Хламидия - тема 4

• 94 111
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Момичета, моля ви за помощ. Пуснах си кръвни изследвания за хламидия.
Резултатът ми е Ig G 87.4!  от референтни стойности <9-отр; 9-11 граничен над 11 положителен. Пунах си само за стара инфекция. Този резултат не е ли прекалено висок? В момента пия дуфастон, възможно ли е резултатът да има някакви отклонения заради хапчетата? Моля Ви за отговор, защото ще се побъркам 😭
Само Иг. Г трудно се тълкува - може да не е много стара инфекция , от няколко месеца напр. да е.
Ако това е важно за теб, трябва да пуснеш Иг.А, Иг.М и Иг. Г - ако ли не - да се лекуваш, заедно с партньора и без
секс докато трае лечението.
От година и 3 месеца не съм водила полов живот... утре ще ходя в друга лаборатория и после при гинеколога. Извинявам се, че пак задавам въпроса, но възможно ли е резултата да е повлиян от Дуфастона?
Дуфастонът не влияе на хламидията /респ. и на резултата/

Благодаря ти много за бързия отговор! Ще се правят още иззследвания, пък дай Боже да излезе, че резултатът е бил объркан (май само ще де надявам ☹)
Винаги има вероятност за лабор. грешка, особено, ако е изследван само един показател.
Ще чакам да пишеш Peace

Здравей отново. Преди малко видях, че са ми излезли резултатите, но само за IgG и IgA. Резултатите са следните:
IgA 0.07(-) negative от референтни стойности <0.8 negative; 0.8-1.1 граничен резултат; >1.1(+) pоsitive
IgG 0.344 (-) negative като референтните стойности са същите.
Така като гледам резултатът ми е отрицателен, но въпросът ми е при положение, че IgA и IgG са отрицателни, възможно ли е IgM да е положителен?
Maлко вероятно, но не е изключено, защото този Иг-н реагира и на други патогени.
След като Иг. А и Г са отрицателни, нямаш хламидия.

В случая няма нужда да пускам ДНК тест или? Извинявам се, ако задавам глупави въпроси, но след като бях видяла резултата от първата лаборатория се бях притеснила страшно много 😶

# 76
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Момичета, моля ви за помощ. Пуснах си кръвни изследвания за хламидия.
Резултатът ми е Ig G 87.4!  от референтни стойности <9-отр; 9-11 граничен над 11 положителен. Пунах си само за стара инфекция. Този резултат не е ли прекалено висок? В момента пия дуфастон, възможно ли е резултатът да има някакви отклонения заради хапчетата? Моля Ви за отговор, защото ще се побъркам 😭
Само Иг. Г трудно се тълкува - може да не е много стара инфекция , от няколко месеца напр. да е.
Ако това е важно за теб, трябва да пуснеш Иг.А, Иг.М и Иг. Г - ако ли не - да се лекуваш, заедно с партньора и без
секс докато трае лечението.
От година и 3 месеца не съм водила полов живот... утре ще ходя в друга лаборатория и после при гинеколога. Извинявам се, че пак задавам въпроса, но възможно ли е резултата да е повлиян от Дуфастона?
Дуфастонът не влияе на хламидията /респ. и на резултата/

Благодаря ти много за бързия отговор! Ще се правят още иззследвания, пък дай Боже да излезе, че резултатът е бил объркан (май само ще де надявам ☹)
Винаги има вероятност за лабор. грешка, особено, ако е изследван само един показател.
Ще чакам да пишеш Peace

Здравей отново. Преди малко видях, че са ми излезли резултатите, но само за IgG и IgA. Резултатите са следните:
IgA 0.07(-) negative от референтни стойности <0.8 negative; 0.8-1.1 граничен резултат; >1.1(+) pоsitive
IgG 0.344 (-) negative като референтните стойности са същите.
Така като гледам резултатът ми е отрицателен, но въпросът ми е при положение, че IgA и IgG са отрицателни, възможно ли е IgM да е положителен?
Maлко вероятно, но не е изключено, защото този Иг-н реагира и на други патогени.
След като Иг. А и Г са отрицателни, нямаш хламидия.

В случая няма нужда да пускам ДНК тест или? Извинявам се, ако задавам глупави въпроси, но след като бях видяла резултата от първата лаборатория се бях притеснила страшно много 😶
Да, няма нужда да се пуска ДНК тест, той е аналогичен на Иг.А, но с много малка разлика.
ДНК теста ще покаже веднага, ако има Хламидия, докато Иг.А след няколко дни  - около 7 дни.
ДНК засича патогена /антигена, живия микроорганизъм/ , докато Иг.А са антитела, които се образуват като реакция на тялото.
Eто какво се случва в тялото:

При срещата на антиген / в случая патоген, Хламидия/ се образува антитяло:
- антиген е хламидията / в случая/
- антитела са Иг. А, М и Г / различават се по време на образуване/
Това са т.н.  имунни комплекси антиген-антитяло.

