Искам да кажа...(125)_05.06-11.06

• 100 766
  • 1 193
  •   1
Отговори
# 315
Бърдс, какво имаш предвид, че сте се предпазили от истерията? Предполагам, че имаш читаво и ученолюбиво дете  Hug Моето без бутане, ръчкане и контрол, кой знае къде щеше да кацне.

Доброто училище и благоприятна среда са от първостепенна важност, но тогава, когато се случват естествено. Ако човек трябва да се подготвя две години, да няма свободен уикенд от школи и уроци, да е на ръба на психическото изтощение, а накрая майка му да не спи три нощи, в пресмятане на оценки, ровене в статистики и надежди колкото се може повече други деца да са се провалили - значи просто мястото на това дете не е там. Амбициите са много хубаво нещо, но когато цената за постигането им е приемлива. За мен не е приемливо дете на 14 да започва гимназиалния си живот по този начин. Това е прекрасен етап от живота, и заслужава по-добро начало.

Повечето деца на приятели около нас са по-големи от сина ни, нагледала съм се на какво ли не, и съм си извадила необходимите изводи. Имам преки наблюдения над доста училища в София - и елитни, и не чак толкова. Много мога да пиша, но нито имам желание, нито има смисъл.
Важното е родителите да правят най-доброто за децата си по своите си критерии, и децата да са живи и здрави.

# 316
  • Ямбол
Бачкатор може да станеш и без професионална гимназия. Аз не виждам никакъв смисъл от толкова много години учене за шивачка, сервитьор или строител. 2-3 месеца курс и си готов. Това някои родители не го разбират и следват мантрата - да има детето професия.  Няма лошо, нека има, но общообразователното ниво в тези гимназии е направо никакво. И това дете, ако не иска да остане само с едната професия от средното, ще му бъде много трудно и почти невъзможно да се подготви за нещо друго след средното.

# 317
  • Бургас
Добро утро!
Неможах да изчета всичко,само отгоре-отгоре.
Обаче видях,че някой ще ходят на рок фест. И аз искам. Тук в Бургас ще има Sea of black но чак август. Но ми се ходи на нещо по така... Момичета,ще ви помоля за малко снимки от феста. Кой ще пее?
Ние снощи открихме сезона пред блока. Пийнахме биричка и обсъдихме санирането и това,че имаме двама нови съседи,а аз незнам. Единият даже е до нас  Mr. Green Ама то така,аз като съм си блейка...
Навиват ме септември д ходим до Одрин на шопинг,не съм навита,ама малко ми трябва.

# 318
  • София
Мен седмокласната кампания ме изнервя, защото детето ми не е много ориентирано. Той например категорично не иска в професионална гимназия. За математическа не става, макар мъжът ми да твърди, че има потенциал. Езиковите са добър вариант доколкото там се учи всичко плюс засилено език и ще има време да се ориентира за в бъдеще. Детето няма резултат достатъчен за първите гимназии в София, а всички други са на късмет - къде какви учители ще се паднат и може да го закъсаме сериозно с образованието. Засега само НГДЕК някак му приляга, ходи на изпит там, но се притеснявам дали ще го приемат, защото всичко друго ще е компромис и това може да доведе до спад в мотивацията, която и без това не е на висота.
Ох, казах си! Благодаря, че ме прочетохте.
А гимназията има значение! Мъжът ми преподава в университет, на първокурсници. Всяка година си прави проучване колко студенти от какви гимназии идват. Няма тенденциозно отношение, просто му е интересно. Студентите идващи от определени гимназии, винаги показват по-добри резултати. После нагоре в следването може и да се изравняват, но в началото много си личи кой къде е учил.

# 319
Ние ще ходим в неделя на Midalidare - ето малко информация: http://midalidarerock.bg/
Направили са отлична организация на теория, ако се случи и на практика, се очертава нещо много приятно Hands Plus1 Нямам кой знае какъв интерес към самите групи, защото съм ги слушала вече по много пъти, но ще се видим с приятели, а и искам да видя организацията с очите си.

# 320
  • На брега на реката
Добро утро,
На първи юли заминаваме на почивка -Италия, Бая Домиция за 8 дни. Не съм ходила в Италия и се чудя, на кои от екскурзиите, които се предлагат, да отидем. Иска ми се да направя 2 ескурзии, за да има време и за плаж. Искам да отида до Рим и друго какво бихте препоръчали? Знам, че е индивидуално, но ми се иска мнение от запознати.
1.Помпей и Везувий
2.Амалфи и Соренто
3.Рим
4.Неапол
5.Остров Капри
6. Гаета и Сперлонга

По въпроса за месото, у нас се яде всякакво месо, без скрупули.

# 321
  • София
Мерси за отговора, Бърдс  Peace  Звучи логично и разумно, макар аз да съм на различно мнение   Hug

# 322
Права е Лиляна, аз съм завършила профилирано образование, уж професията да си хвана. Да, навремето може и да е било добре да си дизайнер, ама какво от това?! За мен лично е загубено време и след това за висшето ми беше много много трудно. Бих казала, че съм назад с едни 5 години. Добре е детето да учи това, което иска да работи или по-скоро това, което смята че иска, защото инак времето от 7 до 12 клас отива по дяволите.

