Хламидия - тема 4

• 94 108
  • 736
  •   2
Отговори
# 90
Много е странно, защото щом след толкова време не могат да я хванат с този тест, е възможно и да е грешка. Просто е невъзможно да съм се зараЗила с това чудо, ако нещо е станало то е било преди 7-8месеца, а казвате че след такъв период се засича само с кръвен. Не ми е правен, много съмнителна ситуация.

# 91
  • София
Много е странно, защото щом след толкова време не могат да я хванат с този тест, е възможно и да е грешка. Просто е невъзможно да съм се зараЗила с това чудо, ако нещо е станало то е било преди 7-8месеца, а казвате че след такъв период се засича само с кръвен. Не ми е правен, много съмнителна ситуация.
За да си сигурна, изследвай Иг.А, Иг.М и Иг.Г Peace

# 92
Здравейте. Може ли да ми кажете кое изследване е най-добре да си направя след преминало лечение за хламидия, за да се провери дали всичко е наред ?

# 93
  • София
Здравейте. Може ли да ми кажете кое изследване е най-добре да си направя след преминало лечение за хламидия, за да се провери дали всичко е наред ?
Кръвен тест - Иг.А, Иг.М и Иг.Г

# 94
Здравейте! Може ли малко разяснение за резултатите ми?
Хламидия трахоматис IgG   1.80   Ratio   0.00   1.10
Хламидия трахоматис IgM   0.42   Ratio   0.00   1.1

# 95
  • София
Здравейте! Може ли малко разяснение за резултатите ми?
Хламидия трахоматис IgG   1.80   Ratio   0.00   1.10
Хламидия трахоматис IgM   0.42   Ratio   0.00   1.1
Иг.Г е висок, показва стара инфекция.
Трябва да се лекувате и двамата и без секс, докато трае лечението.
Контрола, най-рано 40 дни след лечението / може и 2 месеца/

# 96
Здравейте, може ли малко разяснение за резултатите ми?
IgM - 1.632 (+) -  референтна стойност <0.9 (-); 0.9-1.1 (граничен резултат); . 1.1 (+)
IgG - 1.964(+) - референтна стойност <0.8 (-); 0.8-1.1 (граничен резултат); . 1.1 (+)
IgА - 1.784(+) - референтна стойност <0.8 (-); 0.8-1.1 (граничен резултат); . 1.1 (+)
Благодаря!

# 97
  • София
Здравейте, може ли малко разяснение за резултатите ми?
IgM - 1.632 (+) -  референтна стойност <0.9 (-); 0.9-1.1 (граничен резултат); . 1.1 (+)
IgG - 1.964(+) - референтна стойност <0.8 (-); 0.8-1.1 (граничен резултат); . 1.1 (+)
IgА - 1.784(+) - референтна стойност <0.8 (-); 0.8-1.1 (граничен резултат); . 1.1 (+)
Благодаря!
Имаш Хламидия - разгърнат имунен отговор, т.е активно възпаление. Заразоносител си.
Трябва да се лекувате и двамата и без секс, докато трае лечението. Контрола, най-рано 40 дни след лечението.
Поискай от лекаря да ви назначи Вибрамицин, за най -малко 15 дни, защото схемите 3 дни пиеш един АБ -почиваш след това 3 дни друг, не помагат много /има опасност щама да мутира и след това по-трудно и дълго се лекува/
В момента твоето възпаление е в долните отдели на половата с-ма и е важно да бъде унищожен патогена още там, а не качвайки се нагоре.
Няма страшно, лекува се Peace

# 98
Вече пих Вибрамицин и явно не ми е помогнал.

# 99
  • София
Вече пих Вибрамицин и явно не ми е помогнал.
Изобщо не ти е помогнал. Спази ли правилото без секс, докато трае лечението?
Да не би да си се заразила отново?

Според резултатът, все едно не е приеман АБ?! И трите Иг-на са положителни, ако е приеман АБ - може да е реинфекция. Говори с лекаря и ще чакам да споделиш.