# 77
Скрит текст:
Здравейте. От няколко дена съм пред дилема дали да започна лечение или не. Ситуацията е следната... Преди половин година си изследвах IgG  и IgM и резултатите ми бяха отрицателни. Бях твърде глупава да си мисля, че щом при мен няма инфекция и при ММ няма да има. Преди седмица се изследва и той, като част от пакет изследвания и напълно неочаквано и за двамата при него IgG е 2.48 ( положителен резултат &gt;1.1). Той започна лечение, а на мен ми се каза да се изследвам наново и да започна лечение при положителни резултати. IgA и IgG са отрицателни, чакам резултат за IgM. Въпросите ми са:
1. Възможно ли е след 2 години съвместен полов живот да няма предаване на инфекцията
2. Трябва ли да се лекува и здравия партньор, независимо от резултатите.
Има ли други попаднали в такава ситуация и какво е било антибиотичното поведение при двамата. Страх ме е от последствията от хламидия и затова съм склонна да направя курс лечение като превантивна мярка.
Здравей!
След като при теб тестовете са отрицателни, може и да не  провеждаш лечение, но не трябва да правите секс по време на лечението и до самата контрола.
1. Да, възможно е - ТМ има стара инфекция. Хламидията е в него,но той не може да я предава по полов път, освен ако не се получи реинфекция / най-често при лечение с АБ/
2. Може и да не се лекува здравия партньор, макар че доста специалисти по репродуктивна медицина препоръчват терапията да се прилага и от двамата, защото предаването на патогена от единия на другия, не е достатъчно  условия за развитие на инфекциозен процес / простичко казано може да си носител, но да не боледуваш - това е много груб пример за да може да го разбереш, защото не е точно така/

Здравей отново. Ето ги и моите резултати, IgA и IgG отрицателни, IgM и аз не знам какво е, 0,83, гранично... Не знам какво да правя, дали да направя и аз антибиотичен курс. IgM май месец беше 0.34, сега е нарастнало и вече е в граничните стойности...

Последна редакция: пт, 15 дек 2017, 11:04 от AnMary

# 78
  • София
Скрит текст:
Здравейте. От няколко дена съм пред дилема дали да започна лечение или не. Ситуацията е следната... Преди половин година си изследвах IgG  и IgM и резултатите ми бяха отрицателни. Бях твърде глупава да си мисля, че щом при мен няма инфекция и при ММ няма да има. Преди седмица се изследва и той, като част от пакет изследвания и напълно неочаквано и за двамата при него IgG е 2.48 ( положителен резултат &gt;1.1). Той започна лечение, а на мен ми се каза да се изследвам наново и да започна лечение при положителни резултати. IgA и IgG са отрицателни, чакам резултат за IgM. Въпросите ми са:
1. Възможно ли е след 2 години съвместен полов живот да няма предаване на инфекцията
2. Трябва ли да се лекува и здравия партньор, независимо от резултатите.
Има ли други попаднали в такава ситуация и какво е било антибиотичното поведение при двамата. Страх ме е от последствията от хламидия и затова съм склонна да направя курс лечение като превантивна мярка.
Здравей!
След като при теб тестовете са отрицателни, може и да не  провеждаш лечение, но не трябва да правите секс по време на лечението и до самата контрола.
1. Да, възможно е - ТМ има стара инфекция. Хламидията е в него,но той не може да я предава по полов път, освен ако не се получи реинфекция / най-често при лечение с АБ/
2. Може и да не се лекува здравия партньор, макар че доста специалисти по репродуктивна медицина препоръчват терапията да се прилага и от двамата, защото предаването на патогена от единия на другия, не е достатъчно  условия за развитие на инфекциозен процес / простичко казано може да си носител, но да не боледуваш - това е много груб пример за да може да го разбереш, защото не е точно така/

Здравей отново. Ето ги и моите резултати, IgA и IgG отрицателни, IgM и аз не знам какво е, 0,83, гранично... Не знам какво да правя, дали да направя и аз антибиотичен курс. IgM май месец беше 0.34, сега е нарастнало и вече е в граничните стойности...
Здравей!
Нямаш Хламидия.
Иг.М е доста чувствителен и реагира и на други патогени.
В сивата зона си -  означава, че просто е засечен някакъв патоген. Не го мисли. Ако имаше проблем, щеше да е положителен.

