Хламидия - тема 4

• 94 210
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте! Присъединявам се и аз в тази тема, тъй като в сряда ми излезе положителен ДНК тест. Докторът ми изписа азакс-еднократна доза от 2х500. Каза, че тъй като нямам усложения, това ще е достатъчно. Но не ме извика за контролен преглед. Кога трябва да отида. Ако отида седмица след приема на АБ, дали ще е достатъчно?
здравей,контрола се пуска 21 дена след приема..струва ми се доста малка доза,но се посъветвай все пак с лекаря.Вземи си и пробиотик.и успех Hug

# 526
Здравейте! Присъединявам се и аз в тази тема, тъй като в сряда ми излезе положителен ДНК тест. Докторът ми изписа азакс-еднократна доза от 2х500. Каза, че тъй като нямам усложения, това ще е достатъчно. Но не ме извика за контролен преглед. Кога трябва да отида. Ако отида седмица след приема на АБ, дали ще е достатъчно?
здравей,контрола се пуска 21 дена след приема..струва ми се доста малка доза,но се посъветвай все пак с лекаря.Вземи си и пробиотик.и успех Hug

Взела съм си, да. Ами и на мен ми се струваше така, но лекарката каза, че повод за притеснение няма и да не съм го мислила...Друг лекар ми каза, че е хубаво да се направи прием 5 дни по една таблетка на ден...
Наблюдаващия ми лекар каза че тъй като при мен няма усложения и симптоми, тази доза ще повлияе+това азаксът бил с бавно освобождаване...
Интересува ме и друго...винаги ли ако единият от партньорите има, то и другият задължително има? Моят партньор ще се изследва, разбира се. И ако вече съм пила АБ, може ли да правим секс без предпазни средства? Питам чисто информативно, понеже знам при всеки протича различно и т.н
Благодаря предварително!

# 527
  • София
Здравей!
Еднократна доза АБ, няма как да унищожи Хламидия трахоматис.
Потърси второ мнение? - Какви усложнения да имаш, които да се видят от един АГ-преглед?! Това е тиха инфекция и е много трудно да се разбере какви поражения е нанесла ( на матка, тръби, яйчници, стави...).
ДНК  теста  показва, че в момента, има активна инфекция, но вие може, с твоя партньор да си я активирате  периодично ( месеци и години), т.е само по един ДНК тест няма как да се разбере, нито кога си заразен, нито какви поражения има.

АБ се приема поне 10 дни.
Лекувате се и двамата и без секс докато трае лечението.
Контрола, най-рано 40 дни след терапията.
Контрола: Иг.А, Иг.М и Иг.Г

# 528
Здравей!
Еднократна доза АБ, няма как да унищожи Хламидия трахоматис.
Потърси второ мнение? - Какви усложнения да имаш, които да се видят от един АГ-преглед?! Това е тиха инфекция и е много трудно да се разбере какви поражения е нанесла ( на матка, тръби, яйчници, стави...).
ДНК  теста  показва, че в момента, има активна инфекция, но вие може, с твоя партньор да си я активирате  периодично ( месеци и години), т.е само по един ДНК тест няма как да се разбере, нито кога си заразен, нито какви поражения има.

АБ се приема поне 10 дни.
Лекувате се и двамата и без секс докато трае лечението.
Контрола, най-рано 40 дни след терапията.
Контрола: Иг.А, Иг.М и Иг.Г

Благодаря за мнението! Нали смисълът на ДНК тест е да се види точно дали в момента има...когато излезе чист резултат не значи ли това, че е излекувана...как така да се активира нещо, което вече го няма? Именно, че при прегледа ми не се видяха проблеми в яймниците и т.н. Не е ли ДНК тестът от директен секрет по-достоверен от кръвния?
Както казах друг лекар ми препоръча 5 дни по една таблетка.

