Мама стачкува! Стигнахте ли вече дотам?

• 65 152
  • 886
  •   1
Отговори
# 570
Расла съм с брат и хубавото беше, че нямаше лазерен фокус върху моята особа, постижения и настроения.

Ако бяхме трима, щеше да е още по-интересно, а можеше и майка ми да се поокърши повече като родител. Просто настръхвам от родители, които прагматично си разпределят силите, защото децата са им вид проект и трябва да дадат всичко. Не си падам по високите стандарти, все ми се струва, че хем ще се раздам, хем накрая няма да е имало много смисъл.

# 571
  • Sofia
Скрит текст:
НСЧ, от всички хора, с които пишем тук от години точно  с теб съм убедена, че няма да имам никакви проблеми ако трябва да живеем заедно. Просто сме много еднакви в много неща и отказвам да повярвам, че мислиш, че не си чистофайница...
Въобще не ме познаваш в такъв случай Simple Smile

...Предполагам няма място за сравнение като нямаш деца. Е, аз нямам. Ще пиша като имам, надявам се скоро.
Преди детето доста неща ме впечатляваха, след живея много спокойно. Така че не се знае, може и още по-зле да станеш  Mr. Green

Цитат
Едва ли ще изненадам някого. Но за мен това е последващ член и в някакъв смисъл смятам, че не аз трябва да се приспособявам и нагаждам живота си.

Айси, сигурно ще изненадаш няколко човека, включително и себе си.
Разбира се, че детето идва след родителите си в семейството, обаче не мисля, че приспособяването и нагаждането е еднопосочно. Напротив!
Всеки семеен член се адаптира към другите. Нещата са в процес. Всеки учи от другите и разбира се, много пъти се учи в движение.
Ще ми е интересно да те прочета и после, като станеш майка  Hug

Последна редакция: пт, 23 юни 2017, 14:37 от vihrogonche

# 572
icey, искаш да кажеш, че като поемаш някаква нова, важна отговорност, не променяш живота си по никакъв начин, защото е нова?
За мен е невъзможно newsm78 всяко нещо, което влиза в живота ни иска място, и е нормално докато го наместваме да променим останалите.
Особено за нещо толкова важно като дете.

# 573
  • София
По-добре е една майка да тръгне с такава нагласа, отколкото да се засили да мели 5-зърнест лимец с персонална каменна мелница и да остави детето ѝ да спи до тригодишна възраст на корема ѝ, щото му било удобно. По истински случай.

# 574
И тук вече идва въпросът за милион долара: как хем жената да се адаптира, хем да не се адаптира до обезличаване. Както и въпросът- да, децата са важни, но колко точно важни и колко точно дуракоустойчиви? За едно нормално гледано дете на 95% трябват Х усилия. Обаче за да е всичко перфектно 100%, трябват 2Х усилия. И тук вече идват историите с киноата и лимеца и други ексцесии.

# 575
По-добре е една майка да тръгне с такава нагласа, отколкото да се засили да мели 5-зърнест лимец с персонална каменна мелница и да остави детето ѝ да спи до тригодишна възраст на корема ѝ, щото му било удобно. По истински случай.
Най-добре е да подходи реалистично Simple Smile за да няма после - ох и ах.

The Siren of Titan, постига се лесно, когато не се налага да гледа детето сама. То има двама родители, и освен ако не са разделени или се е случила някаква трагедия, съвместното отглеждане предпазва от обезличаване, защото има време да мисли и за друго, когато не е 24/7 на повикване.

# 576
Да де, но ако не си гледаш детето сама, едва ли ще имаш пълен контрол, ако искаш да е супер специално, еко-био ангажирано родителство. Щото за някои практики и най-добрият баща трудно подлежи на обучение.

НСЧ, знам ти наизуст дежурната позиция. Работата е там, че някои майки държат именно те да са основен гледач и източник на супер точни действия, хранене и каквото там се сетите. И буквално с мерак си преобръщат живота, за да са в центъра на събитията и да се справят лично с всичко, при това по усложнен и доста невротичен начин.

# 577
Аз също знам твоята, но питаш - отговарям Simple Smile пък ако някоя бъдеща майка, която смята, че това е единственият вариант, нека види, че има и други. А вече какво ще избере си е нейна работа  Peace

# 578
Здравейте. Сега виждам темата, не знам какво сте коментирали до тук.
Моите са на 11 и 4. От 4 юни съм в стачка. Така се получи, нищо по-специално не направих, просто животът сам си го направи. Последната година имах няколко кризисни момента и ... enough is enough, както се казва.
Авторката, много си издържала, голямата ти е на 19.... От 6 години съм с мъжа ми, стига толкова.
Да видиш сега, и готвят, и чистят, и по лекари ходят. Наесен само учебната част ще остане за мен - помощ и натискане на големия. Като искат нещо, веднага им напомням, че имат и баща. Е, все още се обръщат първо към мен, големия особено, но ще се научат, а пък аз съм многоооо търпелива и упорита, не съм решила нещо, не съм го направила. Че при мене стана - подаваш му пръст, оно ти захапа ръката.  Laughing

# 579
Работата е там, че някои майки държат именно те да са основен гледач и източник на супер точни действия, хранене и каквото там се сетите. И буквално с мерак си преобръщат живота, за да са в центъра на събитията и да се справят лично с всичко, при това по усложнен и доста невротичен начин.
Като са будали...Бащата се предполага, че не е нито сакат, нито малоумен.

# 580
Уиш, това понякога си е целенасочено, за да се позиционира жената като незаменима. Иначе наистина и таткото може да се справи, но понякога е изгодно да го нарочат за малоумен. Та така, някои жени контролират по тоя начин- само аз мога да го свърша това както трябва...

# 581
Аз си бях пак основният гледач, но и делегирах и въобще не държах да съм и Слънцето и Луната.

ММ не е бил изключван от отглеждането на детето си от първия й ден и си я гледаме и до ден днешен сами. Единият път поема повече единият, другият път другия и така.

# 582
Майката е по-често основен гледач и дори да делегира, пак тя планира делегирането. Има го това с невидимото бреме на мислене и планиране, а другите дори да се включват, е много по-лесно, защото са им казали какво да правят точно. Правят това и нищо повече. Оставяш им бебето, гледат го, ама като се върнеш, няма да намериш между другото нещо сготвено или изгладен куп пране.

# 583
Уиш, това понякога си е целенасочено, за да се позиционира жената като незаменима. Иначе наистина и таткото може да се справи, но понякога е изгодно да го нарочат за малоумен. Та така, някои жени контролират по тоя начин- само аз мога да го свърша това както трябва...
Именно. Затова казах, че са будали.

# 584
Може да си мислят, че са хитри. За някои жени "майка на децата" е пре-велика позиция и титла, като всячески се подчертава колко е било трудно и как са били единствените, които го могат...

Общи условия

Активация на акаунт