# 79
  • София
Здравей, Денис, засичали сме се из другите теми и съм споделяла, че правим опити за бебе. Стигнах до Хламидията като профилактика и се чудя дали ако пусна само кръвните изследвания (IgA, IgM & IgG)) ще е достатъчно или трябва и ДНК тест? И също така достатъчно ли е само аз да се изследвам за да сме спокойни или трябва и двамата?

# 80
  • София
Здравей, Денис, засичали сме се из другите теми и съм споделяла, че правим опити за бебе. Стигнах до Хламидията като профилактика и се чудя дали ако пусна само кръвните изследвания (IgA, IgM & IgG)) ще е достатъчно или трябва и ДНК тест? И също така достатъчно ли е само аз да се изследвам за да сме спокойни или трябва и двамата?
Здравей! Hug
Може да изследваш само IgA, IgM и IgG - достатъчни са.
Може и само ти да се изследваш, достатъчно е, но само за теб и бебето при зачеване, защото, ако твоята половинка е бил заразен преди много години и не се е лекувал, но и отдавна не е заразоносител /т.е. не е успял да те зарази/ - хламидията е в него и му нанася поражения - най-вече по стави и кости.

# 81
Здравейте! Извинявам се за нахлуването. Интересува ме, дали е възможно да съм се заразила с хламидия ползвайки басейн? Преди два месеца мъжът ми се разболя и кашля дълго и упорито, въпреки силните антибиотици. След посещение при пулмолог, му бе предписан друг антибиотик, който покрива различни инфекции, една от които беше хламидия. Възможно било да хламидията да порази белите дробове. След приема на АБ той се оправи, но аз се притесних да не съм носител на инфекцията. Ако заразяването е само по полов път, нямам повод да си мисля, че е станало през последните 10 години. Другият ми въпрос е дали хламидията винаги уврежда детеродните органи и пречи на забременяване или само в някои случаи. Аз имам малки деца и безпроблемна бременност.
Предварително благодаря!

# 82
Здравейте!
Дълго време лекарите не могат да ме излекуват от неприятното постоянно бяло течение.
В края на август месец 2017г. си направих кръвни изследвания за болести предавани по полов път. Резултатите показаха:
Хламидия Трихоматис IgA: 0.98 граничен резултат (при референтни стойности: <0.8(-); 0.8-1.1 граничен; >1.1(+))
Хламидия Трихоматис IgG: 2.5 положителен (при рефернтни стойност: <0.8(-); 0.8-1.1 граничен; >1.1(+))
След което се разболях доста сериозно от фарингит и ми изписаха да пия Клацид, поради тази причина не бях отишла на лекар, за да започна лечение на Хламидията. След приема на Клацид, течението рязко и драстично намаля. Сега си направих нови изследвания и резултатите бяха:
Хламидия Трихоматис IgA: 0.6 отрицателен (при референтни стойности: <0.8(-); 0.8-1.1 граничен; >1.1(+))
Хламидия Трихоматис IgМ: 0.4 отрицателен (при референтни стойности: <0.9(-); 0.9-1.1 граничен; >1.1(+))
Хламидия Трихоматис IgG: 1.8 положителен (при рефернтни стойност: <0.8(-); 0.8-1.1 граничен; >1.1(+))

Стойностите на IgA и IgG са спаднали. Отидох на гинеколог и веднага започнах лечение със Сумамед. След три месеца съм отново на преглед и ДНК тест.
Въпроса ми е дали има вероятност приема на Клацид да е помогнал при положение, че е бил за лечение на друг проблем? Знам че стойностите падат доста бавно и вече съм притеснена, но ме успокоява факта че стойностите на IgG са паднали почти двойно надолу.

