Мама стачкува! Стигнахте ли вече дотам?

• 64 898
  • 886
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Аз пък имам ОКР към миризми. Такава на "крака", особено пък комбинирана със силен афтършейв, е в състояние да ме държи със седмици полуболна. Главата ме заболява веднага, а адреналинът направо ме задушава.

# 421
Аз пък имам ОКР към миризми. Такава на "крака", особено пък комбинирана със силен афтършейв, е в състояние да ме държи със седмици полуболна. Главата ме заболява веднага, а адреналинът направо ме задушава.
Laughing Laughing Laughing Не знам дали това е точно ОКР .

# 422
  • Sofia
Пошегувах се де.  Mr. Green Знам много добре какво е ОКР. Даже изпит по психиатрия съм взела.  Joy

# 423
И според мен описаното с миризмите не е ОКР, едва ли има човек, който да се чувства добре при описаното  Laughing

savina_33, в други теми сме си говорили, че си ок с това човек да не пипва нищо в дома си (мисля за съпруга ти става дума), учудвам се, че реагираш така, чак пък 1 г. наказание  Laughing

Ако по чекмеджета е пъна лудиница, няма проблем ,стига да не го виждам .
Това пък ми е "любимо", да натъпчем всичко на топка и да имитираме ред  Simple Smile хич не е мърлявщина Mr. Green
Скрит текст:
Редът в чекмеджетата се поддържа сам, само малко инвестиция за разделители трябва в началото. Невъзможно е да се разхвърля, изпробвано  Laughing
Разни такива за чорапи и бельо.
За кухненски неща.
И т.н. Каквото и да метнеш то си се плъзва в улея Laughing

# 424
  • Sofia
НСЧ, вярно е че мъжът ми не помага много, но и не разхвърля и не цапа. Не разхвърля дрехи и чорапи, не оставя чаши и чинии след себе си.

# 425
НСЧ, вярно е че мъжът ми не помага много, но и не разхвърля и не цапа. Не разхвърля дрехи и чорапи, не оставя чаши и чинии след себе си.
Моят пък разхвърля, освен, че нищо не пипа, ако не го накарам де, ако го накарам не отказва, след час два го свършва.....
До компютъра нарежда чаша за кафе, после бира, на другия ден вино....ако не мина да ги обера ще изнесе цялата кухненска посуда в хола......аз съм обичам подредено, чисто, красиви вещи, уютна къща....но отдавна съм разбрала, че с такъв мъж и дете приличащо на него няма спасение....!

# 426
  • София

Тук съм и аз, ама И към подмишници.
Блъсва ме мигрената, пада ми пердето и ако не успея да се отдалеча бързо достатъчно надалече, става страшно..... #2gunfire

# 427
savina_33, това става с времето, постепенно нещата се натрупват, единствената разлика е, че у вас има кой да се връзва, а в посочения дом - не Laughing

# 428
..Писах за съвета на баба ми "не ходи празна". Много помага. Ако съм тръгнала към спалнята и видя нещо по пътя, просто го взимам и слагам на мястото му. Не ми пречи да прибера нещо в шкафа, вместо на края на седмицата да се видя в затрупани плотове и да се хвана за главата и вместо да си почивам да трябва да подреждам, преди да изчистя. Самото чистене е не повече от час. Хамалогията по подреждането е повече и ако се прави на момента, спестява супер много време.
+1

И смятам, че е притискащо за децата, и за който и да било да не могат да си оставят нещо по плота или в хола, защото мигом ще бъде прибрано, или да виждат как се вмъкваш след тях в банята да подсушаваш крана.
Правя точно горно-описаното.

Последна редакция: пн, 12 юни 2017, 01:20 от Анонимен

# 429
На мен пък ми е интересно защо точно жената се изкарва мързеливата и корена на проблема с хаоса.

Не забравяйте, че все пак живея с полусъзнателни създания и един "разсеян професор", като всички имат различни по успешност дни. Някои дни са като торнадо. В такива дни по никакъв начин не мога да си наложа да вървя след всички. Просто наум изчислявам колко време се налива за нулев резултат и зарязвам всичко. Защото, както казах, дори да оправя 3-4 пъти, което въобще не е мързел, понякога трябва да се разтреби и 10 пъти. Е нямам сили.

Сутринта намерих фунията и кухненските ръкавици в спалнята. Едната дъщеричка е решила, че това е най-най хубавата играчка на момента. А понякога ако ме види да прибирам по местата, може да се случи така, че от любопитство да наизкара целия шкаф и да ми отвори работа.

И преди да заговорим за възпитание- не режа изследователския дух, нека рови. Но си имам лимит от прибиране за деня и като ми свърши лимита, оставям всичко- и чинии в мивката, и играчки по пода. Таткото въобще не забелязва. Особено ако си има задачи или обмисля нещо- живее в паралелната вселена. А и на мен не ми е приятно да го гоня със забележчици, така си убиваме либидото взаимно.

А Контесата продължава да не прави разлика между питомци и собствени деца...

# 430
Barefoot Kontesa, казах кое според мен е притискащо и плашещо - бърсането на капки в банята и примиране след всеки, ако си е оставил нещо в общите стаи за ползване (кухня, хол). Щом смяташ, че е нормално, ок, но има и други много по-леки варианти, в които също не липсва хигиена, просто се живее спокойно, без да се подрежда постоянно.

# 431
Мен ме подплаши това пазене на някаква възглавница, която е забранена за облягане и е само за красота и трябва да е изпъната. Като дете такава чест съм оказвала само на ръчно везана възглавница, как ли пък ще пазя някакви Икейски или други серийни производства...възглавниците са за облягане.

# 432
Не е забранена за облягане възглавницата. Просто, като станеш, няма да ти се счупят ръцете, ако я поотупаш за 1-2 секунди, да не стои като сплескана жаба на дивана.

# 433
Зависи от настроението. Ако има съскаща харпия, която се дразни, може да се замисля дали да не я оставя в смачкан вид, ей така, да натисна малко копчета...защото понякога човек забравя или не му пука.

# 434
Да, ако не ти пука за средата, в която живееш, няма проблем. Ако ти пука, то става автоматизъм.

Общи условия

Активация на акаунт