Хламидия - тема 4

• 94 059
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте, реших да си направя профилактично кръвни изследвания и до колкото разбирам излязоха положителни.

Може ли някой да ме посъветва какво трябва да направя, при венеролог ли трябва да отида? Някакви препоръки за София? Имам партньор от 5 години, той ще се изследва също.
Четох в темите, че щом igA е толкова високо значи е остра форма, но какво означава това? Че е в ранен етап или че е силно развита?

Ще съм много благодарна ако някой помогне.

Направте PCR test - за град София в Александровска болница- кожно - венерологична клиника Д-р Петрова !

# 661
  • София
Здравейте, реших да си направя профилактично кръвни изследвания и до колкото разбирам излязоха положителни.

Може ли някой да ме посъветва какво трябва да направя, при венеролог ли трябва да отида? Някакви препоръки за София? Имам партньор от 5 години, той ще се изследва също.
Четох в темите, че щом igA е толкова високо значи е остра форма, но какво означава това? Че е в ранен етап или че е силно развита?
Ще съм много благодарна ако някой помогне.
Здравей!
Тестът показва, че има Хламидия, скорошно заразяване.
При опити за бебе, ако се засече Хламидия при единия, не е нужно да се изследва другия, а се прилага терапия и за двамата и без секс, докато трае лечението.
Контрола се пуска, поне 40 дни след проведената  терапия (Иг.А, Иг.М и Иг.Г) .
Консултация с АГ, Дерматолог-венеролог, Специалист инфекциозни болести...
ПП.
Причина за това заразяване може да е активиране на стара инфекция и реинфекция - напр. твоя партньор е имал много стара инфекция, но по някаква причина - възпаление, заболяване, прием на по-слаб АБ ( за нещо друго) тя се активира и ако преди той не е бил заразоносител, т.е. не е можел да я предава на друг, след реинфекцията е станал.

# 662
Здравейте! Изчетох доста информация в темата, но не стигнах до конкретен отговор по моят казус. Ще пускам профилактично изследвания за хламидия. Нямам оплаквания към днешна дата, но се оказа, че партньорът ми е имал паралелна връзка, та всичко е възможно. Въпросът ми е кръвен тест за трите стойности, или ДНК е по-подходящ в случая. Също така ако се взема ДНК проба, към АГ ли да се обърна (за да разчете и резултатите после) или директно в лабораторията? Не съм запозната, което е малко срамно за зряла жена, но за пръв път се сблъсквам с това и всеки съвет ще ми е от полза.

# 663
  • София
Здравейте! Изчетох доста информация в темата, но не стигнах до конкретен отговор по моят казус. Ще пускам профилактично изследвания за хламидия. Нямам оплаквания към днешна дата, но се оказа, че партньорът ми е имал паралелна връзка, та всичко е възможно. Въпросът ми е кръвен тест за трите стойности, или ДНК е по-подходящ в случая. Също така ако се взема ДНК проба, към АГ ли да се обърна (за да разчете и резултатите после) или директно в лабораторията? Не съм запозната, което е малко срамно за зряла жена, но за пръв път се сблъсквам с това и всеки съвет ще ми е от полза.
Здравей!
ДНК теста показва само свежа инфекция, скорошно заразяване ( 20-30 до 40 дни напр.) и активна форма на инфекцията.
Иг.А, Иг.М и Иг.Г - показват всичките варианти - свежа, нова, стара, реинфекция и т.н.
или ако ДНК теста е отрицателен, това не означава, че няма Хламидия ( напр. стара).
ДНК тест - ти взема АГ
Иг.А, Иг.М и Иг.Г са антитела и теста е кръвен - в лаборатория, венозна кръв

# 664
Здравей!
ДНК теста показва само свежа инфекция, скорошно заразяване ( 20-30 до 40 дни напр.) и активна форма на инфекцията.
Иг.А, Иг.М и Иг.Г - показват всичките варианти - свежа, нова, стара, реинфекция и т.н.
или ако ДНК теста е отрицателен, това не означава, че няма Хламидия ( напр. стара).
ДНК тест - ти взема АГ
Иг.А, Иг.М и Иг.Г са антитела и теста е кръвен - в лаборатория, венозна кръв

Благодаря, Денис! Останах объркана от мненията, според които кръвните изследвания не винаги са точни, но именно тях ще пусна, щом ДНК методът отчита само толкова прясна инфекция.

# 665

Освен хламидия има и уреаплазма и микоплазма!!! За това ДНК  и за трите.Хламидия трахоматис се изследва със секрет!  Ако се притеснявате за нещо предавано по полов път, доста неща ще трябва да изследвате!