Последна редакция: пт, 26 яну 2018, 10:35 от GerganaN101221

# 83
Здравейте, много съм объркана и не знам как да постъпя... Преди десет дни разбрах, че съм бременна, но за жалост преди два дни направих спонтанен аборт в 6та седмица. Преди около седмица ми излязоха резултатите от цитонамазка, нормални, но ми взеха и секрет за други инфекции. Днес бях до болницата, за да проверят дали съм се изчистила и дали няма да се наложи кюретаж, казаха че не се налага. Добре че попитах сестрата дали нямам някаква инфекция да лекувам и тя накрая провери и каза О да имаш Хламидия! Преди година и половина съм правила в България изследване и показа отрицателен. С приятеля ми сме заедно вече пета година и от моя страна няма как да дойде. Та мисълта ми е понеже се начетох на много коментари по чуждестранни форуми, където момичета се оплакват от фалшиви позитивни резултати, възможно ли е да е някаква грешка. Симтоми нямам, приятелят ми също, разбрах че изследване направено със влагалищен секрет засича свежи и нови инфекции. Какво ще рече това, в диапазон няколко дни до седмици или може периода да е по-дълъг. Не си мислете, че изключвам и другия вариянт, просто искам да съм подготвена и да не нападам приятеля си без да съм сигурна, че няма шанс за грешка. Благодаря

# 84
Здравейте. Преди година с партньора ми се лекувахме от хламидии (след генекологичен преглед и положителен хламидиен тест). Година след това, при положение, че и аз и той не сме сменяли партньорите, а се бяхме излекували( след отрицателен резултат за хламидии) . Възможно ли е да съм се заразила по някакъв начин отново.

# 85
  • София
Здравейте,
Скрит текст:
много съм объркана и не знам как да постъпя... Преди десет дни разбрах, че съм бременна, но за жалост преди два дни направих спонтанен аборт в 6та седмица. Преди около седмица ми излязоха резултатите от цитонамазка, нормални, но ми взеха и секрет за други инфекции. Днес бях до болницата, за да проверят дали съм се изчистила и дали няма да се наложи кюретаж, казаха че не се налага. Добре че попитах сестрата дали нямам някаква инфекция да лекувам и тя накрая провери и каза О да имаш Хламидия! Преди година и половина съм правила в България изследване и показа отрицателен. С приятеля ми сме заедно вече пета година и от моя страна няма как да дойде. Та мисълта ми е понеже се начетох на много коментари по чуждестранни форуми, където момичета се оплакват от фалшиви позитивни резултати, възможно ли е да е някаква грешка. Симтоми нямам, приятелят ми също, разбрах че изследване направено със влагалищен секрет засича свежи и нови инфекции. Какво ще рече това, в диапазон няколко дни до седмици или може периода да е по-дълъг. Не си мислете, че изключвам и другия вариянт, просто искам да съм подготвена и да не нападам приятеля си без да съм сигурна, че няма шанс за грешка. Благодаря
Много съжалявам за загубата ви.
Пусни Иг.А, Иг.М и Иг.Г Peace

Здравейте. Преди година с партньора ми се лекувахме от хламидии (след генекологичен преглед и положителен хламидиен тест). Година след това, при положение, че и аз и той не сме сменяли партньорите, а се бяхме излекували( след отрицателен резултат за хламидии) . Възможно ли е да съм се заразила по някакъв начин отново.
Хламидията се предава само по полов път.
Ако не си изследвала за контрола Иг.А, Иг.М и Иг.Г - няма 100% гаранция, че си се излекувала. Напр. ДНК тест не доказва това.
Ако не си излекувана и приемаш АБ / за друг проблем/ има опасност от реинфекция.

# 86
Благодаря, определено ще ги пусна лато се прибера в България, но въпроса ми е какво се счита за свежа, нова инфекция и кое за стара?

# 87
  • София
Благодаря, определено ще ги пусна лато се прибера в България, но въпроса ми е какво се счита за свежа, нова инфекция и кое за стара?
Свежа, нова инфекция: заразяване преди 1-2 месеца, ДНК тест и Иг.А/Иг.М  са (+) , Иг.Г е  (-)
Разгърната инфекция Иг.А, Иг.М, Иг. Г са (+) и  ДНК теста (+)
Стара инфекция:  ДНК тест (-), Иг.А и Иг.М са (-), Иг. Г е (+).

# 88
Благодаря, това ме интересуваше, не искам да ставам нахална, но ако съм била заразена да кажем преди 7-8месеца чрез този тест подобен на цитонамазка ще се засече ли или не. Понеже ако е наистина месец два съм склонна да вярвам, че резултата може и да не е верен.

# 89
  • София
Благодаря, това ме интересуваше, не искам да ставам нахална, но ако съм била заразена да кажем преди 7-8месеца чрез този тест подобен на цитонамазка ще се засече ли или не. Понеже ако е наистина месец два съм склонна да вярвам, че резултата може и да не е верен.
Индивидуално е, но според мен, 7-8 месеца са много време, инфекцията да се задържи в долните отдели на половата система. Това е пълзяща инфекция и ако се предвижи към матката и тръбите, ДНК теста може и да не я засече.

Общи условия

Активация на акаунт