# 529
Здравейте момичета !Искам да споделя моята история.Почти година лекуваме хламидия .Пием антибиотици ( двойни дози  ,последният път като свърши единия , почнахме друг ) . Изчакваме месец . Пускаме кръвни и резултата е същия ,никаква промяна .Така минаха 8 месеца .Реших да потърся др мнение .Пусняхме цервикален секрет и там отрицателен .Мнение на един АГ,щом е отрицателен на цервикалния секрет значи няма ХЛАМИДИЯ .От там цветна снимка .Да видим какви поражения е направила .Всичко е ок на снимката .Но нещата не се получават . Отиваме при друг АГ специалист .Отново пускаме за хламидия цервикален и отново отрицателен .И мнението на спец е , че винаги ще ми показва кръвния положителен резултат .Това са наличието на анти тела в организма .Тази инфекция има за цел да навреди на тръбите .Тя си свършва нейната работа и заминава .И ако на цервикалния секрет ви е отрицателен ,значи нямате хламидия .Дано съм била полезна .Просто доста време лекуваме и се лутаме по специалисти в инвитро клиники( едни от най -известните ) Успех на всички момичета .

# 530
Надя77, би ли споделила веднага ли се носи в лабораторията цервикалния секрет?Как точно става?Мерси предварително.

# 531
Надя77, би ли споделила веднага ли се носи в лабораторията цервикалния секрет?Как точно става?Мерси предварително.
да веднага се носи Blush

# 532
Здравей,веднага се носи . Мисля ,че излизаше до ден -два .Заедно с него си пуснах и микробиология и разни др .

# 533
Здравейте. Правихме в Рамус изследвания за микоплазма, уреаплазма и хламидии. Може ли да ми кажете какво значат резултатите? ImG и ImA като са в гранични, добре ли е това?

# 534
  • София
Здравейте. Правихме в Рамус изследвания за микоплазма, уреаплазма и хламидии. Може ли да ми кажете какво значат резултатите? ImG и ImA като са в гранични, добре ли е това?
Скрит текст:
Здравей!
Резултатът за Хламидия е малко съмнителен - повтори го се 20-30 дни.
Иг.М реагира и на други патогени и след като само той е положителен, малко вероятно да има Хламидия, но за да се отхвърли това предположение, изследването трябва да се повтори.

# 535
Здравейте и от мен. Определено кръвния тест не винаги е достоверен! На мен ми е отрицателен, а ми намериха хламидия в еякулат на PCR.

# 536
Така е. При моя мъж пък стана обратното, при кръвния положителен ИгМ и то доста висок. Два пъти пи антибиотици и все си беше висок. След това, като направи PCR тест, отрицателен! Не е имал никаква хламидия.

# 537
На мен ми е странно как хората нямат никакви симптоми. Аз имам температура, парене при уриниране, болки в тестисите.

# 538
Виждам, че Denis пише от години в тези теми за хламидия и всички я търсят нея. Вие някакво медицинско образование ли имате? 1во - не съм съгласен, че ако инфекцията е стара и вече е преминала по други органи и не си заразен. Според мен това е пълна глупост! При всички положения си заразен, ако имаш хламидия. И нещо друго - кръвните изследвания не са много точни! Аз имам проблеми от година и никой не може да ми намери проблема защото ме изследват на кръвни тестове които показват, че уж нямам хламидия. Накрая ми излезна положителен резултат на PCR на еякулат! И друго нещо - ако правиш контрола 40дни след антибиотика, а не си се излекувал с този антибиотик? Така никога няма да се излекуваш защото хламидията ще се развие пак в големи размери. Трябва да се лекуваш последователно с антибиотици, а не да чакаш по 40 дни, глупости!

# 539
Извинявам се за следващия пост, ако евъзможно ще го изтрия по късно - Ays10, изтрий си входящи/изходящи съобщения, защото ти е пълна кутията и не могат да ти се пращат съобщения, виждам, че ми пишеш, но не мога да ти отговоря!
Виждам, че Denis пише от години в тези теми за хламидия и всички я търсят нея. Вие някакво медицинско образование ли имате? 1во - не съм съгласен, че ако инфекцията е стара и вече е преминала по други органи и не си заразен. Според мен това е пълна глупост! При всички положения си заразен, ако имаш хламидия. И нещо друго - кръвните изследвания не са много точни! Аз имам проблеми от година и никой не може да ми намери проблема защото ме изследват на кръвни тестове които показват, че уж нямам хламидия. Накрая ми излезна положителен резултат на PCR на еякулат! И друго нещо - ако правиш контрола 40дни след антибиотика, а не си се излекувал с този антибиотик? Така никога няма да се излекуваш защото хламидията ще се развие пак в големи размери. Трябва да се лекуваш последователно с антибиотици, а не да чакаш по 40 дни, глупости!

Общи условия

Активация на акаунт