# 666

Здравейте ! Може ли да получа мнение за изследването на мъжа ми със семенна течност.
Консултирахме се с репродуктивен специалист, той казва ,че тези изследвания говорят за стара инфекция ,към която вече има изградени анти-тела, но се притеснявам ,защото той никога не е лекувал хламидия и правим опити за бебче. Докторът му е изписал антибиотик за друга бактерия и му е казал,че той помага и при хламидия. Disappointed
Качвам и малко предистория - 2009г. Се заразява с хламидия,губи зрение на едното око, след което доктори от цяла България та дори и чужбина правят изследвания за хламидия ,но кръвни и навсякъде е отрицателен, така че наистина не е шега работа ...,чак сега с това изследване се установи, че е имал или има все още ...
Благодаря предварително !

# 667

Здравейте на всички! Преди 2 месеца ми се появи странно течение, и реших да си направя изследвания с домашен тест кит, и се оказа че имам хламидия, моя приятел се тества и неговите резултати са негативни, на момчето което бях преди него положителни ( ногавата бивша приятелка и тя си направи изследвания и тя е негатвина) и се чудим и маем от къде е дошло това нещо 😢 понеже живея в англия, и не знам какви мерки да предприема защото тук нещата са по различи със сравнение това което чета тук. След този кит от клиниката ми изпратика доксиклицин за 7 дена изпих хи течението уж се оправи дойде ми цикъла нормално и след него течението пак се появи 😢 моля за съвет много изчетох по въпроса а съм на 23 години, това за безплодието и тн още повече ме притесни и не знам дали си внушавам но почва и да ме понабоялва ниско доло! Благодаря предварително❤😢

# 668
Здравейте, на 06.04 ми направиха цветна снимка и се оказа, че са запушени и двете тръби.
Преди снимката нямах никакви оплаквания, а 3-4 дни след снимката започна тъпа болка ниско в корема, в кръста и гърба и по-често уриниране.
Направих си изследвания за хламидия и резултатите са:
IgM - 17.7 (>11 positive)
IgG - 7.2 (<8 negative)
IgA - 1.3 (<8 negative)

На моя приятел, с когото от 2 години сме заедно и не сме имали други партньори резултатите са:
IgM 5.2 (<8 negative)
IgG 1.1 (<8 negative)
IgA 5.9 (<8 negative)

Възможно ли е да съм имала някаква стара инфекция, която да се е активирала (понеже миналия месец пих 10 дни Азакс)?

# 669
  • София
Здравейте, на 06.04 ми направиха цветна снимка и се оказа, че са запушени и двете тръби.
Скрит текст:
Преди снимката нямах никакви оплаквания, а 3-4 дни след снимката започна тъпа болка ниско в корема, в кръста и гърба и по-често уриниране.
Направих си изследвания за хламидия и резултатите са:
IgM - 17.7 (>11 positive)
IgG - 7.2 (<8 negative)
IgA - 1.3 (<8 negative)

На моя приятел, с когото от 2 години сме заедно и не сме имали други партньори резултатите са:
IgM 5.2 (<8 negative)
IgG 1.1 (<8 negative)
IgA 5.9 (<8 negative)

Възможно ли е да съм имала някаква стара инфекция, която да се е активирала (понеже миналия месец пих 10 дни Азакс)?
Здравей!
Според мен, нямате хламидия. Ако искаш повтори само твоите изследвания в същата лаборатория след 20-на дни.
Ако си била болна и си била на АБ-чна терапия, функцията на имунната с-ма пада и тогава "нападат" много патогени, а Иг.М ( за хламидия) много често реагира и на други патогени.
След като Иг.А е нисък - няма хламидия.

За запушените тръби - причината може да е друга, не е задължително да е единствено и само Хламидия ... макар че тя, е най-честия причинител, защото е  безсимптомна инфекция, ... да си я има човек дълги години ... и за нея, да не се прилага, своевременно и бързо терапия, респ. да се  избегнат или поне намалят вредите/щетите, които нанася.

# 670
Здравейте! Аз имам следното запитване...след проведено лечение ми казаха да си направя изследвания след 6 месеца отново, за да проследя дали стойността спада надолу. Направих си ги преди няколко дни, само че референтните стойности не са същите като тези, които имам на предното изследване.

Това е старото, а това новото:

Как да разбера дали има някакъв прогрес? Някой има ли идея? :д

# 671
  • България
Изглеждат отрицателни Wink

# 672
Здравейте! Аз имам следното запитване...след проведено лечение ми казаха да си направя изследвания след 6 месеца отново, за да проследя дали стойността спада надолу. Направих си ги преди няколко дни, само че референтните стойности не са същите като тези, които имам на предното изследване.

Здравейте, какво изследване проведохте?

# 673

Здравейте, какво изследване проведохте?

Всичките са за хламидия трахоматис. Пих антибиотик след, което започнаха да спадат надолу и след 6 месеца направих пак. Аз все пак ще се свържа с гинеколожката ми, за да й кажа, но ми беше любопитно как така са с различни референтни стойности и дали не е станало объркване.

# 674
  • България
Бихте ли споделили какъв АБ и за колко време приемайте.

Общи условия

Активация на акаунт