Мама стачкува! Стигнахте ли вече дотам?

• 64 953
  • 886
  •   1
Отговори
# 180
Това в подкрепа на тезата ми, посочена по-назад в темата, че това нещо не се учи. Или се раждаш такъв, или онакъв!  Laughing

Определено. Толкова нерви съм хвърлила като млада да ги науча. И играчки съм хвърляла, не сачо нерви. Дъщеря ми е способна да седне в кочината и да си работи съвсем спокойно.

# 181
Да, и мъжът ми може да живее насред кочина, майка му е много подредена жена. И тя казва, че що нерви е изхабила да го учи.

# 182
Аз съм Дева, обаче не ми пука- мога да оставям купчини дрехи, където ми попадне. Мога да наизвадя листове, платна и бои и да стоят цяло лято без прибиране, в очакване на моменти на вдъхновение. Моят личен хаос не ме дразни, дразни ме, когато другите ръсят отгоре.
Мен не ме дразни нито моят, нито на другите хаосът Laughing като дете гардеробът ми беше просто с нахвърляни неща, за да намеря нищо, ако не изрина и набутам пак, но за 1-2 неща отвътре ме яде.
Едното е багаж-а, за да влезе всичко трябва ред, иначе е нужен огромен куфар...
Взех такива и сега е по-прегледно  Laughing
Скрит текст:
Ужасни сте, като се огледах в каква кочина седя, направо ставам да разчистя hahaha

# 183
С багажа реших проблема, като взимам минимален брой заменими и комбиниращи се неща. На пътешествие съм, не на модно дефиле.

Играчките не ги броя за хаос. Подреждането и разтребването е един път на ден, след това ако пак се разхвърля, остава за следващия ден.

Иначе творчески хаос- книги, листове, тетрадки, бои, ако нямаше пипащи деца, когато съм била сама, си стои наизкаран с месеци в работните кътове из къщата.

# 184
Минимален, минимален, но като е на топка става максимален  Laughing

# 185
Имам познато лапенце дева, още на 3 годинки ходеше да затваря врати и шкафове из вкъщи и да прибира сгънатите чорапи в скрина  Crazy
А аз съм близнаци  Blush Моят хаос и за творчески не може да мине, тъй като съм рядко некреативна и лишена от талант  Confused

# 186
Не е от зодията, просто на някои малки деца им идва една фаза, в която подреждат и прибират каквото трябва и каквото не трябва.

# 187
Не е от зодията, просто на някои малки деца им идва една фаза, в която подреждат и прибират каквото трябва и каквото не трябва.
Peace
На шега го казах горе за зодията, в общи линии безпорядъкът ми е безразличен, стига да не пречи на нормалното протичане на събитията, примерно ако искам да мина с прахосмукачка, чисто физически  ме мързи да раздигам пода в детската, затова го пропускам, когато е така, да си го чисти после.

# 188
  • постоянно
Фурна не включвам от април до ноември. В сезона на плодове и салати се кара главно на плодове и салати.

Леле Сирен ,
 моите ще умрат от глад ако  ти ги пратя за едно лято. Това не ядат , онова не ядат ...... виж ако е на "кокал расло " е ОК.   :як:

# 189
  • София
Аз пък лятото основно на фурната разчитам. Метна някакво месо вътре, а аз правя салата или таратор.

И моята дъщеря може да си седи в кочинката най-спокойно.

След 8 дни ще редя багаж и отсега си правя сметки. Ама багажника сега е по-голяям. Grinning

# 190
Фурна не включвам от април до ноември. В сезона на плодове и салати се кара главно на плодове и салати.

Леле Сирен ,
 моите ще умрат от глад ако  ти ги пратя за едно лято. Това не ядат , онова не ядат ...... виж ако е на "кокал расло " е ОК.   :як:

И аз готвя месо, но не на фурна, защото загрява прекалено през лятото. Има и други техники за готвене- а всъщност досега не ми се е получавало просто да сложа месо във фурната с вода и сол...ако не го запечатам първо, после ще ям сос с парченца кръв.

# 191
А на какво го готвиш?

# 192
  • BG

Аз пък лятото основно на фурната разчитам. Метна някакво месо вътре, а аз правя салата или таратор.

И аз това идвах да кажа - че ми е най-лесният начин за готвене. Онзи ден ръгнах в един плик за печене тънки наденички и всякакви зеленчуци и го метнах у фурната. Излиза готово. Мариновани пилешки крилца в плик, пълнени тиквички, патладжани и чушки (е, те си искат и подготовка на плънката, де), ама никой не ще само салата. Даже тя е най-пренебрегваното блюдо вкъщи. Правя десерти за малкия - мляко с ориз, кремове, грис халва. Много уважавам фиксовете на "Маги", въпреки някои немного здравословни съствки в тях, но не прекалявам. Улеснение са си - особено тези за спагети.

# 193
Бе да ви кажа, не съм доволна, че съм жена, мамка му!
Скрит текст:
Напоследък се замислям за това какво, аджеба, другите членове на семейството правят за мен. Ама лично за мен. Нещо, което е свързано с личността ми, вещите ми и конфорта ми. Аз им пера гащите, моите никой не ги пере. Аз им правя закуска и кафе,  на мен никой не ми прави, все аз ставам първа, ама и последна да стана, все тая. Аз стягам техните багажи, моят никой не стяга, те никога не знаят кое къде им е, вечно трябва да знам къде са им ключовете, очилата, портмонетата и изобщо задниците къде са им. А ако аз не мога да си намеря нещо, никой никога не го е виждал. Никой не ми сервира, никой не ми отсервира, не ме пита как съм, аз просто винаги съм добре и в кондиция. Тук включвам и двете баби (дядовците си отидоха), едната от които живее отскоро с нас, а другата е болнава. Все търча да оправям някой, да помагам, да обгрижвам и си викам, ми ако аз легна болна (да не дава Господ) какво ще се случи, дейба?! Ще поставя цялото семейство в шах. Ама мъжът ми плащал сметките, ама нам ко... Ама това са сметките на цялото семейство. Не моите лични. Да оправиш нещо счупено вкъщи също не е грижа за самата мен, както аз ти оправям дрехите, които си нахвърлял безразборно из цялата къща и утре ще си ги намериш на дъвка. Всички мен чакат аз да кажа какво ще ядем и да вземам решения за милион други дребни битовизми. Нещо ми е несправедлива цялата работа. А бях толкова глезено дете... Sad
С трима мъже у дома (съпруг и двама сина), ако действах като теб, значи да съм доживотна слугиня....    Laughing
Ама, при мен няма такъв филм.    Mr. Green
И ме питат, и помагат, и само се обслужват за всичко.Слагат, раздигат, чистят, прибират дрехи, проскат дрехи...само пералнята не давам все още да ми пипат, нова ми е и ми е жал, ама като изпере, е тяхна.
Скрит текст:
И много ме сърбят ръцете да се похваля за нещо, ама нямаааа ....    Joy  че пак ще кажат "Живее в някакви розови облаци...!"     Laughing

Ей на, днес не ми се готви, мъжа ми ще "сготви" риба ....от заведение.    Grinning

# 194

Има едно гениално изобретение, нарича се "котлон".

Имам и слоу кукър.

Общи условия

Активация на акаунт