# 323
Проблемът в нашия град е голям. Имаше две елитни гимназии. Едната(която завършихме аз и ММ) с профил английски и математика, другата с икономичеки насочености + готвачи, сервитьори и подобни. Първата, както вече казах, не е толкова елитна(там учи племенницата в момента), а в другата учат децата на приятели. Споделяли са, че децата им не посещават редовно часовете, дори родителите са правили забележка за класните ръководители да ги постегнат малко учениците. Резултат няма. Излиза, че където и да си запиша детето, то ако не е съвестно реални знания никъде няма да получи.

karzz, при нас ще са Тангра, Дичо с бандата, D. Vine, сръбски, гръцки и местни групи също ще има.
Сега в Гърция се разходихме и до Аспровалта, и попаднахме на последния ден на мотосъбор с техно парти в дискотека на плажа. Идеше ни да зарежем децата на една пейка и да се включим. По едно време на издържахме и се набутаме в дискотеката четиримата.

# 324
Добро утро,
На първи юли заминаваме на почивка -Италия, Бая Домиция за 8 дни. Не съм ходила в Италия и се чудя, на кои от екскурзиите, които се предлагат, да отидем. Иска ми се да направя 2 ескурзии, за да има време и за плаж. Искам да отида до Рим и друго какво бихте препоръчали? Знам, че е индивидуално, но ми се иска мнение от запознати.
1.Помпей и Везувий
2.Амалфи и Соренто
3.Рим
4.Неапол
5.Остров Капри
6. Гаета и Сперлонга

По въпроса за месото, у нас се яде всякакво месо, без скрупули.

Аз бих избрала нещо на по-близко разстояние - до 100км най-много. Дъщеря ми заминава др.седмица на почивка в Капри и Соренто. Ние също сме за 7 нощувки и ще направим 2 екскурзии - Венеция и Флоренция, и сами ще отидем до Сан Марино, че е съвсем близо до Римини,  ще ни останат 3 дни за плаж.

# 325
  • София
Мари, правят ли го вече пазара в Аспровалта? Мъжът ми всеки път се пре-зарежда от там с маслини, че много обича, а тук все не може да си намери по вкуса Simple Smile

# 326
По въпроса с гимназиите не може да се обобщава просто ей така. Има професионални гимназии, в които учениците завършват с посещение един ден в месеца и такива, в които се пише всяко едно отсъствие. И не съм съгласна с Лиляна, че общообразователната им подготовка е ниска. Според мен пък е неоправдано висока. Освен това има професионални гимназии, след които оставаш на улицата и такива, които гарантират започване на работа почти веднага.

Сбъдваща мечти, могат да ти обобщя положението с две думи - "трагично е". Подробности не ти трябват, достатъчно е да знаеш, че вече основно образование се завършва в 7 клас, не в 8ми както досега. И децата могат да продължат в следващата степен на образование с 0 (нула) точки!

# 327
  • някъде ... тук ...
Моето висше е същото като средното. Можех и преподавател в университета да стана, но отказах - знам, че не ставам за това. Инженерна и трудна, но пък и подценявана специалност. Сега, след години, се вижда, че половината от състудентите ми явно не са знаели защо я завършват. Работят в съвсем различни сфери, нищо че са инженери. Та време можеш да загуби и не само от 8 до 12 клас Peace

Бърди, ние си купуваме и запасяваме с едни точно определени маслини от Цинцарис Crazy А пазара в Аспровалта май беше всеки понеделник.

# 328
Добро утро и от мен. Simple Smile

Аз имам доста време до 7ми клас на щерката, макар че вече никак не ми се стои в България.
Когато аз кандидатствах имах избор м-у няколко училище. Но така или иначе исках да отида само в едно. Там се и записах. Simple Smile

Професионалните училища в момента са привлекателни от г.т. на участието им в международни проекти, което при тях е по-широко застъпено. И голям шанс наистина добрите, или пък напористи ученици да обиколят чужди държави.
Същото е в момента и при студентите, а и след това.
Има толкова много възможности, че чак свят да ти се завие.
Направо съжалявам, че не съм с 10г по-млада. Simple Smile
Макар че сега съм подала 4апликационни форми и сега ще попълвам 5та.
А за едно обучение вече са ме одобрили и ще пътувам другия месец. Simple Smile

# 329
Не съм яла заешко. Не бих и опитала. Преди няколко години гледах декоративно зайче, голямо сладурче. Много са ми мили зайчетата.
Не съм вегетарианка иначе, ям и свинско и пилешко и телешко..

Да отидеш на театър или опера и да ядеш е тотална простащина. Единствено в киното си позволявам пуканки, като ги ям тихо. Някой да ти мляска до ухото е противно. И в тази връзка забелязвам, че доста хора ядат с отворена уста. Stop А това, че нямат време не го вярвам. По-рано ще станеш. Да, гадно е, но ще имаш време да закусиш. Не да мъкнеш банички, пици и кафе в градския транспорт.

Общи условия

Активация на акаунт