# 100
Възможно ли е прекалено рано да съм направила изследването? Защото гледам, че препоръчвате 40 дни след лечение, а мен ми казаха да изчакам само две седмици

# 101
  • Варна
Според Вас, как е възможно подобно нещо... Досега си пускам всяка година изследвания за хламидия, понеже преди 7г. Ig.G ми излезе положително( само тази стойност ми е изследвана, не знам защо.., по него време никак не бях запозната, и много жалко...). Проведох лечение на няколко курса, не спадаше. След 1-2г си пуснах отново и беше спаднала стойността. Вече пускам всяка година и трите стойности, като Ig.G си беше все оше положително, но спада с всяка година, Ig.A и Ig.M са били винаги отрицателни. Преди няколко месеца правих операция за прекъсване на тръбите, тъй като ни предстои ин витро, не си пуснах отново изследвания, защото знам, че ги искат преди процедурата. Така..., сега д-ра ми назначи Ig.A и Ig.G, и познайте- положителни!!! Как е възможно това?! Ig.G 3.43, Ig.A 4.39  На партньора ми: Ig.G 0.09 в едната лаборатория, а в другата: Ig.G 0.10, Ig.A 0.09.  Аз пускам отново на следващият ден: Ig.G 2.85, Ig.A 1.69. Как е възможно стойностите да бъдат различни, и то по-ниски от предния ден....?! И д-ра не можа да ми даде отговор как изобщо се е случило това... Досега винаги отрицателни, а сега положителни... Назначи ми ( само на мен) лечение за всеки случай, след което съм щяла да забравя за тези инфекция повече... Сумамед 2т. на 1, 7, 14 ден, т.е. през седмица, след което доксициклин 2х1т.за 10 дни и еднократно флукорик.

# 102
  • София
Възможно ли е прекалено рано да съм направила изследването? Защото гледам, че препоръчвате 40 дни след лечение, а мен ми казаха да изчакам само две седмици
Малко вероятно, след като е проведено вече лечение, поне Иг. А /М трябваше вече да са отрицателни.

Буба.
Говори с лекарите от лабораториите, в които е правено изследването. Там, освен лаборанти, трябва да има и лекари.

Здравейте, и аз искам да се обърна за помощ, за тълкуване на следните резултати, понеже си направих тест за венерически болести за първи път и не ги разбирам много нещата, та следните резултати показват май, че имам хламидия. Просто искам, мнения, докато отида на гинеколог, записах си час за тази седмица
Хламидия трахоматис IgA   0.879 граничен резултат  < 0.8,(-) negative, 0.8-1.1 граничен резултат, >1.1 (+) positive
Хламидия трахоматис IgG 1.622(+)positive  <0,8 negative; 0,8-1,1 borderline; > 1,1 positive
Резултатът показва, че имаш Хламидия.

# 103
Здравейте,
Какво означават тези резултати:
 IgG - 0,04 (реф. стойности <0,8 negative; 0,8-1,1 borderline; >1,1 positive)
 IgA - 0,002 (същите референтни стойности)
 IgM - 1,2 (реф. стойности <0,9 negative; 0,9-1,1 borderline; >1,1 positive)

Доколкото разбирам означава, че имам свежа инфекция? Възможна ли е грешка при толкова ниски стойности на другите показатели?

Благодаря предварително!

# 104
  • София
Здравейте,
Какво означават тези резултати:
 IgG - 0,04 (реф. стойности <0,8 negative; 0,8-1,1 borderline; >1,1 positive)
 IgA - 0,002 (същите референтни стойности)
 IgM - 1,2 (реф. стойности <0,9 negative; 0,9-1,1 borderline; >1,1 positive)

Доколкото разбирам означава, че имам свежа инфекция? Възможна ли е грешка при толкова ниски стойности на другите показатели?

Благодаря предварително!

Здравей!
Най-вероятно, нямаш хламидия. Иг.М е доста неточен и реагира и на други патогени.
Повтори изследването след 20-на дни - отново и трите Иг.-на.

Засили Им.с-ма Peace

Общи условия

Активация на акаунт