Мама стачкува! Стигнахте ли вече дотам?

• 65 098
  • 886
  •   1
Отговори
# 630
Не съм казвала, че децата ми пречат. Децата те правят много силен и самоуверен човек. Жените без деца на моите години са отвратителни.
Но почивката е почивка, когато си без деца. Отглеждането на деца е работа. Както във всяка работа има и елемент на удоволствие. Както от всяка работа все пак има почивен ден, когато имаш деца не винаги можеш да си вземеш почивен ден. Все по-малко познати имам, които получават помощ от баби.
Аз не се оплаквам, само споделям какво мисля по въпроса със стачката..

# 631
Като дете ходехме на море на станция от предприятието на баща ми. Спомените ми са, че мъжете пиеха бира, играеха карти и почиваха пълноценно, а жените се грижеха за децата, лягаха и ставаха рано с тях и т.н.
Така че ако става дума за тази система - в която единият родител почива, а другият сам се грижи за децата - напълно разбирам защо не искат да ги водят. Но това си е грешка на майката.
Защо раждате ако имате такава нагласа към децата, че ви пречат?
В дадения момент това им е приоритет, това им носи удовлетворение. В смисъл не им е толкова важно да идат на море, планина или др. място.

# 632
  • София - Варна
Ами аз визирах ходене на почивка с много малки деца в случая. Правила съм го, правила съм го и с повече от 1 дете, но и с едно все още неосъзнато беше лудница. Дори няколко възрастни не могат да се оправят понякога, зависи много и от детето. Синът ми например беше много "криво" дете. Има някои, които главно седят и мигат, но други се фрустрират от почти всичко. Не става дума дори бащата да запива, а майката да бъхти.
Просто докато детето не стигне възраст, на която да проявава някави наченки на разум, не си причинявам ходене някъде за повече от ден (изключвам вили и могили). За мен е равносилно на "да види гъз път".

Последна редакция: нд, 25 юни 2017, 12:20 от afrikancho

# 633
  • Стара Загора
Майка ми и сестра ми отидоха заедно на море с малката (10 мес), върнаха се почти чисто бели след 1 седмица на морето.  Joy
Следя темата, интересна е, стигнах до 15-та стр. Имам и аз едни запитвания относно превъзпитаване на голямото дете, ама гледам сега други дискусии се водят, така че ще почакам.  Whistling

# 634
Нашето до 3 беше много диво. Но си има начини за справяне, просто човек не трябва да се втелясва.

И аз се връщам бяла, пазя кожата си, не намирам причина да я излагам на опасност.

# 635
  • Стара Загора
Просто всяка година ходят заедно и се връщат много чернички и червенички, ама тази година  с Player 3 беше по- различно Simple Smile

# 636
Нормално, седели са на сянка, човек като е с дете започва да мисли по-здравословно  Mr. Green

# 637
  • София - Варна
Майка ми и сестра ми отидоха заедно на море с малката (10 мес), върнаха се почти чисто бели след 1 седмица на морето.  Joy
Следя темата, интересна е, стигнах до 15-та стр. Имам и аз едни запитвания относно превъзпитаване на голямото дете, ама гледам сега други дискусии се водят, така че ще почакам.  Whistling
Joy Joy
И аз бях така - все бяла се връщах, като бях с дете на море.

# 638
Като дете ходехме на море на станция от предприятието на баща ми. Спомените ми са, че мъжете пиеха бира, играеха карти и почиваха пълноценно, а жените се грижеха за децата, лягаха и ставаха рано с тях и т.н.
Така че ако става дума за тази система - в която единият родител почива, а другият сам се грижи за децата - напълно разбирам защо не искат да ги водят. Но това си е грешка на майката.

Точно на тези станции пък моята майка казваше, че си почива най добре.....яденето е осигурено първо второ трето три пъти на ден, единствените ни задължения бяха да ходим на плаж, да обядваме, да спим след обяд и вечер да ходим на виенското и да ядем сладолед!

# 639
Със сигурност е по-лесно от вкъщи, когато е и на работа.
Но не е като да имаш залепено дете 24/7 и да имаш часове, в които ще си сложиш слушалките на ушите и ще заспиш на плажа.

# 640
Защо раждате ако имате такава нагласа към децата, че ви пречат?

Защото раждането и гледането на деца има и други аспекти, които се простират отвъд стандартните 10-ина години пляс, ръчички, малко глезотене и веселата работа. Защото някои даваме на децата месо, картофи и любов, а не бонбони и глезотия. Въпрос на светоглед- аз не съм искала бебенца, принцески с рокли или проект, в който да произведа най-балансираната личност на Вселената. Искала съм да дам шанс на още няколко същества да се родят и да живеят- свой живот, не моя. Не аксесоар за мен, а живот за себе си.

Да, много добре разбирам позицията да се трудиш и да наслагваш щрихи към един добре изграден характер, но и в това няма гаранция. Да не говорим, че може да произведеш ужасия, която точно това чака- непрекъсната анимация, всичко на тепсия и много съм специален/специална.

На първата почивка със сина ми, на три, имаше трима възрастни- и тримата побърка. Точно криво дете, което се фрустира от най-малкото, но има нескончаема енергия. На три са виртуози в борбата със следобедния сън, храненето и всичко позитивно.

"Жените без деца на моите години са отвратителни. "

Да, и това беше една от причините да имам деца, при това повечко.

# 641
Сирен, не споделям всичките си теории, но за мен си един от най-интересните хора в този форум. Винаги ми е забавно да те чета. Виж реакциите на останалите са ми до болка познати.

# 642
И на мен ми е интересно да чета препоръки за гледане на деца, в които уроците по ски предшестват тоалетното трениране: готината майка сваля памперса на около 3г., когато "детето е готово" , но на около 2г. детето вече е пробвало сбоуборд, ски, конна езда, сърф и е ходило в Лувъра. Обаче сигурно е било весело при някоя от тия дейности да напълни гащите:)

# 643
Прохождането май е преди другата физиологична нужда, така че нормално.
Има проходили и на 10 месеца. Защо да не се забавляват с неща, които са свързани с ходене/стоене, а да чакат да свалят памперса? Всяко нещо по реда си.

# 644
Разбира се, забавлението преди и над всичко, на всяка цена. Щом има кой да обслужва пълните памперси, работа става Boss Baby:) проходи ли- да няма празно. Натоварваш чантите и принадлежностите и се впускате в приключения- то ски, то коне, юрти, каяци...иначе детенце ще е лишено.

Общи условия

Активация на акаунт