Препоръчайте препарат против акари

• 19 522
  • 76
  •   1
Отговори
# 60
Ох, и аз не знам какво да купувам. Пречиствател на въздуха ли, уред за изсмукване на акари ли, препарати ли. Много е трудно, наистина с алергиите справянето е трудно.

# 61
Тази сутрин се замислих за нещо. Като гледате чаршафите, може ли да се гладят и върху леглото? Един вид с топлината от ютията да убием акарите? И дали високата температура ги убива или парата от ютията?

# 62
Всичко по леглото гладя, не само чаршафи. И възгалвници и завивки и матрак.

Последна редакция: сб, 01 юни 2024, 12:57 от the Дорис

# 63
Много благодаря 💐
Този сайт не ми е познат. Мога ли да му се доверя? От него ги поръча или?
Аз поръчах същото Джими от Емаг https://www.emag.bg/prahosmukachka-uv-za-leglo-jimmy-jv35-700w-1 … tm_medium=android . Много мощно, много чисти, доволна съм. Има и УВ светлина, която уж убива всичко под него.
Но ние нямаме алергии, не мога да дам отзив за това.

# 64
Всичко по леглото гладя, не само чаршафи. И възгалвници и завивки и матрак.
Дорис, ползвате ли специални възглавници/матраци - антиалергични? Ако да- какви?
В какво се изразява алергията при детето ви- виждам,че доста години се борите с нея.
И при нас стойностите от тестовете са много високи.
Подобрение/влошаване има ли през годините при вас?

# 65
Дъщеря ми се зачервява до рани в лицето и сгъвките. Около очите и устата е най-зле. На кръвен тест са и високи показателите за алергия.

Имаме противоакарни чаршафи. Тя не позволява да ги позлваме - защото са като за напикаващи се и шушкат
Ами една година е по-добре, в друга по-зле. Тя има и хистаминоза.

# 66
Мисля че може да се изтрепят с озонатор.

# 67
Имам Лампа с озон. С дни мирише стаята - ами няма как да ги изтрепеш... Акари имаме включително по нас.

# 68
Здравейте,
Имам съмнение, че момичетата ми са с алергия към акари и домашен прах.
Запушен нос, с*пол (вода), стичане в гърло =бронхит-антибиотик.
Това през месец! Започнаха да приемат хомеопатия, не виждам особен ефект (за сега)
Все още не сме правили тестове и не мога да съм на 100% сигурна,че това е причината, но ще взема няколко идеи за справяне с тези гадове.

Прахосмукачката доста се рекламира и по социалните мрежи (дори и кодове за отстъпки мернах скоро)

Обикновен протектор използвам за леглата, дали не се получава един вид не добро проверяване. Старая се на 7 дни да го изпирам (задължително добявам дезинфектант и сода)

# 69
Някъде има ли нАучно обяснено защо една обикновена прахосмукачка  не изсмуква акарите, а тези за акари - да? Голяма част от финият прах в контейнерчетата всъщност са власинки от текстил и прах от дунапрена от дивана. Други мощни прахосмукачки (от моя опит) изсмукват същите неща, но примесени и с по-големи боклучета, съответно трудно се различава тая пихтиеста маса в контейнера акари ли е, бръмбари ли, солети ли, косми ли. Поставям въпроса за размисъл доколко наистина необходими са тия анти акари прахосмукачки, защото човек в безсилието си да си помогне при алергия купува един куп неща с надеждата да помогнат.

# 70
В прахосмукачките за акари има УВ стерилизация и функицкия за потупване, което размества скарите и по лесно се поглъщат от прахосмукачката.
Ужасно е всичко това с алергиите. Sad

# 71
В прахосмукачките за акари има УВ стерилизация и функицкия за потупване, което размества скарите и по лесно се поглъщат от прахосмукачката.
Ужасно е всичко това с алергиите. Sad

Много хубаво звучи това с UV- стерилизацията, обаче доколко са ефективни прахосмукачките и доколко е маркетингов трик? УВ на моята прахосмукачка ( Jimmy's) е едно малко прозорче приблизително 5-6 на 5-6 см (не съм го мерила), а не по дължината на цялата четка. Другото нещо, което не ми е ясно доколко тая UV - лампа може да дезинфекцира и да унищожи акарите само с едно минаване на прахосмукачката през някакъв участък или трябва по-продължително да се третира.
За тупалката - моята стандартна прахосмукачка има такава и въобще не се сетих, че може да е предимство.
В никакъв случай не твърдя, че съмненията ми са оправдани, по-скоро давам тема за размисъл преди да се впуснем към следващата покупка (Jimmy's- ът ми е 7-мата прахосмукачка у нас Simple Smile ).

# 72
Ами аз имам прахосмукачка с воден филтър - примерно минавам с нея матрака и после с Жвимито и контейнера на Джимито е пак пълен. Съмнявам се това всучкото вътре да са акари - нямам микроскоп да погледна, но прави по-добър вакум от другата.

# 73
Здравейте, дали някои от вас е ползвал следния продукт: ПРОБИОТИЧЕН НЕУТРАЛИЗАТОР НА АКАРНИ АЛЕРГЕНИ?
Видях че се предлага в ДМ, както и в zoya. Не съм ползвала, както и не съм го виждала за това събирам мнения.
В Ремедиум открих един спрей (Pranarom), но пише, че не се препоръчва за бременни и кърмещи (от вторите съм) и за това се притеснявам малко по отношение на разни спрейове и т.н, но пък тези първите се продават и в zoya, така че предполагам са с по-изчистен състав.
Синът ми е на 10 г и има алергия към акари.

# 74
Здравейте,

Идвам и аз с размисъл дали имам нужда от такава прахосмукачка. Нямаме алергии, чакам бебе и понеже се преместих да живея при мъжа ми, освежих матрака със сода и после с обик. Керхер издърпах. Та се чудех дали това е достатъчно? Дали не е нужна повече грижа за матраците и диваните?
Ще съм благодарна за вашите мнения, в момента има намаление в бг сайта на Jimmy + код за отстъпка.

Общи условия

Активация на акаунт