигурен с онлайн подаването на заявление има училища за прием.
Електронният подпис не е удачен в случая , защото е слабо разпространен при физическите лица и би ограничило сериозно достъпа до системата.

Имам предвид, че МОН ел.подписва едностранно и не само че е подходящо, но и абсолютно задължително !!!
Не им трябват в случая ел.подписи на физ.лица изобщо.

Последна редакция: пт, 09 юни 2017, 18:04 от Uprising

# 1 488
  • София
Дори да отказват полагане на вх. номр върху идентично копие на хартия - да ти кажат номера и сам да си го запишеш на копието, пак е много повече от нищото  с което разполагаш при личното си въвеждане он-лайн. (И отпечатването на страници, скрийшот и пр. винаги могат да подложат на съмнение идентичността им с въведеното в системата.)
 Peace
1000% вярно и доказано в съдебната практика в България. И ел.подпис/печат на МОН е абсолютно задължителен в случая. Тогава нещата са ОК.

# 1 489
За Варна и цигарите пред училище. Преди години в голямото междучасие деца бяха пушили марихуана до Първа ЕГ.  Осми или девети клас бяха. На едното дете му стана лошо , викаха бърза помощ. Преместиха  ги в Пета, и след година се върнаха в Първа.

Цигарите ги има във и около всеки училищен двор в България. Вижте, общото ниво на дисциплината е друго нещо, а нивото, отдадеността, профилната и педагогическа компететност на учителите - трето! Затова и резултата от вторите две е забележим в данните за ДЗИ в края на средното образование.
 Peace

# 1 490
觀察者, Не мисля, демото е по-скоро да се запознаеш с начина на използване ... да си готов на датата;)
Някой ако иска да звънне да ги попита за всички тези терзания.

# 1 491
Резултатите от НВО + 2. модул от години се проверяват online. Класиранията - също. Каква е гаранцията, че там всичко е изрядно? Ако някой ще манипулира нещо, това няма да е нечия подредба на желанията.

# 1 492
Имам въпрос. Съгласно графика на дейностите, от понеделник 12.05.2017 трябва да получим удостоверение от училището за резултатите от изпитите. Това удостоверение децата ли ще получат или трябва родител? Предполагам не е необходимо заявление до училището за получаване на това удостоверение?
Моят син на тези въпроси отговори, че няма представа, до другата седмица имало време ooooh!

# 1 493
 Peace
1000% вярно и доказано в съдебната практика в България. И ел.подпис/печат на МОН е абсолютно задължителен в случая. Тогава нещата са ОК.

Лично мнение:
Не само проблем е правно недоразработената система он-лайн. Проблем е и слабата защита на държавните он-лайн системи, изобщо. (Господарите на ефира точно такъв репортаж направиха за страницата на МОН!) И на трето място, съмнения будят и честите грешки, недоглеждания и прочие именно  от страна на МОН. В крайна сметка, първо изтормозваме децата си да дадат най-доброто от себе си и на изпити и през годината, и накрая да оставя всичкия тоя труд, стрес и нерви на риска дали МОН няма пак да сгафи нещо! Ами не!... Избирам начина с налични доказателства, поне,... в случай на нужда от търсене на правата ни, колкото и чакане да се наложи да изтърпим по опашките. Вече съм си взела отпуска за 19-ти.

Peace

# 1 494
Лично мнение:
Не само проблем е правно недоразработената система он-лайн. Проблем е и слабата защита на държавните он-лайн системи, изобщо. (Господарите на ефира точно такъв репортаж направиха за страницата на МОН!) И на трето място, съмнения будят и честите грешки, недоглеждания и прочие именно  от страна на МОН. В крайна сметка, първо изтормозваме децата си да дадат най-доброто от себе си и на изпити и през годината, и накрая да оставя всичкия тоя труд, стрес и нерви на риска дали МОН няма пак да сгафи нещо! Ами не!... Избирам начина с налични доказателства, поне,... в случай на нужда от търсене на правата ни, колкото и чакане да се наложи да изтърпим по опашките. Вече съм си взела отпуска за 19-ти.

Peace

За още по-сигурно - двама свидетеля и  видеозапис на подаването  hahaha Peace

# 1 495
Резултатите от НВО + 2. модул от години се проверяват online. Класиранията - също. Каква е гаранцията, че там всичко е изрядно? Ако някой ще манипулира нещо, това няма да е нечия подредба на желанията.

Ама, повече от естествено е, че няма никаква гаранция в нищо, от една страна, и от друга гледа се по възможност да нямаш и никави доказателства насреща,..., нито опции за оплакване срещу резултати ..., едно тотално нищо... Ако някой по-запознат с правата на гражданите добие представя на какво ни подлага кампанията по приема, сигурно няма да повярва, че това се случва в европейска страна...

# 1 496
  • София
Като ще го пряват електронно, да е и правно издържано. Има си законодателство в БГ и ЕС по темата - Регламент 910/2014 на ЕС, пряко приложим в БГ и в момента и там си е описано как се прави. Въпрос на желание и малко средства. Докато не го направят до края риска според мен си е сериозен.

Затова си беше нормално в началото да се допускат и 2-та начина с приоритет на хартията (те така и казаха), а от догодина да се избира само единия, като огладят ръбовете и коригират проблемите.

# 1 497
  • I want it all and I want it now.
Имам въпрос. Съгласно графика на дейностите, от понеделник 12.05.2017 трябва да получим удостоверение от училището за резултатите от изпитите. Това удостоверение децата ли ще получат или трябва родител? Предполагам не е необходимо заявление до училището за получаване на това удостоверение?
Моят син на тези въпроси отговори, че няма представа, до другата седмица имало време ooooh!
При нас красната, го даваше срещу подпис от родителя , а в другите класове на децата.Заявление не се изисква.

# 1 498
Госпожата Министър май имаше впредвид, че подаването на заявления е най-малкия проблем и да не се задълбочаваме толкова в него.
Каквото е станало , вече е станало.

# 1 499
Госпожата Министър май имаше впредвид, че подаването на заявления е най-малкия проблем и да не се задъл;бочаваме толкова в него.
Каквото е станло , вече е станало.

Така, де, ама нещата си се трупат. Човек не забравя...
Всеки сам си решава как да си подаде заявлението!
Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт